cum sa configurez email ...

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
xXx
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

cum sa configurez email ...

Mesaj de xXx »

Serveru meu de mail de la mxhost.ro ... nu prea stiu cum sal configurez.. Va rog zicetimi exact unde ma duc si ce fac... Astept un raspuns ! ..
Mersi !!!!
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

in ce sens ? pentru forumul phpBB ? daca da, ai datele de conectare la SMTP ? asta in cazul in care cei de la mxhost cer asa ceva...
xXx
Utilizator înregistrat

Mesaj de xXx »

Pai .. cei de la mxhost au zis ca sa nu fol. smtp decat pt. serverele din afara... Ma rog ... nu prea am inteles.. deci .. treaba cu smtp ... nu e valabila cik ... Altfel cum as putea ? :D (sau dak nu .. ziceti ce trebuie pus la smtp poate totusi merge.. )
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

nu e foarte clar ce vrei tu,
presupun ca vrei sa setezi partea de email din phpBB, ca nu cred ca vrei sa-ti faci un server smtp
deci: daca ai un server smtp al tau, si vrei sa-l folosesti pe ala ca sa trimita forumul mesaje prin serverul tau (sa le poti customiza cum vrei tu) il treci acolo
daca nu il ai nu treci nimica si atunci phpBB va folosi functia lui interna pentru trimis emailuri (cum sunt alea cu confirmarea pentru inregistrare, mass email, email cand ai un mesaj privat, etc...)

daca vrei sa-ti configurezi un server de mail, intreba pe o lista de linux, nu ca aici nu stie nimeni, dimpotriva, dar nu face subiectul acestui forum.

sper ca m-am facut inteles, cat de cat :)
xXx
Utilizator înregistrat

Mesaj de xXx »

Asa mi s-a zis si mie... ca email-ul se va seta automat.. dar eu am incercat sa trimit mass mail .. Si nu merge .. :(
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Pentru mass email fa ce am facut si eu: fa-ti un cont la home.ro si primesti date de la serverul SMTP, le introduci si introduci si adresa ta de mail la configurare mail:
Iata exemplu din panoul de admin:
-Adresa de email a administratorului: you@mail.com (yahoo, gmail, etc)
-Semnătura din email
Acest text va fi ataşat la toate mesajele pe care forumul le trimite: LaTaifas.ro
-Folosiţi serverul SMTP pentru email: Da
-Adresa serverului SMTP : mail.go.ro (in cazul in care ai ales home.ro)
-Numele de utilizator SMTP : name
-Parola SMTP : pass
mefisto
Utilizator înregistrat

Mesaj de mefisto »

Could not connect to smtp host : :

DEBUG MODE

Line : 111
File : /usr/home/webroot/lxro/vhosts/ziondchub.lx.ro/includes/smtp.php

Imi da eroarea asta la SMTP pot face ceva??
Am facut exact cum ai scris u mai sus dar degeaba nu merge
Multumesc
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

#mefisto Pe ce server ai găzduirea... consultă articolul "Date necesare într-un mesaj" ... ai link în semnătura mea
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

xXx scrie:Asa mi s-a zis si mie... ca email-ul se va seta automat.. dar eu am incercat sa trimit mass mail .. Si nu merge .. :(
ce sa se seteze automat? nimic in viata asta nu se rezolva de la sine

deci: pe indelete:

lucram in tabelul Email settings, cel mai jos in pagina de configurare:

Admin Email Address ----- aici treci o adresa de email valida, nu conteaza care, poate fi si yahoo, este emailul adminului, aici vei primi mesaje de la forum

Email Signature-----limpede nu e nevoie de explicatii

Use SMTP Server for email
Say yes if you want or have to send email via a named server instead of the local mail function Yes No

aici daca ai un server propriu de mail, sau ai un server SMTP care te lasa sa transmiti adica sa faca relay la IP sau domeniul unde este gazduit forumul bifezi YES,

daca nu ai asemenea server bifezi NO

SMTP Server Address
SMTP Username
Only enter a username if your SMTP server requires it
SMTP Password
Only enter a password if your SMTP server requires it

acestea sunt datele de la serverul de mai sus pe care le introduci numai daca le stii si numai daca vrei sa folosesti acest server, si bineinteles daca el te lasa, caci daca nu te lasa, nu e open relay, sau nu face relay specific pe domeniul sau IP unde e forumul nu o sa reusesti niciodata sa transmiti prin el

daca nu ai asemenea server, deci ai bifat NO acolo, ca sa trimiti un mass email trebuie sa completezi toate campurile de la mass email

Recipients:
all users, sau grupuri de user care le ai facute, nu merge sa selectezi un user individual

Message bla bla bla, cu ocazia noului forum va trimit niste spam ca nu aveti destul, trebuie sa tii cont cand scrii ca la acest body message se va adauga semnatura admin

si va merge clar,

bafta

[edit="BuGsY"]Două mesaje trimise consecutive. Regulamentul forumului.[/edit]
Ultima oară modificat 02-Mar-2005, 03:56:40 de către matrix, modificat 1 dată în total.
mefisto
Utilizator înregistrat

Mesaj de mefisto »

mihaitza scrie:#mefisto Pe ce server ai găzduirea... consultă articolul "Date necesare într-un mesaj" ... ai link în semnătura mea
Gazduirea mail`ului e la home.ro si Forumu pe lx.ro
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”