Instalare phpBB pe pc personal
-
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.7-PL1
- Ext: Nu
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
Instalare phpBB pe pc personal
M-am gandit la varianta instalarii unui forum pe pc-ul meu.
1. Se poate ?
2. Daca se poate ce imi trebuie?
3. Intentia finala este sa transfer acest forum creat la mine in PC pe un server.
3.1 Ideea ar fi salvarea bazei de date intr-o forma completa pentru a reusi transferul complet al forumului pe serverul respectiv.
La eventualele raspunsuri revin cu eventuale probleme!
Multumesc!
1. Se poate ?
2. Daca se poate ce imi trebuie?
3. Intentia finala este sa transfer acest forum creat la mine in PC pe un server.
3.1 Ideea ar fi salvarea bazei de date intr-o forma completa pentru a reusi transferul complet al forumului pe serverul respectiv.
La eventualele raspunsuri revin cu eventuale probleme!
Multumesc!
- Etherfast
- Fost coleg
- Server: Windows
- Nivel php: Mediu
1. Da
2. Ai nevoie de o baza de date MySQL sau compatibila si un server web capabil sa-ti serveasca paginile. Teoretic, cerintele sunt aceleasi ca si in cazul gazduirii pe un server remote.
3. O sa fie posibil, evident daca poti exporta fisierele prin FTP si baza de date. Majoritatea serverelor web folosesc MySQL ca baza de date, deci iti recomand sa ai MySQL si in PC pentru a evita incompatibilitatile.
3.1 Nu stiu cum poti sa-ti exporti baza de date din PC pentru ca nu am facut asta niciodata, dar presupun ca tot cu phpMyAdmin.
2. Ai nevoie de o baza de date MySQL sau compatibila si un server web capabil sa-ti serveasca paginile. Teoretic, cerintele sunt aceleasi ca si in cazul gazduirii pe un server remote.
3. O sa fie posibil, evident daca poti exporta fisierele prin FTP si baza de date. Majoritatea serverelor web folosesc MySQL ca baza de date, deci iti recomand sa ai MySQL si in PC pentru a evita incompatibilitatile.
3.1 Nu stiu cum poti sa-ti exporti baza de date din PC pentru ca nu am facut asta niciodata, dar presupun ca tot cu phpMyAdmin.
etherfast.ro - Blog personal
-
- Utilizator înregistrat
Ok, ca sa nu ramana asa topicul asta, propun o dezvoltare a subiectului mergand pe ideea unei documentatii pentru cei care din varii motive se vor trezi in situatia penibila de a nu reusi transferarea unui forum de pe un server pe altul,si prin intermediul pc-ul propriu sa cream si sa transferam un forum pe locatia dorita, precum si pentru clarificarea unor nelamuriri de ordin tehnic pe care, personal, le am!
1. Exista o anume versiune de baza de date MySQL care sa isi faca treaba pe un sistem de operare windows?
2. Instalez phpmyadmin
3. Server web....poate recomanda cineva asa ceva, eventual versiuni.
wait...
1. Exista o anume versiune de baza de date MySQL care sa isi faca treaba pe un sistem de operare windows?
2. Instalez phpmyadmin
3. Server web....poate recomanda cineva asa ceva, eventual versiuni.
wait...
- Etherfast
- Fost coleg
Iti apreciez bunavointa spre dezvoltarea armonioasa a comunitatii.
1. phpBB cere mySQL 3.x+. Poti folosi 3.x, 4.x sau 5.x si pe Windows fara nici un fel de probleme
2. Pentru instalarea phpMyAdmin pe Windows, iti recomand Windows 2000 sau Windows XP, o versiune PHP 4.3+ (poti folosi si 5.1 fara nici o problema), versiunea de MySQL recomandata pentru phpMyAdmin este in schimb 4.x+. Iti iei de-aici phpMyAdmin versiunea 2.8.2.4 si citesti si instructiunile de instalare si configurare.
3. Ca server web, chiar daca esti pe Windows, iti recomand Apache, ultima versiune fiind 2.2.4
Ca o mica adaugire, MySQL s-ar putea sa nu-l gasesti gratis pentru download. In schimb, poti folosi ODBC-urile, dar nu stiu care ar fi compatibilitatea cu MySQL pentru o eventuala mutare. Cei de pe phpbb.com au scris un tutorial interesant cu privire la problema ta.
Resurse:
* PHP
* MySQL
* Apache
* phpMyAdmin
1. phpBB cere mySQL 3.x+. Poti folosi 3.x, 4.x sau 5.x si pe Windows fara nici un fel de probleme
2. Pentru instalarea phpMyAdmin pe Windows, iti recomand Windows 2000 sau Windows XP, o versiune PHP 4.3+ (poti folosi si 5.1 fara nici o problema), versiunea de MySQL recomandata pentru phpMyAdmin este in schimb 4.x+. Iti iei de-aici phpMyAdmin versiunea 2.8.2.4 si citesti si instructiunile de instalare si configurare.
3. Ca server web, chiar daca esti pe Windows, iti recomand Apache, ultima versiune fiind 2.2.4
Ca o mica adaugire, MySQL s-ar putea sa nu-l gasesti gratis pentru download. In schimb, poti folosi ODBC-urile, dar nu stiu care ar fi compatibilitatea cu MySQL pentru o eventuala mutare. Cei de pe phpbb.com au scris un tutorial interesant cu privire la problema ta.
Resurse:
* PHP
* MySQL
* Apache
* phpMyAdmin
-
- Utilizator înregistrat
Multumesc pentru informatii...pana la urmatoarele intrebari, sa fim la obiect, trebuie sa rumeg putin toate astea. Acum sunt la cules materialele necesare, MySQL, PHPMyAdmin, server Apache, si PHP 4.X
PS. Pentru instalarea unui phpBB pe serverul mentionat in strategia de mai sus, cele patru componente sunt de asemeni o necesitate??
Edit...pentru Apache exista o versiune de recomandat?
PS. Pentru instalarea unui phpBB pe serverul mentionat in strategia de mai sus, cele patru componente sunt de asemeni o necesitate??
Edit...pentru Apache exista o versiune de recomandat?
- Etherfast
- Fost coleg
Da, cu toate ca s-ar putea ca Apache sa aiba deja PHP instalat, si MySQL-ul sa aiba deja phpMyAdmin.
Sunt o necesitate pentru ca ai nevoie de un server web, ai nevoie de o baza de date, ai nevoie de PHP ca limbaj sa ruleze pe server, si mai ai nevoie (sau o sa ai) de managementul bazei de date prin phpMyAdmin.
Succes,
Sunt o necesitate pentru ca ai nevoie de un server web, ai nevoie de o baza de date, ai nevoie de PHP ca limbaj sa ruleze pe server, si mai ai nevoie (sau o sa ai) de managementul bazei de date prin phpMyAdmin.
Succes,
- Etherfast
- Fost coleg
Speram sa te putem ajuta. Succes la instalare, si ne mai auzim.
Noapte buna,
Noapte buna,