Adobe Acrobat - diacritice
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
-
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Adobe Acrobat - diacritice
Am o problema la editare in Adobe Acrobat, nu pot sa introduc diacriticele specific romanesti: ş, ţ, ă. Cele care mai sunt si in alte limbi apar: â, î. Deci am textul cu diacritice scris cu Arial in Word, dau copy/paste sa-l introduc in pdf si "ş, ţ, ă" dispar, celelalte raman. Daca dau copy/paste numai la un caracter dintre "ş, ţ, ă", imi afiseaza "TouchUp could not paste the characters from the Clipboard.".
Pdf-ul lai facut din acrobat sau e printat si distilat, sau e exportat, sau poate ai facut un nou document in acrobat ?"
Oricum pdf-ul nu are embedat fontul in document e un pic mai complicat, iti recomand sa incerci sa printezi documentul respectiv din word in pdf sau ca fisier (.ps) postscript pe care sal distilezi cu acrobat distiler vine cu acrobat reader, la setari sa fie pentru press quality, acela embedeaza fonturile si respectiv diacriticile, daca vrei neaparat sa lucrezi asa iti recomand un plug-in de acrobat, enfocus pitshop pro, cu el poti scrie in pdf-uri si modifica aproape tot ce vrei, bafta si daca nu reusesti scrie aici ce probleme iti mai da.
Oricum pdf-ul nu are embedat fontul in document e un pic mai complicat, iti recomand sa incerci sa printezi documentul respectiv din word in pdf sau ca fisier (.ps) postscript pe care sal distilezi cu acrobat distiler vine cu acrobat reader, la setari sa fie pentru press quality, acela embedeaza fonturile si respectiv diacriticile, daca vrei neaparat sa lucrezi asa iti recomand un plug-in de acrobat, enfocus pitshop pro, cu el poti scrie in pdf-uri si modifica aproape tot ce vrei, bafta si daca nu reusesti scrie aici ce probleme iti mai da.
Ce versiune de acrobat ai ? , eu de cind ma stiu pina la versiunea 8 care nu am testat-o inca, nu exista nici o modalitate de a adauga diacritice sau texte in pdf deja facut de maxima calitate, decit cu pluglinul care e profesional special facut si cu care lucrez in prepress cu el de 3 ani, merge perfect cu el, eu alta modalitate nu stiu din pacate, nu ma refeream sal adaugi din nou in word, doamne fereste, am crezut ca din el lai facut, daca nu te descurci dami Pm cu id de mes si mai vb, eu fac prepress pentru reviste si am toate cele instalate, daca vrei sa te ajut
.