Apache, MySQL, PHP + phpBB

Aveţi probleme cu serverul Apache, cu interpretorul de PHP sau cu baza de date MySQL? Aici găsiţi informaţii despre servere free unde se poate instala forumul phpBB.
shakabut
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de shakabut »

Poate pot sa te ajut eu:

1) Incearca sa folosesti programul MySQL Control Center, se gaseste la sectiunea Downloads de pe site-ul http://www.mysql.com . Este o interfata grafica de manipulare a bazelor de date mysql. Te va ajuta atat sa creezi si sa administrezi baze de date cat si sa creezi useri si sa le dai drepturi separate pe bazele de date.

2) In legatura cu proiectul tau, nu cred ca e mare greutate. Din pacate, e destul de complex ca sa ia cateva pagini bune de explicatie. Daca ai nevoie de o sursa de documentare cu exemple simple, foloseste revista Chip Special nr 2-2003 - Cum sa creezi un site dinamic.

Pentru orice fel de informatii, da-mi un mesaj personal si o sa incerc sa te ajut.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

pentru mai multe informatii, folositi view_external.php?f=24 !
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

Radical scrie:Si eu am avut aceasta problema...
Ea apare din cauza faptului ca in MySQL 4 a fost schimbata functia "PASSWORD()".

Puteti rezolva problema fara instalari de PHPee si altele daca in my.ini (sau .cnf) adaugati la mysql optiunea "old-passwords"...

Daca ati adaugat utilizatori noi intre timp... trebuie sa le refaceti parolele folosind functia "OLD_PASSWORD()" si nu "PASSWORD()".

Spor la treaba.
pentru mai multe informatii, folositi view_external.php?f=24 !
XIRON
Nou venit

HELP!!!

Mesaj de XIRON »

Sunt intr-o retea de cartier. Nr de calculatoare este pe undeva intre 500 - 600 de calculatoare. Eu tin serverul de mirc local si dc++. Alti prieteni tin servere de jocuri.
As vrea sa fac pe Serverul meu si pagina de forum.
Spuneti-mi si mie ce programe tre sa folosesc. Ce versiuni de Apache, PHP si MYSQL pt ca sa fie compatibile. Doresc informatii si despre modul in care sa instalez forumul.
Daca se poate informatii cat mai complete despre configurarea lor.

Multumesc anticipat,
Patrascu Marius
eldiavolo2
Nou venit

mysql_connect() [function.mysql-connect]: upgrading MySQL

Mesaj de eldiavolo2 »

Am cautat pe net raspuns fara succes.Poate reusiti sa ma ajutati voi sau sa-mi spuneti ce nu e bine.
Folosesc Xp Professional, IIS 5.1, PHP 4.3.11, MySQL 4.1.11, si phpBB 2.0.14.
Cand incerc sa instalez forumul imi da urmatoarea eroare:

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database
PHP Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Client does not support authentication protocol requested by server; consider upgrading MySQL client in c:\inetpub\wwwroot\phpbb2\db\mysql4.php on line 48
PHP Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\inetpub\wwwroot\phpbb2\db\mysql4.php on line 330
PHP Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in c:\inetpub\wwwroot\phpbb2\db\mysql4.php on line 331

Astept raspunsurile voastre.
Va multumesc anticipat

PS. Forumul vreau sa-l folosesc local, deci nu ma intereseaza upload sau folosirea unor servere pe net.

[edit="flowers"]Subiect lipit cu un altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
flowers

Mesaj de flowers »

In situatia de fata ai 2 posibilitati:
1. sa configurezi MySQL sa foloseasca vechea metoda de parole;
2. sau sa instalezi o versiune de MySQL mai veche de 4.1

Detalii: Client does not support authentication protocol

Mai usor e sa folosesti un pachet integrat decat sa stai sa instalezi fiecare componenta de server. Au PHP4, MySQL Server, Apache Server si phpMyAdmin. La aceste pachete poti fi sigur ca nu sunt conflicte.

phpdev
phpdev is a bundle of PHP/Apache/MySQL/PERL/phpMyAdmin/PHP-GTK preconfigured to run \\\'out of the box\\\' on the win32 platform. phpdev is constantly upgraded to the latest versions of its components, and grows in functionality with each release, phpdev
EasyPHP
EasyPHP is an Easy Installer for windows. ITs a distribution for an easy use in a windows environnement. it contains PHP Apache and MySQL. it also contains PHPMyAdmin for an easy admin of MySQL.
eldiavolo2
Nou venit

Mesaj de eldiavolo2 »

Nu vreau sa folosesc Apache, vreau sa incerc cu IIS.Se poate sa instalez pachetul respectiv fara Apache?
Care dintre cele 2 mi-l recomanzi?
Am incercat varianta cu old password si tot nu a mers.
Inainte de instalarea pachetului trebuie dezinstalate toate celelalte servere?
Merci mult

PS: In alta parte mai pot gasi pachetele astea? Am o restrictie spre http://sourceforge.net
flowers

Mesaj de flowers »

Ambele pachete sunt bune. Poate exista si altul cu IIS, nu m-a interesat. Cauta pe google, testeaza...
Daca pachetul contine toate celelalte servere, atunci ce rost mai au separat?
eldiavolo2
Nou venit

Mesaj de eldiavolo2 »

multumesc mult pentru raspunsuri.
Intr-adevar problema era de la parolarea pe 32 de biti. Nu mi-a mers prima data ca am incercat doar cu 'root'@'localhost' dar baza de date avea ca user 'root'@'%'.
Nu stiu mai nimic despre programare, html, php, mysql & stuff, dar vreau sa stiu de toate si de fiecare data aleg cele mai grele metode de a invata.
Asa sunt eu incapatanat... :D
sheriff
Nou venit

Call to undefined function: preg_match()

Mesaj de sheriff »

Salut !

Cica am facut un update la apache si la php.
php e 4.11 iar apache-ul e 2.x.
daca vreau sa vizualizez forumul vechi adica cel care a mers ok inainte imi da aceasta eroare.

Fatal error: Call to undefined function: preg_match() in /usr/local/www/data/forum/includes/sessions.php on line 227

daca vreau sa instalez unul nou .. imi zice asta:

Fatal error: Call to undefined function: preg_match() in /usr/local/www/data/phpBB2/install/install.php on line 206

mysql-ul este instalat.
mentionez ca folosesc un FreeBSD 5.4 si totul a fost instalat din ports.

daca ma poate ajuta cineva nu ma supar.
Multumesc Mult !

[edit="flowers"]Subiect unit cu altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
Scrie răspuns

Înapoi la “Server”