copiere forum configurat de pe un server pe alt server ?

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

bogdan scrie:si apoi modifici corespunzator fisierul config.php din radacina forumului si tabela phpbb_config din BD (ambele de pe serverul destinatie) ! (sau daca ai instalat forumul pe serverul nou nu mai copiezi ac. fisier/tabela de pe serverul vechi)
interesant ce spui tu :!:

deci este posibil ca daca modific corespunzator config.php si tabela phpbb_config sa nu fie necesara instalarea pe noul server :?:
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

Desigur!

Daca pui in config.php datele contului de unde muti forumul si pui in baza de date tabelele de la forumul vechi, atunci forumul va fi acelasi numai ca pe noul host ;)
danielt
AdministratorAdministrator
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

dorin scrie:deci este posibil ca daca modific corespunzator config.php si tabela phpbb_config sa nu fie necesara instalarea pe noul server :?:
Da este posibil acest lucru : fisierele pe un server si baza de date pe alt server. Singura conditie necesara = obligatorie este sa ai drept de acces la baza de date - mai precis drepturi de modificare - de pe alt server - un lucru nu tocmai uzual (din motive de securitate).
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

danielt scrie:
dorin scrie:deci este posibil ca daca modific corespunzator config.php si tabela phpbb_config sa nu fie necesara instalarea pe noul server :?:
Da este posibil acest lucru : fisierele pe un server si baza de date pe alt server. Singura conditie necesara = obligatorie este sa ai drept de acces la baza de date - mai precis drepturi de modificare - de pe alt server - un lucru nu tocmai uzual (din motive de securitate).
E interesanta si aceasta idee pentru cei ce nu au acces la MySQL pe serverul pe care se face hostarea.

Totusi nu la acest lucru m-am referit eu.

Nu m-am exprimat tocmai corect: pe noul server daca aduc bazele de date si fisierele modificate ca urmare a unor MOD-uri si setez corespunzator noului server config.php si tabela phpbb_config, nu mai este necesara instalarea phpbb si acesta va rula corect :?:

Daca in aceasta ipoteza raspunsul e da, asa cum zice Mihaitza, este foarte interesant :D
Ultima oară modificat 22-Ian-2004, 15:11:31 de către dorin, modificat 1 dată în total.
danielt
AdministratorAdministrator
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

Ei bine... DA :-)
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Acest lucru desi nu l-am experimentat, v-am spus ca sunt incepator pe aici ?, mi se fare extrem de interesant.

O sa incerc in curand o astfel de solutie, pe care nu o luasem in considerare si chiar aveam dubii in luarea unor decizii privind schimarea serverului pe care fac hostarea, pentru simplu motiv ca nu mai aveam energia necesara sa reiau totul de la inceput :roll:
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Am facut aceasta operatiune cu succes :)

Ceva probleme au fost la mutarea bazei de date, dar le-am rezolvat, in schimb au aparut inele probleme la in directorul :
forum/images/avatars/gallery
unde am alte doua subdirectoare.
Problema este ca la editarea profilului utilizatorii nu vad decat unul din directoare desi ele au aceleasi proprietati (CHMOD).
Care poate fi cauza acestei probleme ?
dorin
Fost coleg

raspuns

Mesaj de dorin »

Cauza acestei probleme era ca cel de-al doilea director era absolut gol :oops:
Închis