domenii pe viata?

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aliniuz
Fost coleg
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Re: domenii pe viata?

Mesaj de Aliniuz »

thc scrie:Am vazut pe un site romanesc, ca se vand domenii .ro fara host pe viata? este adevarat?
Nu exista termenul pe viata, ci nelimitat.
Domeniile .ro sunt inregistrate deocamdata pe un termen nelimitat, pana cand se va introduce taxa anuala.

http://www.cwr.ro/index.php?ind=news&op ... gle&ide=88
octaviansan
Utilizator înregistrat

Mesaj de octaviansan »

Nu are cum, că dacă plăteşti pentru o perioadă nelimitată nu mai are cum să te oblige.
thc
Utilizator înregistrat

Mesaj de thc »

octaviansan scrie:Nu are cum, că dacă plăteşti pentru o perioadă nelimitată nu mai are cum să te oblige.

cam asa ceva....
Aliniuz
Fost coleg

Mesaj de Aliniuz »

octaviansan scrie:Nu are cum, că dacă plăteşti pentru o perioadă nelimitată nu mai are cum să te oblige.
RNC iti poate face orice. Va fi un val de nemultumiri dupa introducerea taxei dar ca orice alte proteste de acest gen, vor inceta.

Nici mie nu-mi convine sa platesc taxe pt. cele cateva domenii .ro pe care le am, dar n-am ce face. Daca nu crezi in propria investitie, poti inceta plata si implicit dezvoltarea investitiei.
thc
Utilizator înregistrat

Mesaj de thc »

Aliniuz scrie:
RNC iti poate face orice. Va fi un val de nemultumiri dupa introducerea taxei dar ca orice alte proteste de acest gen, vor inceta.

Nici mie nu-mi convine sa platesc taxe pt. cele cateva domenii .ro pe care le am, dar n-am ce face. Daca nu crezi in propria investitie, poti inceta plata si implicit dezvoltarea investitiei.
asa e
bilo182
Utilizator înregistrat

Mesaj de bilo182 »

Si taxa aceasta presupun k se baga din simplul motiv k exista unii oameni care iau un domeniu ca sa il vanda mai scump apoi (domenii cu nume de formatii, firme, televiziuni etc) un exemplu bun este veritasaga.ro care e luat de cineva si nu vrea il dea celor de la veritasaga (din cate am inteles) .. ei fiind nevoiti sa isi mute site-ul pe alt domeniu.. mult mai lung :( .. anyway.. cam asta cred ca e principalul motiv pentru introducerea taxei..
Shara
Fost coleg

Mesaj de Shara »

Si banii care vor fi luati anual, si nu odata si cu asta basta :P
Tovarashii
Utilizator înregistrat

Mesaj de Tovarashii »

deci eu daca am cumparat un domeniu pe viata si peste cativa ani vreau sa renunt la hosting si sa pastrez numele domeniului voi fi afectat si "obligat" sa platesc acei 10E/luna? mi se pare o tampenie .... adica daca eu imi cumpar un scaun "pe viata" si dupa un timp nu`l mai folosesc eu tot trebuie sa platesc pe an bani la altii ca tin scaunu in casa?
Tovarashii
Utilizator înregistrat

Mesaj de Tovarashii »

bilo182 scrie:Si taxa aceasta presupun k se baga din simplul motiv k exista unii oameni care iau un domeniu ca sa il vanda mai scump apoi (domenii cu nume de formatii, firme, televiziuni etc) un exemplu bun este veritasaga.ro care e luat de cineva si nu vrea il dea celor de la veritasaga (din cate am inteles) .. ei fiind nevoiti sa isi mute site-ul pe alt domeniu.. mult mai lung :( .. anyway.. cam asta cred ca e principalul motiv pentru introducerea taxei..

Stiam ca majoritatea persoanelor care detin un domeniu ce reprezinta un domeniu public, si aici ma refer la societatile comeriale importante ale statului sau domeniile unei institutii ... cam dau posesorii domeniilor ocupate in acest scop in judecata pentru recuperarea domeniului, daca nu ma insel am impresia ca a fost si la TV o stire legata de nu mai stiu eu ce societate de asigurari sau ceva de genu asta care dorea un domeniu si acela era luat de catre o alta persoana, societatea respctiva a dat in judecata posesor domeniului care il tinea fara un motiv anume si a castigat acel proces. In fine eu nu sunt de acord cu acordarea domeniilor importat si cu nume sonore ale statuluu unor persoane anonime, ca nah poate asa`mi doresc si eu domeniu BCR.ro sau BRD.ro nu credeti?
bilo182
Utilizator înregistrat

Mesaj de bilo182 »

da, insa pentru demararea unui astfel de proces, firma/formatia compania etc. respectiva trebuie sa aibe numele inregistrat la osim [care e usturator de scump] din cate stiu.. si multi se scutesc de zeci de taxe hartii si procese ..
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”