... scap de boti astia care fac 10 - 20 useri falsi pe zi

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
axn
Utilizator înregistrat

Mesaj de axn »

Nu-l recunoaste daca e unul mai vechi, care nu e pt. versiunea aia de phpbb3.
Aia cred ca se poate rezolva din ucp_profile_reg_details.html
Chestia e ca daca puneti captcha cel vechi, cum era la phpbb2, atunci bineinteles ca se pot inregistra botii. Ala e "non GD".
La phpbb2 eu l-am schimbat cu unul gd, si nu mai am probleme cu botii. Deci daca puneti confirmarea vizuala cea GD, nu mai au botii cum sa se inregistreze.
What I'm s'pose to write here ?
mascatu
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de mascatu »

Shara scrie:Cele mai bune doua posibilitati pentru a preveni inregistrareaza si spamarea forumului de catre boti sunt :

1 . Modul Anti Bot Question Hack. Are ca scop principal si unic prevenirea botillor. Nu le permite accesul acestora pentru a se inregistra pentru ca adauga o intrebare in campul de inregistrare (intrebare ce poate fi configurata de tine, de la un simplu raspuns in privinta unei poze pana la probleme aritmetice mai dificile)

2 . Modul Cracker Tracker Professional G5 care are ca principal scop intreaga securitate a forumului. Aici se includ si probleme cu botii si atacurile directe sau indirecte la forum si multe altele. Intr-un cuvant, este gardianul forumului !

Alege pe care vrei, in privinta botilor amandoua isi vor face treaba destul de bine !
Mai panarama de script de forum ca asta n-am mai intalnit. Imi pare rau de munca si timpul pe care le-am pierdut instaland-ul. Mai lasati-o jos cu toate MOD-urile astea inutile, am lipsit 3 zile de la calculator si cand m-am intors aveam 120 de rusi si toate natiile de useri spam, cu toate modurile voastre instalate degeaba. Atatia "experti" aici si nu sunteti in stare sa securizati ca lumea sectiunea de inregistrare. Frecati menta si va laudati ca sunteti experti. Problema e destul de veche si nimeni n-a facut nimic pentru ca nu are cine. Habar n-aveti . Mai bine duceti-va in Spania la capsuni, apucati-va de altceva.
Ultima oară modificat 15-Ian-2008, 16:25:40 de către mascatu, modificat 1 dată în total.
<a href="http://www.jocurigratuit.ro/" target="_blank">Jocuri Multiplayer</a>
shocker
Utilizator înregistrat

Mesaj de shocker »

Cea mai buna metoda e sa iti implementezi propriul sistem de captcha la inregistrare, sau macar sa il schimbi cu ALTUL decat cel default de la phpBB (cu care sunt invatati botii de spam).

Eu la Freakz nu am captcha-ul default de la phpBB si datorita acestui fapt nu a mai calcat nici un bot de spam de foarte mult timp, mai mult de jumatate de an daca nu ma insel.
Defapt, nu asta e singura cauza ca nu mai am boti de spam, ci si ultima regula din regulamentul forumului :lol:
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Si eu de juma de an de cand am forumul nu am avut un bot inregistrat si am captcha de la phpbb. Nu numai in asta consta protectia anti-bot.
mascatu
Utilizator înregistrat

Mesaj de mascatu »

Shadow_One scrie:Si eu de juma de an de cand am forumul nu am avut un bot inregistrat si am captcha de la phpbb. Nu numai in asta consta protectia anti-bot.
...ma ajuta raspunsul asta ce sa zic.
Ultima oară modificat 15-Ian-2008, 16:26:21 de către mascatu, modificat 1 dată în total.
shocker
Utilizator înregistrat

Mesaj de shocker »

Shadow_One scrie:Si eu de juma de an de cand am forumul nu am avut un bot inregistrat si am captcha de la phpbb. Nu numai in asta consta protectia anti-bot.
Daca nu esti bolnav nu inseamna ca nu trebuie sa te protejezi impotriva bolilor. Eu am specificat o metoda prin care se pot opri botii de spam (nu neaparat 100%, dar in foarte mare parte da)
mascatu
Utilizator înregistrat

Mesaj de mascatu »

shocker scrie:
Daca nu esti bolnav nu inseamna ca nu trebuie sa te protejezi impotriva bolilor. Eu am specificat o metoda prin care se pot opri botii de spam (nu neaparat 100%, dar in foarte mare parte da)
Am sa incerc si solutia ta. Multumesc.
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

well...hai sa dau si eu atunci variante ca vad anumiti "vreau-repede-forum-apelez-la-myforum" vor scripturi proprii. Integrati un modul personal in phpBB in care sa creati cam 5 pagini de emailuri FALSE. Astfel botii vor fi atrasi de acele pagini mai mult decat restul forumului. Ceva de genul: http://se-tuning.net/emails.php
Ai grija sa folosesti engleza si cuvinte ca manager, executive, etc.
A 2-a chestie e sa (imi cer scuze de cacofonie) activezi activarea prin email. Astfel nu isi pot activa conturile.
A 3-a chestie: la captcha din phpBB3, ai grija sa folosesti GD Captcha.
A 4-a chestie: nu lasa vizitatorii sa posteze fara utilizarea unu visual confirmation (captcha pe scurt...nu de alta dar am tot repetat)
mascatu
Utilizator înregistrat

Mesaj de mascatu »

Shadow_One scrie: anumiti "vreau-repede-forum-apelez-la-myforum" vor scripturi proprii.... Astfel botii vor fi atrasi de acele pagini mai mult decat restul forumului. ...
Daca vreau sa ma protejez de boti nu inseamna ca vreau script propriu. Inseamna ca vreau sa fiu multumit de scriptul pe care l-am ales.
In sfarsit, inca o solutie provizorie: "botii vor fi atrasi de acele pagini mai mult decat restul forumului". Deci boti tot vor fi dar mai putini.
Chiar nu poate face nimeni nimic de exemplu, userul sa nu poata aparea la sectiunea "Membri" decat dupa activarea de catre administrator?!
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Omule...cu activarea prin email scapi de toti botii. Daca tu nu reusesti sa instalezi phpbb decat in jumatate de zi iti dai seama ca daca te bagi la modat iese un mare cah. In fine...
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”