lucian_bz scrie:flowers scrie:Torentele, programele de file sharing sunt perfect legale. Cade in sarcina utilizatorului ce anume transfera, indexarea de face la el in computer. E ca si cum ai spune ca Yahoo Messenger e ilegal din cauza ca unii transfera fisiere piratate prin intermediul lui.
Hmm ... esti sigur?
Sper sa nu-mi dai ban ca-ti zic asta(ar fi lipsa de profesionalism), dar te bagi ca musca in oala, si mai ales ca foarte prost informat!
Desi suntem offtopic o sa iti dau cateva detalii:
CAPITOLUL III
Obiectul dreptului de autor
Art. 7. — Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creatie intelectuala in domeniul literar, artistic sau stiintific, oricare ar fi modalitatea de creatie, modul sau forma de exprimare si independent de valoarea si destinatia lor, cum sunt::
a) scrierile literare si publicistice,etc-------------,
precum si programele pentru calculator;
b) operele stiintifice, etc ---------, proiectele si documentatiile stiintifice;
c) compozitiile muzicale cu sau fara text;
Continutul dreptului de autor
Art. 13. — Utilizarea unei opere da nastere la drepturi patrimoniale, distincte si exclusive, ale autorului de a autoriza sau de a interzice:
a) reproducerea operei;
b) distribuirea operei;
c) importul in vederea comercializarii pe piata interna a copiilor realizate, cu consimtamantul autorului, dupa opera;
d) inchirierea operei;
e) imprumutul operei;
f) comunicarea publica, direct sau indirect a operei, prin orice mijloace, inclusiv prin punerea operei la dispozitia publicului, astfel incat sa poata fi accesata in orice loc si in orice moment ales, in mod individual, de catre public;
g) radiodifuzarea operei;
h) retransmiterea prin cablu a operei;
i) realizarea de opere derivate.
Sub incidenta literei f intra si site-urile de torrente.
Cred ca te-am lamurit cat se poate de bine, chiar daca am fost offtopic.
data viitoare, te rog documenteaza-te cum trebuie, asta e datoria ta ca Administrator: sa vorbesti in cunostinta de cauza.
Salutare si numai bine iti doresc