Nu ma descurc sa instalez AutoMods ori noi moduri

Discuţii legate de instalarea şi funcţionarea unor MODificări vechi sau noi ale forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
1960
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat

Re: Nu ma descurc sa instalez AutoMods ori noi moduri

Mesaj de 1960 »

Ok, mulţumesc pentru editarea titlului.
Linkurile - posibil ca unii să le cunoască, sunt acestea:

Installing a phpBB3 mod using automod / Instalarea unui MOD phpbb3, utilizând AutoMOD

Installing a phpBB3 mod / Instalarea unui MOD phpBB3

Installing AutoMOD / Instalarea AutoMOD-ului

Sunt şi alte informaţii interesante, în primul link, pe care eu nu le-am găsit în phpbb.com.
Recunosc că în phpbbcom şi aici, nu mă împac deloc cu structura rezultatelor, când caut ceva.
Sper ca articolele de mai sus, să vă ajute pe unii dintre voi, mai puţin iniţiaţi în php, aşa, ca mine.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Revin cu problema AutoMOD, ce devine foarte enervantă.
Am citit şi răscitit cum se face instalarea AutoMOD, unde se uploadează, ce anume, rezultatul fiind mereu acelaşi, chiar dacă se încarcă folderul "upload" al AutoMOD şi tot ce conţine - subfoldere şi fişiere.
Am încercat instalarea , cu folderul original "install" din forum, redenumit [ORIG_NAME_install], într-un loc aici, specificându-se că, AutoMOD, are folderul său de install, deci, actualizarea se face din acesta.
Nu s-a instalat nici măcar un fişier din AutoMOD.
Apoi, am redenumit folderul original de "install" cu numele real, am restarta totul, inclusiv pc-ul, iar la noul transfer, fişierele AutoMOD au fust "urcate" pe ftp în baza forumului.
La încărcare nu am primit nicio avertizare, totul a mers ok, dar am o nelămurire ( de fapt, mai multe !) :
Versiunea mea, este phpbb 3.0.8, instalată din pc, deci avea şi folderul de "install". Eu, acel folder, nu l-am şters, după ce am instalat, ci l-am redenumit, gândindu-mă că poate voi avea nevoie de el, în viitor.
Încercând să instalez AutoMOD, am făcut astfel :
Am tras folderul "upload" din ftp -Local [din pc], în baza forumului, în Distant, în partea de jos, şi am primit mai multe erori, în lista de transfer.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0010.gif
Pur şi simplu, nu s-a instalat niciun fişier.
Capturile sunt făcute după instalarea nr 2, care a reuşit.

Am reluat operaţiunea, de data aceasta tranferând din Local în Distant, dar direct în partea de sus.
Surpriză!
Toate filele s-au încărcat.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0110.gif

Din ce am "prins", transferul se face normal, din stânga în dreapta, în zona de jos.
Aşa am instalat şi phpbb-ul, aşa se explică şi prin tutoriale.
Bun, am instalat, acum, am redenumit din nou folderul forumului "install" în ORIG_NAME_install" ptr a putea accesa forumul, nu doar ACP-ul.
Am şters celălat "install", al AutoMOD, în tutorial scriind că acesta trebuie şters, după instalare.
Am intrat în forum, în ACP, dar nu văd nicio secţiune nouă, am şters cache, în ACP ( purge cache ), am dat la refreshuri de m-am săturat, dar, nimic, nu văd acea secţiune nouă AutoMOD, ca în această imagine :
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0210.gif

Este nevoie de a mai face ceva în ACP ?
Dacă da, ce anume ?
Trebuie modificat în db ceva?
Aici ?:
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0310.gif

Vă repet câteva info mai "personale"
Windows XP prof. sp3, IE8, versiune forum - phpBB 3.0.8, versiune AutoMOD - 1.00.rc3, forum hostat pe hai_doi_punct_ro., conexiune net pe fibră optică, (nu sunt probleme de viteză!).
Ceva îmi scapă, şi repet, din tutoriale lipsesc informaţii utile pentru cei "deştepţi" ca mine, iar imaginile, prin multe topicuri, nu mai sunt vizibile.

Mă puteţi "lumina"?
Nu sunt greu de cap, [şi sunt încăpăţânat, nu mă "predau" uşor ], dar este o mare problemă - sunt nu neexperimentat, ci "foarte neexperimentat" în hostarea pe servere, a forumurilor cu acces la atâtea opţiuni, am folosit de ani buni doar versiunile de forumuri "la cheie", oferite de serviciile de forumuri gratuite în diverse limbi, care nu oferă decât acces la un firav ACP, şi atât.
Acolo, cunoşteam totul, aici, nimic.
Şi este destul de greu să faci ceva , dacă lipsesc informaţiile cele mai elementare.
Cunosc şi eu cum este să fii experimentat într-un domeniu oarecare, iar când te întreabă cineva fără cunoştinţe în acel domeniu un lucru, ai tendinţa de a-i da un răspuns la nivelul tău, fără să îţi dai seama că acela are nevoie de informaţia brută, nu cum o transmiţi tu, ca şi cum ar avea aceleaşi cunoştinţe în acel domeniu ca şi tine.
Nu fac referire prin acel "TU" la cineva anume, este general valabil pe net, chiar şi eu, o perioadă, dădeam explicaţii, pe unde am oferit suport ca voluntar, la nivelul la care cunoşteam eu informaţiile, de multe ori nefiind folositoare, fiincă nu dădeam "baza" de plecare.

Aşa că, am răbdare şi sper...
Ultima oară modificat 24-Ian-2011, 15:31:41 de către Ivan Petre Paul, modificat 1 dată în total.
Motiv: am scos codulBB pentru imagini
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Verifică manual dacă fişierele pentru AutoMOD există pe server.

Dacă există, mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului şi vezi dacă apare în listă şi AutoMOD şi dacă în dreapta sa apare Activează. Dacă da, apasă pe Activează.
Dacă nu, mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului --- Creaţi un modul nou --- la Numele limbii modulului scrie AutoMOD --- la Tipul modulului alege Categorie --- la Modul principal nu alege nimic --- Modul activat bifează pe Da.
Apoi mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului --- click pe ultimul modul adăugat in listă, adică AutoMOD --- alege din lista din dreapta de la Adăugaţi modul, AutoMOD (de la AutoMOD [acp_mods]) --- click pe Adăgaţi modul --- Da, iar apoi procedează la fel şi alege din listă şi AutoMOD Configuration.
După aceea click pe Activează din dreptul modulelor noi adăugate.

:!: Nu este nevoie să scri mesaje atât de lungi. De asemenea poţi pune o simplă legătură către imagini (aşa cum prevede regulamentul, punctul 2, rândul 9), nu este nevoie să le afişezi.
De asemenea, aici discutăm despre o problemă de la care nu este nevoie să te îndepărtezi.
Înţelegem din profilul tău că eşti neexperminetat în phpBB, plus că ne-ai mai spus asta de câteva ori înainte.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Pentru a nu avea probleme, nu am adăugat absolut nimic în ftp, toate setările, tema, limba, sunt cele de bază.
paranormal scrie:Verifică manual dacă fişierele pentru AutoMOD există pe server.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0410.gif
Există! Inclusiv toate fişierele fiecărui subfolder.
paranormal scrie:Dacă există, mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului şi vezi dacă apare în listă şi AutoMOD şi dacă în dreapta sa apare Activează. Dacă da, apasă pe Activează.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0510.gif
Nu există...
Acel .MODs, apare din "fabrică", când instalezi 3.0.8.
paranormal scrie:Dacă nu, mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului --- Creaţi un modul nou --- la Numele limbii modulului scrie AutoMOD --- la Tipul modulului alege Categorie --- la Modul principal nu alege nimic --- Modul activat bifează pe Da.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0610.gif
Realizat.
paranormal scrie:Apoi mergi în P.A. --- SISTEM --- Panoul administratorului --- click pe ultimul modul adăugat in listă, adică AutoMOD --- alege din lista din dreapta de la Adăugaţi modul, AutoMOD (de la AutoMOD [acp_mods]) --- click pe Adăgaţi modul --- Da, iar apoi procedează la fel şi alege din listă şi AutoMOD Configuration.
După aceea click pe Activează din dreptul modulelor noi adăugate.
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0710.gif
După cum se poate vedea, nu există aşa ceva.
În imagine este desfăşurată toată lista ce apare acolo...

Deci, nu merge !
Am confruntat informaţia dată de tine cu acţiunea ce urma să o fac, de câte trei, patru ori.
Abia acum, informaţia dată, se poate numi completă pentru un începător...
Mulţumesc de ajutor şi explicaţii, se pare că sunt ghinionist...

paranormal scrie:Nu este nevoie să scri mesaje atât de lungi. De asemenea poţi pune o simplă legătură către imagini (aşa cum prevede regulamentul, punctul 2, rândul 9), nu este nevoie să le afişezi.
De asemenea, aici discutăm despre o problemă de la care nu este nevoie să te îndepărtezi.
Înţelegem din profilul tău că eşti neexperminetat în phpBB, plus că ne-ai mai spus asta de câteva ori înainte.
Oamenii se deosebesc de restul regnului animal, prin grai, un avantaj pentru a comunica cu semenii lor...

Credeam că este mai simplu să vezi o imagine odată cu ceea ce scrie lângă ea, nu să fii trimis din forum în altă pagină, apoi să revii... Cel puţin, din punct de vedere al economiei de mişcări şi a timpului de "salt" prin ferestre...
Nu am prostul obicei de a pune "cearceafuri" cu PrtSc, ci doar zona de interes, în limitele unui forum, ca dimensiuni maxime de 500 ori 600 px lăţime.
Fără supărare, tagurile img, pentru ce sunt ?

Add-ul din final, ţinea de această problemă, dacă se citea printre rânduri...
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0510.gif
Am intrat în alte module, şi văd că la "Numele limbii modulului" nu este scris la niciunul din cele default numele în clar, ci de acest gen :
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0810.gif
Este cumva o eroare în cele explicate mai sus ?
Trebuia scris altceva acolo ?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

Sa o luam pas cu pas. Mai intai asigura-te ca ai fisierele de mai jos pe server (mai sunt si altele: conform instructiunilor de instalare ar fi trebuit sa copizezi in root-ul forumului toate directoarele incluse in arhiva MOD-ului sub directorul \upload):
- \adm\style\acp_mods.html
- \includes\acp\acp_mods.php
- \includes\acp\info\acp_mods.php

Apoi curata cache-ul forumului.
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Am reuşit, bogdan, după multe ştergeri şi reinstalări.
Care era problema ?
Tutorialele după care făceam instalarea AutoMOD.
Am copiat de fiecare dată toate subfolderele din upload în baza forumului, de fiecare dată rezultatul fiind negativ.
Apoi, aseară, târziu, am dat de un tutorial pe un forum oarecare, ce nu are legătură cu phpbb românia, pe care citindu-l, am observat că modul de instalare diferă faţă de ce citisem până atunci.

Se copiază doar folderul "umil" prima dată, în baza forumului, iar după aceea se vor copia şi celelate cinci, din "upload".
Cum am procedat aşa, am reuşit din prima.
Voi încerca să fac un tutorial foarte amănunţit despre acest AutoMOD, deja este creat cam jumătate şi sper că va fi de ajutor şi altora.
Dacă doreşti postarea sa aici, când îl termin, ţi-l voi transmite prin PM, dacă este bun îl poţi pune la tutoriale.
Îmi pare rău, stau prost cu engleza, aşa că dacă se doreşte punerea lui şi pe phpbb.com, cine doreşte, îl poate traduce şi posta.

Vă rog să nu închideţi acest topic, se poate să mai am nevoie de unele mici amănunte legate de setările AutoMOD în ACP.
Mulţumesc de ajutor, bogdan.
Mulţumesc lui paranormal pentru explicaţiile de mai sus, mi-au fost de ajutor, după ce am reuşit instalarea AutoMOD.
bogdan

Mesaj de bogdan »

Din cate stiu eu directorul UMIL era inclus in directorul UPLOAD. Nu prea vad sensul sa copiezi mai intai UMIL si apoi restul de directoare din UPLOAD.

Poti trimite tutorialul direct in catalog pentru aprobare: knowledge/kb_categorie.php?id=3
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Salutare !
bogdan scrie:Din cate stiu eu directorul UMIL era inclus in directorul UPLOAD. Nu prea vad sensul sa copiezi mai intai UMIL si apoi restul de directoare din UPLOAD.
Da ai dreptate, "umil" este în "upload" însă, crede-mă, de câte ori am tras toate cele 6 subfoldere în baza forumului, nu s-a schimbat nimic în ACP. Nu apăreau acele noi poziţii în lista de module - acp_automod şi acp_automod_config.
Am făcut de zeci de ori prin prima metodă, am şters subdomeniiile şi bazele lor de date, de cred că se crucesc cei unde am instalat, şi nici măcar o dată nu a ieşit bine, aveam o mulţime de erori în fişierele ce se încărcau.
Când am pus doar "umil" prima dată, apoi, restul, mi-au apărut aceste opţiuni în ACP. Nici eu nu înţeleg care ar fi diferenţa, calea fiind aceeaşi.

În ce priveşte instalarea AutoMOD reuşită, m-am bucurat prea devreme, e reuşită doar pe jumătate...
S-au instalat cele două noi module, am activat totul, dar nu apare în "ACP", după "Sistem"
Nici acel modul implicit , denumit .Moduri [.Mods], nu apare.
Ca să poată fi folosit, AutoMODul ar trebui să apară şi la mine în ACP, ca în această imagine:
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/tutori10.gif

Mie, după ce l-am instalat, îmi apare doar în lista categoriilor din ACP, unde apare şi acel .MODS, care e la fel de invizibil în "meniul principal" al ACP, ca şi AutoMODul :
http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/lipsa_10.gif

Am urmat întocmai calea dată de paranormal, mai sus, (categorie - module), am încercat şi varianta categorie - categorie - module. în speranţa că se va afişa unde trebuie şi că vor apărea şi opţiunile din prima imagine din această postare, care la mine sunt de negăsit. Nimic.
Concret, ştie cineva pe unde să mai "scormonesc" şi ce anume să fac?
Aştept ca şi simplii utilizatori de aici să dea o mână de ajutor, nu să lăsăm totul doar pe doi oameni.
Vă rog, care aţi întâmpinat aceste probleme, răspundeţi şi poate cu ajutorul vostru voi rezolva şi eu.

Mulţumesc anticipat.

bogdan scrie:Poti trimite tutorialul direct in catalog pentru aprobare: knowledge/kb_categorie.php?id=3
Legat de tutorial - Este făcut până unde m-am împotmolit eu în ACP şi va mai întârzia , până voi reuşi să instalez complet acest AutoMOD, pentru a putea adăuga toate informaţiile necesare în el.
Când va fi gata, acolo îl voi pune. Mersi de informaţie.
bogdan

Mesaj de bogdan »

In primul rand asigura-te ca ai toate fisierele AutoMOD in directoarele corespunzatoare.

Apoi curata cache-ul forumului si vezi daca apare.

Poti folosi Quick Install pentru crearea rapida a forumurilor de test ce pot sa includa si AutoMOD. Mie mi-a mers din prima.
Închis

Înapoi la “3.0.x Suport pentru MODificări”