[Lansare] mxBB 2.8.0 Gold

Acesta este portalul oficial complet modular scris pentru phpBB încă din 2001.
Scrie răspuns
reeait
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de reeait »

Inca nu a iesit acest Gold ?
orynider
Autor de ExtensiiAutor de Extensii
Versiune: 3.3.0-a1
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Foarte experimentat
Nivel php: Foarte experimentat

Mesaj de orynider »

E chestiunea de câteva zile până va fi făcut public, nu am stabilit o dată dar poate în next weekend. :P

The Mx-Publisher CMS Project | Mx-Publisher@github | Mx-Publisher CMS
Demo Styles: phpBB3 | | |
orynider

Mesaj de orynider »

CaTaNhA scrie:Si eu vreau sa ajut
Te-ai uitat peste fişier? , că eu chiar nu am timp de el...

brasoveanul
Utilizator înregistrat

Mesaj de brasoveanul »

orynider scrie:E chestiunea de câteva zile până va fi făcut public, nu am stabilit o dată dar poate în next weekend. :P
Eu unul astept cu nerabdare lansarea Goldului, mxBB pare un produs bine gandit si bine facut. :wink:
orynider

Mesaj de orynider »

brasoveanul scrie: Eu unul astept cu nerabdare lansarea Goldului, mxBB pare un produs bine gandit si bine facut. :wink:
Poţi instala liniştit 2.8.0 RC1 până va fi lansat 2.8.0 Gold, şi te poţi juca cu el. Upgradarea e simplă, faci overwrite la fişiere prin ftp şi rulezi install/mx_install.php ...

Problemele pentru care ar putea fi amânată data lansării nu au legătură cu RC1 care e destul de stabil, ci cu noile facilităţi care au fost implementate de atunci şi pe care nu am avut timp să le testăm pe suficiente configuraţii.

Silvers
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5

Mesaj de Silvers »

nu stiu daca s-a mai discutat , dar sunt curios daca exista stiluri diferite pentru mxbb ... nu cred ca toti prefera subsilver ...

pentru cei care vor sa foloseasca mxbb recomand downloadarea modului mx_phpbb : http://www.mx-system.com/index.php?page ... ile_id=332
Nu prea mai sunt activ pe forumul phpBB, insa ma gasiti pe blog.
orynider

Mesaj de orynider »

Silvers scrie:nu stiu daca s-a mai discutat , dar sunt curios daca exista stiluri diferite pentru mxbb ... nu cred ca toti prefera subsilver ...

Păi există vreo 10 stiluri officiale, plus vreo 10 3rd party portate de mine care sunt gata upgradate pentru versiunea Gold şi aşteapă doar lansarea.

De altfel nu e foarte greu să portezi un stil phpBB, practic clonezi subSilver de la mxBB dedenumind subSilver.cfg şi .css în directorul cu noul template, apoi copii din overall_header.tpl de la phpBB particuralităţile stilului nou in overall_header.tpl de la mxBB şi modifici în headere calea care este din constante cu o cale mai concretă către fişierul yourstyle.css de la phpBB.

De exemplu:
Caută:

Cod: Selectaţi tot

<!-- First load standard template *.css definition, located in the the phpbb template folder -->
<link rel="stylesheet" href="{U_PHPBB_ROOT_PATH}{TEMPLATE_ROOT_PATH}{T_PHPBB_STYLESHEET}" type="text/css" >
<!-- Then load mxBB template *.css definition for mx, located in the the portal template folder -->
<link rel="stylesheet" href="{U_PORTAL_ROOT_PATH}{TEMPLATE_ROOT_PATH}{T_MXBB_STYLESHEET}" type="text/css" >
Înlocueşte cu:

Cod: Selectaţi tot

<!-- First load standard template *.css definition, located in the the phpbb template folder -->
<link rel="stylesheet" href="{U_PHPBB_ROOT_PATH}templates/yourstyle/yourstyle.css"  type="text/css" >
<!-- Then load mxBB template *.css definition for mx, located in the the portal template folder -->
<link rel="stylesheet" href="{U_PORTAL_ROOT_PATH}templates/yourstyle/yourstyle.css" type="text/css" >
De altfel dacă template-ul de la phpBB e upgradat pentru ultima versiune se poate să meargă şi cu constante depinde cum e şi de cine e făcut stilul de la phpBB.

Apoi dacă nu folosiţi mx_phpbb şi blocul vechi mx_forum, mx_forum.tpl trebuie personalizat pe baza index_body.tpl de la phpBB pentru stiluri care nu seamănă cu subSilver.
Silvers scrie: pentru cei care vor sa foloseasca mxbb recomand downloadarea modului mx_phpbb : http://www.mx-system.com/index.php?page ... ile_id=332
mx_phpbb este folosit de unii doar pentru că nu ştiu să facă stilul blocului mx_forum să arate ca forumul phpBB, iar mx_phpbb foloseşte stilul template-ului de la phpBB direct, dar majoritatea îl folosesc pentru a integra forumul în portal, practic cu forum_hack.php inclus in common.php de la phpBB conform instrucţiunilor, phpBB-ul devine o parte componentă a portalului, toate scripturile phpBB-ului originale încărcânduse în pagina de forum din portal.

Silvers
Utilizator înregistrat

Mesaj de Silvers »

totusi pentru mine phpbb e depasit ... adica e bun , dar doar atat ;) eu folosesc un molyx , asta e de 2 ori mai bun :twisted: dar inclin spre un vb , dar costa bani $ ...

parerea mea , oricat ar imbunatati cineva un phpbb , tot nu iese ceva bun si frumos ... ori daca iese isi pierde mirosul de phpbb :)
orynider

Mesaj de orynider »

Silvers scrie: parerea mea , oricat ar imbunatati cineva un phpbb , tot nu iese ceva bun si frumos ... ori daca iese isi pierde mirosul de phpbb :)
mxBB nu este o îmbunătăţire a phpBB-ului dar ultima versiune publică are nevoie de el pentru forum care nu este în cazul acesta cea mai iportantă facilitate pe care o să o aibe site-ul cu mxBB. Faptul că cu mxBB nu ai nevoie de mod-uri are avantajul că poţi actuliza versiunea de phpBB şi mxBB oricând fără a pierde ceva, de altfel nici nu este recomandat efecturea de modificări.

Am observat că forumurile şi portalele care au fost modate au rămas în urmă cu probleme de securitate şi până la urmă au fost heckerite şi de altfel unele forumuri cu mod-uri preinstalate au multe bug-uri iar dacă vrei să instalezi alt mod poţi avea surpriza să nu fie compatibil.

mxBB e pentru cine vrea să aibe un site cu multe facilităţi pe care le oferă modulele, de exemplu o reţea de televiziune din Norvegia a instalat mxBB pentru a face o pagină cu mx_radiocast, modulul care permite crearea unui centru de posturi radio trasmise prin internet, care nu are un corespondent pentru phpBB. Ei folosesc acest modul pentru a trasmite vreo 8 canale tv prin internet, şi nu folosesc deloc altă facilitate şi nici măcar forumul. Nu cred că dacă aşi fi portat modulul pentru phpBB s-ar fi apucat să editeze fişierele phpBB-ului pentru acestă facilitate deoarece ei au vrut să ascundă forumul complect. Acesta este doar un exemplu concret pentru a arăta cam pentru cine se adresează mxBB, în nici un caz pentru cine vrea forum only, pentru ei o să fie linia viitoare mxBB 3.x care o să fie ori stand-allone ori o să aibe nevoie de Olympus :wink:
Ultima oară modificat 17-Iun-2007, 02:08:48 de către orynider, modificat 1 dată în total.

Silvers
Utilizator înregistrat

Mesaj de Silvers »

orynider scrie:
mxBB e pentru cine vrea să aibe un site cu multe facilităţi pe care le oferă modulele, de exemplu o reţea de televiziune din Norvegia a instalat mxBB pentru a face o pagină cu mx_radiocast, modulul care permite crearea unui centru de posturi radio trasmise prin internet, care nu are un corespondent pentru phpBB. Ei folosesc acest modul pentru a trasmite vreo 8 canale tv prin internet, şi nu folosesc deloc altă facilitate şi nici măcar forumul. Nu cred că dacă aşi fi portat modulul pentru phpBB s-ar fi apucat să editeze fişierele phpBB-ului pentru acestă facilitate deoarece ei au vrut să ascundă forumul complect. Acesta este doar un exemplu concret pentru a arăta cam pentru cine se adresează mxBB, în nici un caz pentru cine vrea forum only.
Intr-adevar , facilitatile care le ofera sunt bune ( radio cast , in rest generalitati - shoutbox , counter ... )
Dar cum am zis , acest hibrid are nevoie de phpbb , si pana la urma va ajunge ca un php nuke :lol: parerea mea , cel mai bun cms :D cu toate ca costa ceva banuti :wink:
Scrie răspuns

Înapoi la “MXP Portal & CMS”