Problema Diacritice

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
lrdcs
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Re: Problema Diacritice

Mesaj de lrdcs »

* Deschideţi fişierul într-un editor de texte şi citiţi instrucţiunile de la începutul fişierului extras şi acţionaţi în consecinţă.
Am deschis cu notepad dar imi apare scris in engleza incurcat...
deci vreau sa rezolv cat mai repede....foarte DES cand cnv vrea sa se inregistreze pe forum...deci baga datele tot si dupa ce da SUBMIT/Trimite ii apare o eroare zice:

Cod: Selectaţi tot

Eroare generală
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xC4\x83tre ...' for column 'log_data' at row 1 [1366]

O eroare SQL a apărut în timp ce pagina era în lucru. Vă rugăm să contactaţi Administratorul forumului dacă problema persistă.
dar contul se creaza...ciudat n-am mai intalnit
lrdcs
Utilizator înregistrat

Mesaj de lrdcs »

Scz de off dorin...am mai intalnit o problema...am intrat in baza de date / structure pe acolo nu mai stiu ce am facut si acum nu mai pot vedea continutul forumului e doar titlu (subiectul) si daca dau click zice ca topicul nu exista...pot sai mai fac ceva?
lrdcs
Utilizator înregistrat

Mesaj de lrdcs »

Ma refer la continutul subiectelor forumul il por vedea...cred ca am umblat acolo in dreptul laphpbb_post si am dat click pe Empty...se mai poate face ceva?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

lrdcs scrie:Ma refer la continutul subiectelor forumul il por vedea...cred ca am umblat acolo in dreptul laphpbb_post si am dat click pe Empty...se mai poate face ceva?
Probabil ca nu se mai poate face nimic daca nu ai un backup la baza de date a forumului.

Sfatul meu e sa instalezi forumul pe local si phpMyAdmin si sa te joci pana intelegi ce se intampla. Altfel o sa ai tot felul de probleme.
lrdcs
Utilizator înregistrat

Mesaj de lrdcs »

lrdcs scrie:
* Deschideţi fişierul într-un editor de texte şi citiţi instrucţiunile de la începutul fişierului extras şi acţionaţi în consecinţă.
Am deschis cu notepad dar imi apare scris in engleza incurcat...
deci vreau sa rezolv cat mai repede....foarte DES cand cnv vrea sa se inregistreze pe forum...deci baga datele tot si dupa ce da SUBMIT/Trimite ii apare o eroare zice:

Eroare generală
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xC4\x83tre ...' for column 'log_data' at row 1 [1366]

O eroare SQL a apărut în timp ce pagina era în lucru. Vă rugăm să contactaţi Administratorul forumului dacă problema persistă.
dar contul se creaza...ciudat n-am mai intalnit
Am rezolvat bogdane dar nu pot scapa de aceasta eroare...care am scris mai sus la inregtrarea unui user...aveti vreo idee de la ce poate fi?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

Sincer nu cred ca tu ai rezolvat problema de mai sus dupa cum te exprimi ... daca ai restaurat baza de date probabil va trebui sa reaplici instructiunile din articolele de mai jos.

Oricum - asa cum ti-a recomandat si dorin - solutia pentru problema ta initiala e foarte simpla: trebuie sa urmezi instructiunile din articolele de mai jos
- Setarea bazei de date MySQL pentru a suporta diacriticele pentru eroarea

Incorrect string value: '\xC4\x83tre ...' for column 'log_data' at row 1 
- Erori fără valori implicite pentru eroarea

Field 'post_edit_reason' doesn't have a default value [1364]
Articolele sunt destul de detaliate si usor de inteles. Citeste continutul de 3-4 ori inainte de mai intreba ceva si eventual incearca inainte pe local ca sa nu mai strici asa cum s-a intamplat recent.
lrdcs
Utilizator înregistrat

Mesaj de lrdcs »

Dupa ce am setat baza de date si toate tabelele, trebuie sa setam si toate campurile de text care pot contine caractere UTF-8, si anume campurile de tip VARCHAR, CHAR, TEXT, TINYTEXT, MEDIUMTEXT, LONGTEXT, BLOB, TINYBLOB, MENIUMBLOB, LONGBLOB.
Ce sa setam la ele cum sa le setam?
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Urmeaza un exemplu imediat dupa acest citat in articolul respectiv folosind campurile tabelei _posts. :idea:
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”