Scuze ca am dat citat tot mesajul asta lung dar as vrea sa-l comentez. Ideea mi se pare buna, dar 5-10 MB nu cred ca sunt de ajuns. Gandeste-te ca daca numarul userilor creste, creste (teoretic) si numarul posturilor, ca doar se scrie ceva in sursa paginii respective, se scriu kilobiti. Cu cat forumul e mai mare cu atat creste marimea lui. O alta chestie legata de trafic. De exemplu o pagina s azicem ca are 150 K, cu tot cu imagini, avatare, semnaturi cu imagini etc. Daca ai 10 utilizatori pe zi care fac vreo 5 afisari de exemplu ai 10x5 pagini incarcate adik 50 de pagini x 150 Kb = 7500 Kb pe zi (aprox 7 MB) intr-o luna trafic de 210 MB si creste cu cat numarul utilizatorilor si afisarilor creste.KoRnoise scrie:o prima problema din punctul meu de vedere ar fi numarul mare al forumurilor.. o sa fie un domeniu mare cu o gramada subdomenii, fiecare subdomeniu incluzand strict un forum phpbb.. nu`i chiar user friendly.. oricum imi imaginez ce batalie o sa fie intre "proprietarii" forumurilor de a atrage utilizatori. cred ca o ideea ar fi oferirea unui patiu limitat (5, max. 10MB) in care fiecare sa isi puna forumul, dar nu in ideea de a atrage cati mai multi utilizatori, ci in ideea de a-si demonstra abilitatile! un concurs care sa premieze ce mai personalizat forum cred ca ar fi o idee buna! o alta problema.. domeniul.. atat timp cat este un proiect de-al vostru parerea mea e ca domeniile userilor ar trebui a fie user.phpbb.ro .. nu stiu daca asta e posibil! ultima problema: publicitatea! cred ca o idee mai buna ar fi sa renuntati la bannere si sa folositi poup-up-urile.. asta pt. ca o mare parte din utilizatorii internet-ului au instalat cate un firewall care le blocheaza. in felul acesta, ar disparea si reclama plictisitoare si enervanta, si ar intra si banii sponsorilor in cont.. nu stiu cat de bune ti se par ideile mele, dar eu asa as face
Deci:
Server care sa ofere urmatoarele functii:
- Spatiu de stocare mare sau nelmitat.
- Trafic nelimitat
- Mai multe stiluri cu posibilitate de adugare MOD si a schimba cod pentru templates
Dar ca serverul sa functioneze bine si sa ofere servicii de calitate, cred ca ftp trebuie exclus, pentru ca site-ul sa fie numai si numai un forum, editabil din Panoul Admin. --- Am instalat un MOD pe un forum de-al meu care permite editarea fisierelor din browser, ma refer la templates. MOD-ul se numeste Extreme Styles si e util --- pentru ati aduga publicitate pe site prin introducerea textad, banner, cod pt pop-up, trafic, monitorizare, links etc.
Dar cum scoate serverul banii pentri intretinere sau upgrade sau pentru cumpararea de alt server? Pai un banner publicitar ar putea fi introdus intr-un frame in topul paginii si/sau optiune de cumparare servici: pentru 100 MB in plus platesti X lei sau pentru trafic in plus platesti X lei. Exista o gramada de solutii dar asta e principiul.
------ Cine face cinste cu un server? ------
Am mentionat