Proiect hosting gratuit phpBB

Aveţi probleme cu serverul Apache, cu interpretorul de PHP sau cu baza de date MySQL? Aici găsiţi informaţii despre servere free unde se poate instala forumul phpBB.
Scrie răspuns

Sunteţi interesat de un astfel de proiect?

Da
83
93%
Nu
6
7%

Voturi totale: 89

gmzionic
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de gmzionic »

KoRnoise scrie:o prima problema din punctul meu de vedere ar fi numarul mare al forumurilor.. o sa fie un domeniu mare cu o gramada subdomenii, fiecare subdomeniu incluzand strict un forum phpbb.. nu`i chiar user friendly.. oricum imi imaginez ce batalie o sa fie intre "proprietarii" forumurilor de a atrage utilizatori. cred ca o ideea ar fi oferirea unui patiu limitat (5, max. 10MB) in care fiecare sa isi puna forumul, dar nu in ideea de a atrage cati mai multi utilizatori, ci in ideea de a-si demonstra abilitatile! un concurs care sa premieze ce mai personalizat forum cred ca ar fi o idee buna! o alta problema.. domeniul.. atat timp cat este un proiect de-al vostru parerea mea e ca domeniile userilor ar trebui a fie user.phpbb.ro .. nu stiu daca asta e posibil! ultima problema: publicitatea! cred ca o idee mai buna ar fi sa renuntati la bannere si sa folositi poup-up-urile.. asta pt. ca o mare parte din utilizatorii internet-ului au instalat cate un firewall care le blocheaza. in felul acesta, ar disparea si reclama plictisitoare si enervanta, si ar intra si banii sponsorilor in cont.. nu stiu cat de bune ti se par ideile mele, dar eu asa as face ;)
Scuze ca am dat citat tot mesajul asta lung dar as vrea sa-l comentez. Ideea mi se pare buna, dar 5-10 MB nu cred ca sunt de ajuns. Gandeste-te ca daca numarul userilor creste, creste (teoretic) si numarul posturilor, ca doar se scrie ceva in sursa paginii respective, se scriu kilobiti. Cu cat forumul e mai mare cu atat creste marimea lui. O alta chestie legata de trafic. De exemplu o pagina s azicem ca are 150 K, cu tot cu imagini, avatare, semnaturi cu imagini etc. Daca ai 10 utilizatori pe zi care fac vreo 5 afisari de exemplu ai 10x5 pagini incarcate adik 50 de pagini x 150 Kb = 7500 Kb pe zi (aprox 7 MB) intr-o luna trafic de 210 MB si creste cu cat numarul utilizatorilor si afisarilor creste.
Deci:
Server care sa ofere urmatoarele functii:
- Spatiu de stocare mare sau nelmitat.
- Trafic nelimitat
- Mai multe stiluri cu posibilitate de adugare MOD si a schimba cod pentru templates

Dar ca serverul sa functioneze bine si sa ofere servicii de calitate, cred ca ftp trebuie exclus, pentru ca site-ul sa fie numai si numai un forum, editabil din Panoul Admin. --- Am instalat un MOD pe un forum de-al meu care permite editarea fisierelor din browser, ma refer la templates. MOD-ul se numeste Extreme Styles si e util --- pentru ati aduga publicitate pe site prin introducerea textad, banner, cod pt pop-up, trafic, monitorizare, links etc.

Dar cum scoate serverul banii pentri intretinere sau upgrade sau pentru cumpararea de alt server? Pai un banner publicitar ar putea fi introdus intr-un frame in topul paginii si/sau optiune de cumparare servici: pentru 100 MB in plus platesti X lei sau pentru trafic in plus platesti X lei. Exista o gramada de solutii dar asta e principiul.

------ Cine face cinste cu un server? ------

Am mentionat
mihaitza
Fost coleg
Versiune: 3.0.5
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

Asta şi era ideea iniţială: Există un banner în varianta gratuită care are limitări ca apoi dacă cineva doreşte să plătească pentru avea mai mult. E clar că acele limitări nu ar trebui să fie 10mb/1gb pe lună ... dar undeva la 100 mb eu cred că e suficient GRATUIT la calitate profesională.

Ai putea să ne oferi un link la acea MODificare?
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

eXtreme Styles MOD ---- Aveti acolo butonul de download. N-am oferit downloadul direct ca m-am gandit ca va intereseaza si descrierea MOD-ului
mihaitza
Fost coleg

Mesaj de mihaitza »

Mulţumesc, am să îl studiez pe un forum... văd că eşti interesat de acest proiect, ai putea să te gândeşti la o structură funcţională pentru el... nu-ţi fă probleme de server.

Adăugat: Nu funcţionează legătura!
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Structura functionala? Sa stii ca nam cunostinte vaste de php si server. Am cunostinte minime de php [inteleg codul :P] si ma pricep la web design.
Dar ca sa va fac o imagine despre cum vad eu o astfel de chestie:
La un site de forum hosting e aceasi structura ca la unul de web hosting. Serverul e configurat : cand un utilizator face un cont nou sunt scrise automat niste date in cont (un folder in ftp etc). Asa si la unul de forum hosting: se instaleaza automat phpBB si apoi il accesezi de la un panou Membri sau chiar din forum din panoul Admin. Iata un site care ofera Hosting pentru Invision Board http://www.forumforfree.com/ si phpBB http://www.setbb.com/ - acesta are si Cash MOD instalat..hmmm.
Incercati-le.
Un citat :
Pre-Installed mods for PHPBB
Written by Administrator
Thursday, 10 February 2005
The following mods are pre-installed on all free PHPBB forum:

1. cash mod
2. zarath shop
3. admin user list
4. global announcement
5. super quick reply
6. change logo

Mods which are currently installed on our test environment:

1. bank
2. lottery

Mods which are currently under development:

1. ezportal
2. dynamic avatars
MOD-urile sunt oferite pentru utilizator ca acesta sa foloseasca serviciile si sa nu i se para plictisitor doar un sub SubSilver si nimik mai mult.

Dealtfel cred ca niste roboti ar trebuii sa verifice forumurile sa vada daca acestea sunt active. Un forum inactiv este o pacoste pentru server :P
Daca chiar vreti sa faceti asa ceva...JUST DO IT...sunt sigur ca va avea succes in Romania.
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

http://files.phpbbstyles.com/ca/xs_mod.210.zip
Pies: mie imi merg amandoua.
mihaitza
Fost coleg

Mesaj de mihaitza »

Nu-mi merge deloc acest server phpbbstyles.com .. nu ştiu ce poate avea... în IE dă eroare şi în Firefox spune "Timpul a expirat..."

Ai putea face o listă cu ce MODificări crezi tu că s-ar potrivi pentru români şi totodată o listă cu şabloane pe care le-ai considera.

De asemenea aş vrea părerea ta (şi nu numai!) în legătură cu spaţiul oferit gratuit... şi dacă să existe email, trafic, etc...
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

MOD-uri:
Album
eXtreme Styles
cash MOD
Chat
Birthday MOD
Virtual Shop
Links
Latest Topic - Discutii recente (parca sunt mai multe MOD-uri care ofera informatiile astea)
Poate si Categories and Forums Icons si Portal (ezportal de ex)

Optionale ( poate cu plata: interesant ar fi un serviciu cum are 3x.ro prin SMS) Download : Attachment & paFileDB si platesti ori traficul ori serviciul (MOD-ul) si trafic limitat.

Si poate ar mai fi cateva moduri pentru infrumusetare.

Sabloane:
Ca default:
subSilver
apoi:

Galaxian iCGstation SmoothBlue Solaris bluetabs Helius subBlack BBTech ClanzDarkness wowHorde digiTech PulpFiction Classic Iris Iris Expanded Cobalt 2.0 LiteVision wowAlliance Aliens Odyssey army BBPurple BlueIce Chronicles DAJ_Glass FI Black 3D Blue FI Blue 3D FI Subsilver Legend zeroSpace bionic Charcoal2 Igloo SwiftBlue comicBook fish Rainy Day redIce bcGraff BlackAndWhite DarkSky DustyGreen Eos Eos Expanded FI Subice icicle alexis aqua ezHyperShadow FI Apple Pink RPGG [PS2] subRebel AdInfinitum Aeolus Athena Athena Orange Christmas Red Christmas Blue Christmas LightBlue Christmas Pink Christmas Purple Christmas Green GorbGreenII jasidogdotcom Morpheus Morpheus Green Morpheus Purple Morpheus Red Morpheus Gray Morpheus Brown sky XboxXtreme SpacePilot3K Vietcong c3s ChunkStyle Clanzi2K DigitalDementia_B genElectro Jenova nfsu NoseBleed Raps snowSilver Artemis Artemis Blue Artemis Cyan Artemis Green Artemis Orange Artemis Pink Artemis Purple Artemis Red BBLite beats101 BlackSoul Avalanche DigitalDementia Labs Morpheus eXtreme Red mxNBA phpXP2 AdInfinitumPixelated Silver_Xire subPortal
---- toate astea le-am vazut si in alte prioecte de forum hosting.
---- cred ca varietatea conteaza deoarece multi vor ceva diferit. Daca vor exista mai multe forumuri, userii nu vor dori ca toate sa arate la fel doar titlul sa fie altul.
Unul vrea ca site-ul lui sa fie RAP isi alege de ex o tema inchisa la culoare, altul vrea ROCKm altul vrea ceva legat de MASINI, altul de jocuri , pentru fete ceva Girlsih, cu ROZ :P si tot asa.
mihaitza
Fost coleg

Mesaj de mihaitza »

De asemenea aş vrea părerea ta (şi nu numai!) în legătură cu spaţiul oferit gratuit... şi dacă să existe email, trafic, etc...
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Pai pentru inceput as oferi 50 MB ( nu cred ca mai mult e nevoie doar pentru un forum, poate chiar mai putin) apoi as opta pentru o optiune in care sa se upgradeze la 100 MB gratuit, daca foruml creste si spatiul de stocare e insuficient. Mail ? nu pentru toti, doar pentru webmaster, poate cineva vrea sa-l contacteze, dar aceasta e o optiune mai putin utila. Trafic nelimitat ca deh, nu are fisiere de muzica si alte chestii, ci pur si simplu text si imagini.
Daca vrea sa aiba si album foto, la fel o optiune.
Scrie răspuns

Înapoi la “Server”