Se sterg mesaje si categorii

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
AlleXyS
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

Se sterg mesaje si categorii

Mesaj de AlleXyS »

Azi am creat o noua categorie ! in ea au fost peste 50 mesaje !! Statisticile de azi : New Posts 65 • New Topics 5 • New users 0

Acum , categoria nu mai este , la fel nici mesajele , iar statisticile de azi : New Posts 5 • New Topics 1 • New users 0

Un user mi'a spus ca i'am sters posturile , din acest motiv am observat diferenta !! Am cercetat sa vad daca cineva a sters categoria ... nu a sters'o nimeni , s'a sters singura !!

este vreun bug ? Va aparea la loc ? sau vreo scurgere de date din DB , o eroare din cauza careia nu s'au salvat mesajele ... nu stiu ....

poate cineva sa'mi explice ? pentru ca nu vreau sa incep de la 0 :(( mereu apare cate o problema ...
Forum de suport general : http://www.starszone.info/forum !! Gasesti acolo tot ce doresti : tutoriale , jocuri , muzica , filme , programe ...etc ...etc !!

Avem nevoie de useri activi si moderatori priceputi . Postati acolo o cerere de MOD
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Re: Se sterg mesaje si categorii

Mesaj de dorin »

Nu se poate sterge singura categoria si nici mesajele nu se pot sterge singure!

Daca nu este o problema de schimbare a permisiunilor care ar fi putut interveni in intervalul de care vorbesti, cauta detalii in log-urile din PA ! Mai are si altcineva in afara de tine acces la PA ?
AlleXyS
Utilizator înregistrat

Mesaj de AlleXyS »

da , mai are , dar nu era de acolo problema .

problema e din config.php !! in ACP imi apare un mesaj pe font albastru , ca trebuie sa schimb permisiunile din config.php in numarul 644 sau 640 ( permisiunea in config este de 666 )

cand am schimbat permisiunile , s'au sters toate categoriile si mesajele care le'am facut dupa ce am urcat forumul pe host ( am mutat forumul de pe un host pe altul )

am schimbat permisiunea in 644 si s'a sters !!

acum am schimbat iar in 666 si toate cele disparute au aparut , dar apare si mesajul din ACP ca trebuie sa schimb permisiunile !! Ce sa fac ? :| sa schimb permisiunile si sa las sa se stearga ce am facut in 2 zile ? sau sa las permisiunile asa si sa apara intruna acel mesaj in ACP . problema e ca nu stiu daca imi va afecta forumul pe viitor daca il las asa . pe celalalt host numi aparea mesajul asta , dar acum ca l'am mutat , apare . am intrebat pe cei de la hostul respectiv , dar nu au nici o legatura cu asta . deci , in concluzie , ce pot sa fac ? las 666 ? sau schimb in 644 ? :D

mutlumesc
Forum de suport general : http://www.starszone.info/forum !! Gasesti acolo tot ce doresti : tutoriale , jocuri , muzica , filme , programe ...etc ...etc !!

Avem nevoie de useri activi si moderatori priceputi . Postati acolo o cerere de MOD
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

Nu cred ca modificarea permisiunilor pe acel fisier (config.php) ar avea un impact asupra permisiunilor in forum.
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Sunt doua lucruri distincte care nu au nicio legatura aşa cum le prezinţi tu: permisunile pe config.php si disparitia informaţiilor stocate in baza de date. Chiar tu spui ca "cele disparute au aparut" !

CHMOD este o comandă Unix/Linux pentru modificarea atributelor unui fişier, al cărei efect este similar, de exemplu, cu un click-dreapta în Windows pe un fişier şi bifarea opţiunii "Read-only".

CHMOD 644 înseamnă că:
644: proprietarul fişierului trebuie să aibă drepturi de citire şi scriere
644: grupul de utilizatori din care face parte proprietarul trebuie să aibă doar drept de citire
644: toţi utilizatorii acelui sistem unix/linux trebuie să aibă numai drept de citire

Prin deductie iti poti da seama ce inseamna CHMOD 666.

Cum ar putea influenta aceste permisiuni securitatea bazei de date ? E o discutie mai ampla si nu isi are rostul in acest context.

Setarea corecta a permisiunilor pentru config.php este CHMOD 644.

Daca intr-adevar au disparut mesaje, subiecte, utilizatori - sfatul meu este sa schimbi parola la baza de date si sa modifici corespunzator si datele din config.php !

Aminteşteţi întotdeauna că fişierul config.php este locul unde sunt stocate toate detaliile de acces la baza de date. Dacă acest fişier NU este setat cu CHMOD 644 va exista o gaură de securitate care ar putea afecta toate informaţiile stocate în baza de date.
AlleXyS
Utilizator înregistrat

Mesaj de AlleXyS »

ok , multumesc , am inteles !!

voi seta la 644 , voi pierde cateva mesaje , dar voi avea o securitate mai buna

bogdan

Mesaj de bogdan »

N-ai inteles. Daca vei seta la 644 nu vei pierde nimic.

Nu are nicio legatura securitatea pe un directorul in sistemul de fisiere cu permisiunile din forum.
AlleXyS
Utilizator înregistrat

Mesaj de AlleXyS »

acum chiar am inteles :)) am schimbat in 644 si nu s'a mai sters nimic !! probabil o fi fost vreun bug sau eroare a bazei de date pe moment atunci , si eu m'am panicat degeaba :roll:

bogdan

Mesaj de bogdan »

Putin probabil sa fie un bug. De asemenea, si mai putin probabil sa fie o eroare a bazei de date (in acest caz ai fi vazut eroarea)
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”