Se pot actualiza unele imagini în topicurile utile?

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
1960
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat

Se pot actualiza unele imagini în topicurile utile?

Mesaj de 1960 »

Vă salut din nou.
knowledge/kb_show.php?id=103
Acest topic, are ca şi multe altele, imaginile lipsă.
Cred că ar fi de ajutor ca acestea să reapară acolo.

Legat de această problemă :
Am fost atenţionat de un membru din staf să nu mai pun imaginile folosind tagurile [img], vizibile direct în postari, ci să pun doar link către.
La ce folosesc aceste taguri, dacă suntem forţaţi să folosim o cale mai greoaie, cu link extern ?
Cred că ar fi mai simplu ca imaginile să poată fi urmărite odată cu textul, în acelaşi post, iar pentru a nu se afişa imagini enorme ce ar strica forma topicurilor, se poate folosi acel resizer din ACP.

Consider că este mult mai uşor să vezi şi imaginea când citeşti, gândiţi-vă ce ar fi când citiţi un ziar sau o revistă, fotografiile dintr-un articol să nu poată fi vizualizate în acel loc, ci la 70 de pagini mai încolo?
Ori în ziarul de a doua zi?
Cred că dacă este bunăvoinţă, acest lucru poate fi realizat foarte uşor şi ar fi de folos tuturor.

Mulţumesc.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Se pot actualiza unele imagini în topicurile utile?

Mesaj de bogdan »

Din pacate in cazul de fata s-a folosit un server gratuit pentru gazduit imagini si nu mai functioneaza. Poate dorin le mai are.

Intre timp o sa trecem prin toate articolele din Catalog sa mutam imaginile pe serverul local.

Legat de folosirea tag-uilor img in forum: multi utilizatori fac capturi foarte mari si acestea afecteaza prezentarea subiectelor. O sa evaluam si noi acel MOD (ne ferim sa abuzam de aceste MOD-uri din cauza diverselor probleme ce pot sa apara)
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Am putea folosi un codBB. Totuşi nu ştiu cât de util ar fi deoarece membri sunt deja obişnuiţi cu tagul [IMG].
Nici eu nu sunt de acord cu utilizarea unui MOD.

@1960, este okay atunci când inserezi o imagine care să nu fie prea mare. Nu este bine atunci când inserezi mai multe de dimensiuni mari. Astfel ai procedat tu şi de aceea ţi-am sugerat să pui doar o simplă legătură către imagine. Dacă acest lucru afecta în vreun fel, nu rămânea regula aceea activă atâta timp.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Întotdeauna am căutat să pun imaginile cât mai mici, ca dimensiuni, şi marime în kb, la fel am făcut şi aici.
Nu e vorba de niciun MOD de adăugat, este vorba de o opţiune ce există în orice forum, instalat personal, sau din servicii free
ACP / / General / Board configuration ...
Maximum image width per post:
Maximum width of an image/flash file in postings. Set to 0 for unlimited size.
Maximum image height per post:
Maximum height of an image/flash file in postings. Set to 0 for unlimited size.
Panoul administratorului / General / Configurare forum - Configurări mesaj -
Lăţimea maximă a unei imagini într-un mesaj:
Lăţimea maximă a unei imagini/fişier flash în mesaje. Specificaţi valoarea 0 pentru lăţime nelimitată.
Înălţimea maximă a imaginii în mesaj:
Înălţimea maximă a unei imagini/fişier flash în posturi. Specificaţi valoarea 0 pentru înalţime nelimitată.

Te citez :
Nu este nevoie să scri mesaje atât de lungi. De asemenea poţi pune o simplă legătură către imagini (aşa cum prevede regulamentul, punctul 2, rândul 9), nu este nevoie să le afişezi.
Regulamentul, punct doi rând nouă spune aşa :
Nu includeţi imagini de pe alte servere, este suficient să puneţi un link către acele imagini.

Cred că am citit şi am înţeles sensul foarte bine, deci, nimeni nu trebuie să pună imagini, ci doar linkuri.
De aceea am venit cu această propunere.

Ce are această imagine în neregulă, http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0010.gif ori aceasta http://i33.servimg.com/u/f33/15/03/17/50/am_0110.gif faţă de cea din acest link ?
http://www.phpbb.ro/viewtopic.php?f=32& ... 02#p124101

Aş dori ca aceste sesizări să fie totuşi citite de către un administrator, cred că decizia ţine în primul rând de aceştia.
Şi, bineînţeles, ar trebui ca astfel de "puncte din regulament" să fie aplicate tuturor, la fel, indiferent dacă are 2000 de postări sau este nou venit.

Observ în continuare o "agresivitate" din partea ta, către mine.
O iau totuşi doar ca o simplă diferenţă de păreri, între generaţii.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de Ivan Petre Paul »

Ne mai săturăm şi noi să atragem atenţia tuturor despre acest lucru, pe lângă faptul că eu (de exemplu) nu observ întotdeauna toate mesajele noi şi când revin problema ba este rezolvată ba a deviat de la subiect etc. etc. etc. şi nu mai are rost să modific ceva (cu excepţia titlurilor pe care le modificăm aproape întotdeauna când regulamentul este încălcat).
Plus că una este când cineva scrie problema pe scurt şi postează o imagine, iar alta este când cineva scrie un mesaj foarte lung în care include şi (afişează) imagini.
1960 scrie:Observ în continuare o "agresivitate" din partea ta, către mine.
Eu zic să nu ne pripim atâta cu concluziile şi să nu începem cu lucruri copilăreşti. Nu am nimic cu nimeni.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Personal, pe mine, aceste mici "greutăţi" întâmpinate şi pe care le-am sesizat, mă fac să nu încerc să devin prea apropiat de acest "suport".
Nu este plăcut absolut deloc, ca, de fiecare dată când accesez un link, indiferent către ce duce acesta, să fiu aruncat din suport, şi să mă trezesc pe nu ştiu unde.
Este pierdere de timp şi este enervant să fii aruncat în alt loc, pierzând şirul a ceea ce făceai în pagina anterioară.
Dacă ar rămâne pagina de la voi deschisă, iar vizualizarea unui link ce conţine o imagine, sau o adresă a unui alt site, s-ar face în altă pagină, nu ar fi aşa enervat şi nu s-ar pierde legătura cu ce citeai în pagina anterioară.
Nu ştiu dacă îmi daţi dreptate, dar eu aşa văd lucrurile şi aşa se întâmplă cam peste tot pe net, pagina în care eşti rămâne deschisă, şi se deschide un "target_blank" pentru linkul accesat din pagina de bază, pentru tot ce înseamnă linkuri externe siteului..
Pare a fi o metodă de a îndepărta utilizatorii, credeţi-mă. :shock:

Numai bine.
bogdan

Mesaj de bogdan »

Se vede ca aveti mult timp disponibil :)
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

Serviciul îmi permite.
Sunt "liliac", adică ziua sunt liber, dacă înţelegi.
Şi ceea ce vă sugerez e în avantajul tuturor, cred.
bogdan

Mesaj de bogdan »

Am limitat imaginile la 600x400. Ar trebui sa fie suficient.
1960
Utilizator înregistrat

Mesaj de 1960 »

bogdan scrie:Am limitat imaginile la 600x400. Ar trebui sa fie suficient.
Bună dimineaţa !

În 99% din cazuri, este formatul ideal, aici nefiind un forum unde se postează albume foto de familie, ci de suport, 600 x 400 px este deajuns.
Aşa, se "disciplinează" şi cei ce pun cearceafuri, când vor vedea că imaginile lor imense, sunt reduse şi neinteligibile.

Personal, mulţumesc că aţi fost de acord cu acest lucru.
Să sperăm că vor reapărea şi cei ce au tutoriale în care imaginile nu mai există şi vor actualiza topicurile.
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”