Am o intrebare.. pentru cine stie sau cine a incercat:
Daca am fisierele forumului pe un FTP... si baza de date este in alta parte.. se poate face cumva sa acceseze acea baza de date? Adik in config.php in loc de Localhost sa scriu altceva adresa bazei de date?
Se poate asa ceva?
Baza de date din alta parte decat localhost
- BuGsY
- Fost coleg
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Da, se poate Ex:
Cod: Selectaţi tot
$dbhost = 'bazadate.ceva.ro';
$dbname = 'phpbb';
$dbuser = 'phpbbuser';
$dbpasswd = 'phpbb123';
Si bazadate.ceva.ro ar trebui sa insemne de exemplu.. cum e la mine forum (numele bazei de date) ... forum.fdx.ro.BuGsY scrie:Cod: Selectaţi tot
$dbhost = 'bazadate.ceva.ro'; $dbname = 'phpbb';
Am incercat si nu merge... nu e ciudat sa pui de doua ori numele bazei de date?
Nu mai insist cu asta... daca mai ai vreo solutie o primesc daca nu.. ma resemnez

- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel php: Puţin experimentat
Atentie ca nu este de doua ori numele bazei de date !seelview scrie:Si bazadate.ceva.ro ar trebui sa insemne de exemplu.. cum e la mine forum (numele bazei de date) ... forum.fdx.ro.BuGsY scrie:Cod: Selectaţi tot
$dbhost = 'bazadate.ceva.ro'; $dbname = 'phpbb';
Am incercat si nu merge... nu e ciudat sa pui de doua ori numele bazei de date?
Cod: Selectaţi tot
$dbhost = 'bazadate.ceva.ro
- danielt
- Versiune: 3.0.5
- Ext: Nu
- Server: UNIX/Linux
- Nivel php: Mediu
Pentru a accesa o bază de date de pe un alt server trebuie, în primul rând, ca userul ce accesează baza de date să aiba drept de acces pe server. Acest lucru nu prea se face şi din câte ştiu nici un server serios nu-ţi va da drept de acces la baza de date de pe un alt server al unei alte firme. Cu totul altfel se pune problema dacă firma ce oferă găzduire are serverul de baza de date diferit şi ca hardware de serverul de web. În acest caz la $dbhost va trebui să scrii ip-ul serverului de baza de date (un exemplu clasic este găzduirea de la yahoo! unde la $dbhost nu se trece localhost ci numele serverul de baza de date).
Atenţie! Nu confunda numele bazei de date cu numele serverului de baza de date
Atenţie! Nu confunda numele bazei de date cu numele serverului de baza de date