Problema Diacritice

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
BClaUdiu
Utilizator înregistrat

Problema Diacritice

Mesaj de BClaUdiu »

Cand incerca cineva pe forum sa scrie cu diacritice apare urmatoarea erroare

Cod: Selectaţi tot

General Error
SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xC5\xA3i' for column 'post_text' at row 1 [1366]

SQL

INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (2, 2, 0, '78.97.214.156', 1240202551, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'Re: TEST', 'Introduceţi', '38a18cc4c27961651b2999c81624587d', 0, '', '1aqfts8x', 1, 0, 2)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1871
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: posting.php
LINE: 1001
CALL: submit_post()
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Re: Problema Diacritice

Mesaj de dorin »

In cazul bazelor de date, trebuie specificat suportul pentru UTF-8. In primul rand, este nevoie sa setezi baza de date ca avand continut UTF-8. MySQL, incepand de la versiunea 4.1, oferta suport puternic pentru Unicode, si in consecinta si pentru UTF-8.

De obicei, MySQL lucreaza in mod implicit cu setul de caractere (denumit COLLATION in MySQL) latin1_swedish_ci pe care va trebui sa-l inlocuiesti cu utf8_general_ci.

Acest lucru il poti face fie printr-o interfata MySQL (phpMyAdmin, de exemplu, care este un script PHP ce face interfatarea cu serverul de MySQL) fie prin interogari:

Pentru modificarea bazei de date:

ALTER DATABASE `database_name`
        CHARACTER SET utf8
        DEFAULT CHARACTER SET utf8
        COLLATE utf8_general_ci
        DEFAULT COLLATE utf8_general_ci;
Pentru modificarea unei tabele:

ALTER TABLE `table_name`
        DEFAULT CHARACTER SET utf8
        COLLATE utf8_general_ci;
Pentru modificarea din phpMyAdmin, dupa selectia bazei de date din selectul din stanga, click pe Operations din meniul de sus. Ultima optiune este Collation, care trebuie setat pe utf8_general_ci. Click pe Structure, si se vor afisa toate tabelele. Campul Collation ne spune ce set de caractere este definit. Daca nu este setat pe utf8_general_ci, trebuie sa o facem manual. Selectam o tabela, Click pe Operations, si setam Collation-ul corespunzator. Din pacate nu se poate aceasta modificare pe mai multe tabele deodata.

Dupa ce am setat baza de date si toate tabelele, trebuie sa setam si toate campurile de text care pot contine caractere UTF-8, si anume campurile de tip VARCHAR, CHAR, TEXT, TINYTEXT, MEDIUMTEXT, LONGTEXT, BLOB, TINYBLOB, MENIUMBLOB, LONGBLOB.
BClaUdiu
Utilizator înregistrat

Mesaj de BClaUdiu »

Multumesc mult pentru ajutor,dar inainte sa postezi tu eu am reinstalat forumul manual(fusese instalat cu Fantastico) iar problema a disparut.Multumesc inca odata :)
Laurentiu
Utilizator înregistrat

Mesaj de Laurentiu »

Ma ajuta cineva si pe mine sa rezolv problema asta ?

Prin teamviewer daca se poate sau prin explicatii mai exacte , ID Y!M : laurentiu_2994 !

Multumesc !
Laurentiu
Utilizator înregistrat

Mesaj de Laurentiu »

NIMENI ? Imi expira hostul si nu pot folosi forumul, va rog , ajutati-ma !
Ryuk
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows

Mesaj de Ryuk »

cand imi apare eroarea asta: http://i39.tinypic.com/1z4jura.jpg

e din aceiasi cauza? :(
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Probabil da.
Ryuk
Utilizator înregistrat

Mesaj de Ryuk »

ms....am facut tot...sa vad daca mai apare :D
Ryuk
Utilizator înregistrat

Mesaj de Ryuk »

Dorin scz daca te tot deranjez dar tot imi apare acea eroare

SQL ERROR [ mysql4 ]

Incorrect string value: '\xC4\x83r\xC5\xA3i...' for column 'post_text' at row 1 [1366]

SQL

INSERT INTO phpbb_posts (forum_id, poster_id, icon_id, poster_ip, post_time, post_approved, enable_bbcode, enable_smilies, enable_magic_url, enable_sig, post_username, post_subject, post_text, post_checksum, post_attachment, bbcode_bitfield, bbcode_uid, post_postcount, post_edit_locked, topic_id) VALUES (32, 2, 0, '93.68.68.207', 1242922046, 1, 1, 1, 1, 1, '', 'Copii de la 402 - All Epidodes[RO]', '[code:1eq3wa0f]*******************************************************************************\n Copii de la 402 - All Epidodes[RO]\n*******************************************************************************\n\n-------------------------------------------------------------------------------\n General Information\n-------------------------------------------------------------------------------\nType.................: Serial\nPlatform.............: Windows 9x/ME/2000\nVideo Format.........: FLV\nGenre................: Children\'s \n\n-------------------------------------------------------------------------------\n Other Information\n-------------------------------------------------------------------------------\nPosted by............: UnD3rGr0uNd\nLanguage.............: Romanian\nHost.................: Filebox[/code:1eq3wa0f]\n\n[INFO]Copiii de la 402 a fost realizat pe baza cărţii pentru copii Gracie Graves şi copii din Clasa 402 în care copiii din Clasa 402 îşi prezintă aventurile răutăcioase ale unei clase pline de elevi cărora le place foarte tare să se distreze la şcoală!\n\nElevii Clasei 402 sunt impulsivi, de cele mai multe ori fac alegeri proaste şi rareori se gândesc la rezultatele alegerilor lor. Când tentaţia îşi face apariţia înşelătoare, aceşti elevi se grăbesc să cadă în capcană! Bineînţeles că, fiind copii, atunci când problemele de zi cu zi nu mai sunt uşor rezolvabile, ele par chestiuni de viaţă şi de moarte. Probleme simple se transformă în probleme complexe şi cel mai mic detaliu este ridicat la cel mai înalt rang al comicului.\n\nÎn timp ce toţi elevii trec cu greu prin evenimentele fiecărei zi, învăţând lecţiile vieţii pe pielea lor, câteodată încearcă să se mai şi ajute. Niciodată nu reuşesc pe deplin, căci sunt prea prinşi în propriile lor planuri şi nelămuriri. Din fericire ei sunt capabili să se întoarcă mereu în oaza clasei 402, într-o lume a haosului condusă de domnişoara Graves. Aici, în clasa 402, sub conducerea strictă, dar atentă, a domnişoarei Graves, toţi copiii sunt în siguranţă. În clasa 402 binele este întotdeauna răsplătit, iar răul este întotdeauna pedepsit.\n\nCombinând stilul artistic de o calitate impecabilă cu stilul literar al Lisei Kite şi al lui Cindy Begel ("Pauza", "Liderul Clasei"), Clasa 402 este un tom de poveşti unice, valabile pentru orice perioadă temporală, al cărui rezultat este un serial amuzant şi atractiv.[/INFO]', 'e414bc06d4f8b9cb155285dab0706ee7', 0, 'AIA=', '1eq3wa0f', 1, 0, 664)

BACKTRACE

FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 174
CALL: dbal->sql_error()

FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 1871
CALL: dbal_mysql->sql_query()

FILE: posting.php
LINE: 1001
CALL: submit_post()
imi apare de fiecare data cand vreau sa pun un post Stikly :(
am urmarit instructiile tale si am mutat toate tabelele pe utf8_general_ci dar toto imi apare eroarea..nu stiu ce sa mai fac.TE ROG AJUTAMA !
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Ai setat si toate campurile de text asa cum am scris in ultima parte a mesajului meu ?
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”