Email in masa de la phpbb

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
barbara2813
Nou venit
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Puţin experimentat

Email in masa de la phpbb

Mesaj de barbara2813 »

Buna ziua,
Detin un site care are aferent un forum phpbb...sunt foarte la inceput cu ele, am cam 540 de useri. Webmasterul meu mi-a spus ca daca prin intermediul forum-ului meu trimit mai mult de 1 mesaj in masa pe saptamana risc sa intru intr-un program de blocare al site-ului meu sau pe o lista neagra a spam-urilor. Este adevarat? Eu zilnic adaug articole noi pe site si as dori sa-mi informez toti userii despre asta, plus ca este mult mai usor sa fac o mica descriere a articolului dupa care cei interesati sa acceseze direct link-ul catre el. Mi se pare in acelasi timp util pentru a-i fideliza si a creste in sondaje.

Pls, imi puteti da un raspuns? Cat de des pot folosi cu userii mei optiunea de mail in masa fara sa am vreo problema? O pot folosi zilnic ca un fel de newsletter?

Va multumesc anticipat,

Barbara
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Re: Email in masa de la phpbb

Mesaj de bogdan »

Fiecare provider are regulile lui si trebuie respectate. Totusi am dubii ca ei sa impuna o astfel de restrictie pentru mesaje in bloc atata timp cat nu se face spam nesolicitat (abuz). Utilizatorii forumului nu pot folosi aceasta functie ci doar administratorii care au acess in Panoul administratorului.

Probabil ca te referi la utilizatorii care sunt abonati la subiecte. Acestia ar trebui sa primeasca un mesaj cand subiectul se actualizeaza. E ceva normal si providerul tau ar trebui sa inteleaga acest lucru. Altfel, piata e plina de oferte si oricand iti poti schimba locul de gazduire al forumului.
barbara2813
Nou venit
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Puţin experimentat

Mesaj de barbara2813 »

Atunci cand userii se inregistreaza pe site, ei sunt inregistrati automat si pe forum. Eu scriu foarte multe articole pe site si ma folosesc de emailul in masa al forumului pentru a-i instiinta pe useri sa le citeasca. Trimit un mesaj pe zi cu o parte din articol si cu link catre articolul intreg. daca doresc, userii pot comenta articolele in site sau in forum.... Nu prea inteleg care este problema sa le trimit acest "newsletter" zilnic si de ce as fi acuzata de spammer, ei s-au inscris de buna voie pe site, deci sunt interesati de subiectele abordate....
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Trimiterea unui numar mare de email-uri poate fi interpretata de orice server care primeste acest pachet de email-uri de la un singur IP drept SPAM chiar daca utilizatorii si-au dat explicit acordul sa primeasca email-uri zilnice.

In prezent sunt cunoscute doua metode care functioneaza in ceea ce priveste primirea mesajelor in Inbox:

- destinatarul trebuie sa marcheze mesajul ca "Not Spam", urmand ca viitoarele mesaje sa fie livrate in inbox;
- destinatarul sa adauge adresa dvs in Addressbook

De asemenea, este recomandata folosirea SPF si DomainKeys.

Detalii despre SPF si DomainKeys gasiti accesand adresele:
http://en.wikipedia.org/wiki/DomainKeys
http://en.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework

Un ghid despre configurarea SPF Record gasiti accesand: http://www.openspf.org/ -> "Publishing SPF Records"

Google sau Yahoo filtreaza mesajele de la sursele in care nu au incredere, nu exista nicio garantie privind livrarea mesajelor, mai ales ca sunt servicii gratuite si au multe protectii antiSPAM.
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”