cPAddon si phpBB3 instalare

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
simi_id
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.7
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Neexperimentat

cPAddon si phpBB3 instalare

Mesaj de simi_id »

Buna,
Am sa fac o sintetizare la un subiect care l-a mai discutat si in alta parte si nu am reusit sa primesc un raspuns.

1. Fantastico sau Site Software (cPAddon) ? care e de preferat pentru a seta un forum ?
2. YaBB / phpBB3 / SMF ?

3. Asta e mai mult related cPanel.

3.1 - create subdomain forum.domeniu.com
- install phpBB in forum.domeniu.com
- forumul va fi accesibil atat pe forum.domeniu.com cat si pe domeniu.com/forum ?

3.2 - install phpBB in domeniu.com/forum
- create subdomain forum.domeniu.com
- forward forum.domeniu.com -> domeniu.com/forum ... va fi la fel accesibil pe forum.domeniu.com cat si pe domeniu.com/forum ?

3.1 si 3.2 au acelasi rezultat chiar daca actiunile sunt diferite ? Cum e de preferat sa se procedeze ?

4. Un subdomeniu trebuie si el sa se propage ? Sau e available imediat ?
Ivan Petre Paul
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Puţin experimentat

Re: cPAddon si phpBB3 instalare

Mesaj de Ivan Petre Paul »

2. Aici suntem pe phpBB nu?
3.1 Odata intalat forum-ul pe subdomeniul forum.domeniu.com va putea fi accesat pe forum.domeniu.com, inclusiv forum.domeniu.com/.
3.2 similar cu 3.1.
4. Daca cei ce iti ofera hosting iti permit, da, ar trebui sa fie disponibil imediat.

Practic, daca muti forum-ul din forum.domeniu.com in domeniu.com/forum se schimba locatia web, dar forum-ul poate fi accesibil, insa necesita cateva modificatii minore din P.A.
phpBB România will rise again. Soon.. Stay close! @phpbb.ro
simi_id
Utilizator înregistrat

Mesaj de simi_id »

Merci,

problema e ca instalat pe forum.domeniu.com nu merge, imi da o eroare.
daca instalez in domeniu.com/forum si apoi la subdomeniu fac redirectare imi merge.

am verificat acum si imi merge si pe forum.domeniu.com .... aseara nu imi mergea, sa fi reparat ei din server ceva, sau trebuie sa se propage ceva ?

un subdomeniu creat merge instant sau trebuie sa astept propagare ca la domeniu ?

iar la 2 intrebasem sa imi dati voi niste repere cu avantaje si dezavantaje ca practic o iau de la zero acum cu niste lucruri. :)
dorin
Fost coleg
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de dorin »

Inainte de toate ar fi trebuit sa citesti regulamentul forumului !

1. Instaleaza-l manual !

2. Daca ai ajuns aici, probabil ai deja un raspuns.

3.1. Nu.

3.2. Ar trebui sa incerci !
simi_id scrie:
3.1 si 3.2 au acelasi rezultat chiar daca actiunile sunt diferite ? Cum e de preferat sa se procedeze ?
Cred ca ar fi bine sa pui forumul in domeniu.ro/forum sa iti faci un subdomeniu forum.domeniu.ro si pentru subdoemniu sa pui un redirect catre domeniu.ro/forum.
simi_id scrie:
4. Un subdomeniu trebuie si el sa se propage ? Sau e available imediat ?

E disponibil imediat dupa creare !
simi_id
Utilizator înregistrat

Mesaj de simi_id »

Buna,

Merci de raspuns. Nu am cum sa-l instalez manual ca nu ma pricep.

Am reusit sa-l instalez din cPAddon ... am creat mai intai un subdomeniu forum.domeniu.com care s-a creat in home/public_html/forum, iar dupa am instalat forumul in subdomeniu forum.domeniu.com.
Si acum vad ca merge si cu forum.domeniu.com si domeniu.com/forum.

Acum ... cum fac sa schimb skin-ul, sa schimb preformatarea mesajelor, ceea ce tine de aspectul grafic.

Iar in legatura cu punctul doi, intrebam ca fapt divers diferente. Eu sunt fan nVidia si am un gtx 480, dar ... se incalzeste foarte tare si scoate un zgomot de aspirator e drept. Spun o parere sincera, nu cautam trolling. :)
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Ti-am scris sa citesti regulamentul :!:

Pentru probleme diferite, deschide subiecte diferite in sectiunile corespunzatoare :!:

Citeste !
Cum adaug un nou stil sau o nouă temă?
simi_id
Utilizator înregistrat

Mesaj de simi_id »

M-am mai gandit acum si ai dreptate sa-l instalez mai intai separat in public_html/forum si apoi sa creez subdomeniu forum.domeniu.com cu forwardare in domeniu.com/forum.

In acest caz daca sterg subdomeniul forumul ramane, iar daca nu mai vreau ca forum.domeniu.com sa forwardeze in domeniu.com/forum, il pot sterge si sa creez buletinboards.domeniu.com care sa forwardeze.

Pe cand cum am facut acum, am creat subdomeniu forum.domeniu.com care s-a creat in public_html/forum, si apoi am instalat forumul in subdomeniu forum.domeniu.com, daca sterg subdomeniul, si apoi il creez din nou dar in alt folder sa pointeze altundeva, tot in domeniu.com/forum se duce.

Un singur lucur, daca il creez dupa prima metoda. Cum fac ca atunci cand cineva scrie forum.domeniu.com ... sa nu i se schimbe adresa in browser ... domeniu.com/forum ci sa ramana tot forum.domeniu.com ?
E posibil numai daca il creez cu a doua varianta direct in subdomeniu ?

Iar la stil grafic ma refeream daca pot muta de exemplu panel-ul de info din dreapta in stanga.

Merci inca o data.
dorin
Fost coleg

Mesaj de dorin »

Nu are legatura cu phpbb ce scrii tu ! Eventual scrie la Diverse !
simi_id scrie:
Iar la stil grafic ma refeream daca pot muta de exemplu panel-ul de info din dreapta in stanga.
Da, se poate, s-a mai discutat. Cauta e forum !

http://www.phpbb.ro/viewtopic.php?f=46& ... ga#p108915
simi_id
Utilizator înregistrat

Mesaj de simi_id »

Se poate muta cu totul la Diverse daca e posibil.
Ultimul post, care e total off-topic, dar pentru a corecta ceva de dinainte poate mai cauta cineva ...

Un subdomeniu se pare ca are si el nevoie de timp de propagare.

"It is important to remember that it takes time for the subdomain to become recognized by other computers on the web. Visitors will not be able to view your subdomain immediately; the process takes anywhere from 2 days to a week"
source: http://docs.cpanel.net/twiki/bin/view/A ... SubDomains
Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”