Salut.
va rog...are cineva idee cum se poate remedia o chestie care a aparut la mutarea forumului pe un alt server...adica e vorba de faptul ca acum accentele limbii franceze (grav, ascutit si circumflex) apar ca sinte semne in text si asta e doar dupa mutare. Probabil ca e ceva de la server, nu?
Trebuie reinstalat pachetul de franceza? precizez ca forumul e in romana dar mai scriem si texte in franceza. merci!
Accente franceza.
- secarica
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.x
- Ext: Nu
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Nu cred că articolul ăla este potrivit cu problema caracterelor menţionate. Limbii franceze îi trebuie ISO-8859-1, iar limbii române ISO-8859-2 (mă rog, de fapt ISO-8859-16, dar Microsoft ...). Or articolul ăla tocmai ce propune dezactivarea lui ISO-8859-1.mihaitza scrie:kb.php?mode=article&k=69
Citeşte acest articol şi foloseşte-l pentru caracterele franţuzeşti.
După părerea mea cauza trebuie căutată în altă parte. De exemplu, aici există aceeaşi problemă, dar este dependentă de browser-ul folosit.
Dacă bat din IE 5.5 direct caracterul a cu accent grav apare o aiureală, adică &, din cauză că IE trimite codul & a g r a v e ; (fără spaţii) şi cineva îl interpretează aiurea (baza de date ?); dacă însă scriu cu mîna & # 2 2 4 ; (fără spaţii) caracterul afişat va fi cel corect, adică à.
Pe de altă parte, dacă bat din Firefox 1.0 direct caracterul a cu accent grav apare ce trebuie să apară, adică à, din cauză că Firefox trimite codul & # 2 2 4 ; (fără spaţii).
Caracterul à nu este cuprins în ISO-8859-2 (codarea default a paginilor de aici), iar ca el mai sunt şi alte caractere cu accente folosite în limba franceză.
Înainte de mutarea forumului în discuţie, interfaţa era tot în limba română ?
Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești