Problema setari ora de pe forum

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
humidor
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.12
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Re: Problema setari ora de pe forum

Mesaj de humidor »

Cum functioneaza DST-ul pentru UTC+02?

Eu nu am reusit sa-l faca sa meraga bine decat prin setarea manual, asftel:
Iarna pun UTC+01 iar vara pun UTC+02, altfel nu trece singur. De exemplu astazi nu s-a intamplat nimic la schimbarea orei pe setarea de vara.

Parerea mea este ca nici nu are cum sa functioneze corect atata timp cat in lista nu exista explicit ora Romaniei, care difera de ora Greciei sau ora Gemaniei, cu toate ca ofifial ambele sunt UTC+02 dar trecerea la ora de vara/iarna se face in zile diferite. Cum noi in forum avem doar Eastern European/Central African... si cum acestea nu corespund cu ora Bucurestiului, nu va functiona niciodata.

Aveti idee unde sunt setarile care apar in lista si cum poate fi adaugata si ora Romaniei (ma refer la cum se adauga regula... ultima sambata etc)?
visualstorm
Utilizator înregistrat
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de visualstorm »

Sincer, eu nu am cautat niciodata. Activez la fel ca si tine din panou iarna UTC+01, iar vara UTC+02.
In baza de date le schimb tuturor userilor cu UPDATE phpbb_users SET user_timezone = 2.00 (pentru vara)
E o treaba pe care o fac de 2 ori pe an. Poate ne mai ajuta cineva cu o sugestie
1960
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Ext: Nu
Nivel phpBB: Neexperimentat
Nivel php: Neexperimentat

Mesaj de 1960 »

De când umblu pe net, nu am văzut să se schimbe automat ora, chiar dacă este setat acest lucru.
Am schimbat manual de la vară la iarnă, întotdeauna.
Poate este pe undeva, o "piuliţă", dar nu ştim noi.
În privinţa setării orei pentru Romania, fusul orar există deja, dar nu are specificat în clar, ora României, dar poţi intra în:

/language/en/common.php sau language/ro/common.php începând de la linia 772 găseşti ce vrei tu.
Cauţi linia dorită pentru modificare şi schimbi textul original cu ce doreşti tu, în acest caz, cred că vei scrie - ora României.

Sau - ACP/Sistem/Pachete limbă/Romanian =>common.php, unde găseşti acelaşi lucru, şi unde poţi modifica.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
humidor
Utilizator înregistrat
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de humidor »

1960 scrie:Sau - ACP/Sistem/Pachete limbă/Romanian =>common.php, unde găseşti acelaşi lucru, şi unde poţi modifica.
Nu ma refer la cum se schimba textul din traducere... ci la unde sunt setarile din spatele lui, deoarece UTC+02 nu inseamna mare lucru, trecerea la ora da vara/iarna facandu-se in zile diferite pentru tari diferite care au ora oficiala tot UTC+02

Altfel, care mai este semnificatia DST si setarea respectiva?

Deci sunt doua lucruri diferite:
- ora oficiala: UTC+02
- cand se face trecerea (data care difera de la o tara la alta, iar trecerea pentru Romania nu corespunde cu Eastern European/Central Africa)

Mai exact UTC+02 sunt:
-Amman (o setare DST)
-Atena, Bucuresti, Istambul (alta setare DST)
- Beirut (alta setare DST)
- Cairo (alta setare DST)
- Damasc (alta setare DST)
etc...

De asta zic ca in lista ar trebui sa fie explicit UTC+02: Atena, Bucuresti, Istambul si setarile aferente, altfel nu o sa mearga in veci.

Unde o fi fisierul asta de setari sau tabela din mysql?
1960
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.8
Nivel php: Neexperimentat

Mesaj de 1960 »

Deja ne complicăm.
Probabil tu vrei să modifici pe meridiane, minut cu minut.
Nu am văzut pe niciunde o setare personală pe ţări şi meridiane, cu precizarea minutelor de diferenţă de la o ţară la alta.
Folosesc cu succes setarea aşa cum este acum, fără probleme.
Îmi pare rău, atât am ştiut, atât ţi-am spus.
Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
Atar
Nou venit
Versiune: 3.08
Nivel phpBB: Puţin experimentat

Mesaj de Atar »

1960 scrie:De când umblu pe net, nu am văzut să se schimbe automat ora, chiar dacă este setat acest lucru.
Am schimbat manual de la vară la iarnă, întotdeauna.
La mine am observat acum că schimbarea automată a orei o face stilul folosit. Am rămas ieri dimineţa surprins când am văzut că ora s-a modificat singur, dar nu i-am acordat atenţie, am crezut că este normal. La configurare generală este setat UTC+2, fără trecere de la ora vară/iarnă. Aseară după ce am citit aceste mesaje, din curiozitate am verificat in ACP stilul de bază preinstalat - prosilver. La acesta nu s-a făcut schimbarea automată a orei.
tenegabi
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.11
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de tenegabi »

Eu am setat +2 la ora si imi este ora inainte cu foarte mult. Teoretic este ora 22:35, dar la forum este ora 02:02.
Stie cineva cum sa sincronizez ora cu cea adevarata?
Dragosvr92
ModeratorModerator
Versiune: 3.1.10
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de Dragosvr92 »

tenegabi scrie:Eu am setat +2 la ora si imi este ora inainte cu foarte mult. Teoretic este ora 22:35, dar la forum este ora 02:02.
Stie cineva cum sa sincronizez ora cu cea adevarata?
Contacteaza ti host-ul. Data/ora serverului pe care este gazduit site ul tau trebuie sa fie setata gresit.
"Calitatea răspunsurilor primite este direct proporţională cu calitatea întrebării."
ID Vechi >> TheKiller || Avatar on Memberlist 1.0.3
Închis

Înapoi la “3.0.x Funcţionare”