Am probleme la scrisul cu diacritice .
Scriind un mesaj cu Ä‚, ă, Ş, ş, Ţ, ţ scrise separat, apare corect la apăsarea butonului Trimite.
Dacă încerc să scriu pe Ä‚, ă, Ş, ş, Ţ, ţ inclus într-un cuvânt, la previzualizează, mesajul scris apare bine.
Când dau pe Trimite, sunt dirijat în cadrul acealeaşi ferestre pe o pagină unde se zice să fie raportată eroarea respectivă.
Ok...Până aici...toate bune şi frumoase.
Din pagina aceea cu eroare dau clik dreapta sus pe Înapoi la pagina principala şi sunt dirijat pe ( apare ) prima pagină, pagina "Principala a forumului" dar delogat, doar ca simplu vizitator.
Vizualizând ce am scris, observ că textul scris cu diacritice apare corect.
Cu toate că am reuşit până la urmă să scriu acest text, este supărător ca de fiecare dată să fiu delogat fiind nevoit să mă loghez iar.
Vă rog un răspuns daca se poate.
Mulţumesc.
PS. Caracterele: Î, î, Â, â, apar ( sunt trimise ) corect indiferent unde sunt scrise.
Am modificat in COLLATION în MySQL latin1_swedish_ci cu utf8_general_ci.
Probleme diacritice si logare
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
-
- Nou venit
- Versiune: 3.0.8
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
Probleme diacritice si logare
Sa poti sa crezi, cand unii te inseala, sa poti sa te ridici cand altii te doboara, sa poti pastra, ce altii vor s-alunge, sa razi chiar daca sufletul iti plange, si cald tu sa ramai, chiar dac-afara ninge, aceasta este arta de-a învinge!
- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel php: Puţin experimentat
Re: Probleme diacritice si logare
Subiect mutat, atentie unde deschizi noi subiecte (citeste regulamentul).
Nu inteleg unde esti "dirijat în cadrul acealeaşi ferestre pe o pagină unde se zice să fie raportată eroarea respectivă" ?. Pune o captura !
Nu e suficienta actiunea pe care ai facut-o, pentru ca BD sa suporte diacriticele trebuie sa faci tot ce scrie in articolul de mai jos:
knowledge/kb_show.php?id=108
Nu inteleg unde esti "dirijat în cadrul acealeaşi ferestre pe o pagină unde se zice să fie raportată eroarea respectivă" ?. Pune o captura !
Nu e suficienta actiunea pe care ai facut-o, pentru ca BD sa suporte diacriticele trebuie sa faci tot ce scrie in articolul de mai jos:
knowledge/kb_show.php?id=108
-
- Nou venit
Imi cer scuze pentru postare
Cod: Selectaţi tot
SQL ERROR [ mysql4 ]
Incorrect string value: '\xC4\x82, \xC4\x83...' for column 'topic_last_post_subject' at row 1 [1366]
SQL
UPDATE phpbb_topics SET topic_first_post_id = 348, topic_last_post_id = 348, topic_last_post_time = 1308203057, topic_last_poster_id = 65, topic_last_poster_name = 'fyny', topic_last_poster_colour = '', topic_last_post_subject = 'Ä‚, ă, Ş, ş, Ţ, ţ' WHERE topic_id = 165
BACKTRACE
FILE: includes/db/mysql.php
LINE: 175
CALL: dbal->sql_error()
FILE: includes/functions_posting.php
LINE: 2065
CALL: dbal_mysql->sql_query()
FILE: posting.php
LINE: 1137
CALL: submit_post()
Sa poti sa crezi, cand unii te inseala, sa poti sa te ridici cand altii te doboara, sa poti pastra, ce altii vor s-alunge, sa razi chiar daca sufletul iti plange, si cald tu sa ramai, chiar dac-afara ninge, aceasta este arta de-a învinge!
- 1960
- Utilizator înregistrat
- Nivel phpBB: Neexperimentat
- Nivel php: Neexperimentat
Scriu cu diacritice, de multişor, dar nu am avut asemenea probleme.
Chiar niciun fel de problemă, mică sau mare.
Dar, modul meu de a scrie, este altul decât cel introdus de sistem.
Bănuiesc că vedeţi ceea ce scriu, cu diacritice, nu ?
Utilizez o miniaplicaţie de origine românească, care face posibil acest lucru, zic eu, mai simplu decât ceea ce face sistemul.
Nu necesită comutarea tastaturii de pe EN pe RO, diacriticele sunt locate pe tastele [ ] \ ; '
La prima tastare, dacă este activă aplicaţia, apar diacritice, la tastare consecutivă a aceleiaşi taste de două ori, apare semnul iniţial al tastei respective. Din păcate nu o cunosc prea mulţi.
Nu dau mai multe info, pot fi considerate ca spam , de unii, nicidecum de ajutor.
Dacă doreşte cineva mai multe info, poate folosi pm-ul, sau, dacă am acordul unui admin, voi adăuga mai multe detalii.
Cel mai bine, totuşi, folosiţi "Goagăl" Scrieţi rotast şi daţi o căutare.
Cred că este o cale foarte simplă, fără a ne complica cu debeuri.
O poate utiliza oricine. Mai jos, două imagini lămuritoare:

Chiar niciun fel de problemă, mică sau mare.
Dar, modul meu de a scrie, este altul decât cel introdus de sistem.
Bănuiesc că vedeţi ceea ce scriu, cu diacritice, nu ?
Utilizez o miniaplicaţie de origine românească, care face posibil acest lucru, zic eu, mai simplu decât ceea ce face sistemul.
Nu necesită comutarea tastaturii de pe EN pe RO, diacriticele sunt locate pe tastele [ ] \ ; '
La prima tastare, dacă este activă aplicaţia, apar diacritice, la tastare consecutivă a aceleiaşi taste de două ori, apare semnul iniţial al tastei respective. Din păcate nu o cunosc prea mulţi.
Nu dau mai multe info, pot fi considerate ca spam , de unii, nicidecum de ajutor.
Dacă doreşte cineva mai multe info, poate folosi pm-ul, sau, dacă am acordul unui admin, voi adăuga mai multe detalii.
Cel mai bine, totuşi, folosiţi "Goagăl" Scrieţi rotast şi daţi o căutare.
Cred că este o cale foarte simplă, fără a ne complica cu debeuri.
O poate utiliza oricine. Mai jos, două imagini lămuritoare:

Vă rog, nu mai daţi linkuri din forumurile străine. Fiind suport în română, bănuiesc că ar trebui să ni se răspundă doar în română. Mulţumesc.
- dorin
- Fost coleg
Citeste articolul pe care ti l-am indicat si aplica ce e scris acolo pentru coloana 'topic_last_post_subject' din tabela "phpbb_topics".
Succes !
Succes !
-
- Nou venit
Am modificat toate setarile cu utf8_general_ci
---------------------------
Unde gasesc ce scrie mai jos ?
In cpanel ?
Mulţumesc mult
,,Acest lucru il puteţi face fie printr-o interfaţă MySQL (phpMyAdmin, de exemplu, care este un script PHP ce este o interfaţă cu serverul de MySQL) fie prin interogari sql.,,
Pentru modificarea bazei de date:
ALTER DATABASE `database_name`
CHARACTER SET utf8
DEFAULT CHARACTER SET utf8
COLLATE utf8_general_ci
DEFAULT COLLATE utf8_general_ci;
Pentru modificarea unei tabele:
ALTER TABLE `table_name`
COLLATE utf8_general_ci;
---------------------------
Unde gasesc ce scrie mai jos ?
In cpanel ?
Mulţumesc mult
,,Acest lucru il puteţi face fie printr-o interfaţă MySQL (phpMyAdmin, de exemplu, care este un script PHP ce este o interfaţă cu serverul de MySQL) fie prin interogari sql.,,
Pentru modificarea bazei de date:
ALTER DATABASE `database_name`
CHARACTER SET utf8
COLLATE utf8_general_ci
DEFAULT COLLATE utf8_general_ci;
Pentru modificarea unei tabele:
ALTER TABLE `table_name`
COLLATE utf8_general_ci;
- dorin
- Fost coleg
In cPanel ai acces la phpMyAdmin. De acolo poti face aceste opertiuni.
-
- Nou venit
Este OK am rezolvat totul sper sa nu mai apara probleme.
Va multumesc mult pentru sfaturi

Va multumesc mult pentru sfaturi