Scopul ar fi uniformitatea afişării semnelor diacritice indiferent de limba celui care postează şi independent de limba interfeţei (deci orice limbă, nu neapărat româna).
Ce am făcut:
- am convertit cele patru fişiere .php din folderul lang_romanian de la ISO-8859-2 la UTF-8
- am schimbat string-ul de la ISO-8859-2 la UTF-8 din interiorul fişierelor lang_admin.php şi lang_main.php din folderul lang_romanian
- am schimbat string-ul de la ISO-8859-1 la UTF-8 din interiorul fişierului lang_main.php din folderul lang_english
- am convertit baza de date (salvată ca backup total) de la ISO-8859-2 la UTF-8; în cazul meu dimensiunea fişierului a fost mică (~300K), nu ştiu cum aş fi reuşit asta dacă dimensiunea ar fi fost semnificativ mare
Ce n-am făcut (încă):
- paginile goale de tip .html sunt încă ISO-8859-1; fiind statice (şi goale) n-o să-mi bat capul cu ele
- mesajele de înştiinţare pe e-mail din folderul lang_romanian sunt încă ISO-8859-2, iar din folderul lang_english sunt încă ISO-8859-1; poate că o să le schimb la un moment dat, dar deocamdată nu am nici un motiv
Ce nu prea înţeleg eu este de ce nu există codarea UTF-8 implicit sau ca opţiune în pachetul original conceput de cei de la phpBB.
Oricum, deocamdată conversia pare a fi simplă doar pentru instalări proaspete, nu şi pentru forumuri vechi şi aglomerate.
Cristi