1) Aici am facut o mica greseala?? am vrut sa spun a viitoarelor versiunii.Ivan Petre Paul scrie:Mă întreb cum de nu ţi-ai dat seama.redbull scrie:Care este metoda de numerotare a versiunilor?
Putem spune că schema curentă de numerotare a versiunilor este 3.0.x, unde x este înlocuit de o cifră sau un număr în ordine crescătoare, ceea ce evidenţiază faptul că următoarea versiune după 3.0.10 ar putea fi 3.0.11, 3.0.12, 3.0.13 etc.
Următoarea schemă va fi sub forma 3.x sau 3.x.x, probabil: 3.1.0, 3.1.1, 3.1.2, 3.2.0, 3.2.1 etc. Nu deţin nicio informaţie despre o eventuală versiune 3.3.x a phpBB.
După aceea, marea schimbare se va numi phpBB4 "Rhea".Să nu exagerăm. S-a trecut de la versiunea 1 la versiunea 2 repejor, iar de la versiunea 2 la versiunea 3 şi mai repede. Probabil că 3.1 va apărea prin 2012, ţinând cont de faptul că există deja două versiuni publice a 3.1 (3.1-dev şi 3.1-A1) şi încă una la care se lucrează. În plus se lucrează deja şi la 3.2.redbull scrie:Daca se merge asa si actualizarile vor fi asa de rare, se va ajunge la versiunea 4 undeva peste 20 de ani?(normal daca nu se scot actualizari minore ca cele din ultima jumatate de an pentru a inainta, sau sa se sara peste anumite nr.)
Faptul că băieţii se ocupă mai mult de 3.1, 3.2 şi 4.x înseamnă că ei vor să grăbească lucrurile. Va dura ceva timp până să lanseze versiunile viitoare, dar nici chiar atât de mult.
Versiunile 3.0.x sunt lansate des datorită faptului că este necesar ca anumite buguri să fie rezolvate. Poţi compara lista cu modificările versiunilor 3.0.x cu cea a versiunilor 3.x la capitolul "Facilităţi noi" şi vei vedea mari diferenţe.
2) Nu stiu cat de repede sa trecut intre versiunile 1-2, dupa cate am vazut pe aici de la lansarea versiuni 3, pana la actuala 3,0,9 a trcut ceva timp.Daca merge tot asa acel "in curand phpbb4" va fi peste ceva ani,(poate 20 nu, dar tot vor fii jumatate) Asta daca nu se scot versiuni pe banda rulanta ca cei de la google chrome,