Detin si eu un forum in PHPBB.
Forumul este http://www.fgscs.ro/forum.
Acum cateva zile o fost spart."hackuit sa zic asa....in ce consta asta? Pur si simplu omul si-o facut un cont nou pe forum...mi-o facut spam in chat cu "Vizitator « Intrati pe forumul X" dupa care si-o pus grad de founder...si o modificat index_body.html si o pus un redirect catre forumul lui.
Am vorbit cu el..o fost un atac random..forumul il lasase intact sa zic asa..si mi-o zis ca o facut toata chestia aceasta prin CHAT-ul de pe forum, Ajax Chat. Nu stiu ce sa cred..e adevarat? Daca da..sau daca nu...cum o putut sa il sparga asa usor? Se poate pune ceva masuri de securitate pe el sau ceva de genu? Trebuie sa mentionez si faptul ca mi-o aflat si parola de la baza de date mysql.
Astept un raspuns din partea voastra.
Multumesc.
securitate forum
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Mediu
Re: securitate forum
Orice e posibil si respectivul putea sa-ti spuna adevarul sau nu. Ar fi trebuit sa verifici log-urile serverului, sa sesizezi problema la phpbb.com si autorului MOD-ului.
Foloseste numai MOD-uri aprobate / actualizate si seteaza o parola pe directorul adm din cPanel.
Foloseste numai MOD-uri aprobate / actualizate si seteaza o parola pe directorul adm din cPanel.