Salut !
Am urmatoarea problema:
Am un site, www.site.ro, care are si un forum phpBB, www.site.ro/forum.
Vreau ca in pagina principala a site-ului sa am un form de logare (am facut asta deja), in care userul sa se autentifice cu numele si parola valabile in forum.
In functie de logare sau nu, vreau sa afisez in paginile site-ului continut diferit
De exemplu:
1. index.php, pagina principala site. Daca userul nu e autentificat, se afiseaza form-ul de autentificare. Daca e autentificat, se afiseaza "Bine ai venit frolic".
2. articol.php, pagina de afisare articole. Daca userul nu e autentificat, nu se afiseaza butonul "Comenteaza articol". Daca e autentificat, se afiseaza butonul "Comenteaza articol" - i se da dreptul de a adauga un comentariu la articol.
Cum testez in paginile site-ului (exterioare phpBB) daca userul e autentificat sau nu ?
Am gasit ceva de genul "if (!$userdata) ", dar nu m-am lamurit prea bine.
Sper ca am fost suficient de explicit,
Merci,
Cornel
Content diferit fct de autentificare in pagina ext phpBB
- BuGsY
- Fost coleg
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Sesiune
Status autentificat/vizitator
Cod: Selectaţi tot
$userdata = session_pagestart($user_ip, $forum_id);
init_userprefs($userdata);
Cod: Selectaţi tot
if ( $userdata['session_logged_in'] )
{
$u_login_logout = 'login.'.$phpEx.'?logout=true&sid=' . $userdata['session_id'];
$l_login_logout = $lang['Logout'] . ' [ ' . $userdata['username'] . ' ]';
}
else
{
$u_login_logout = 'login.'.$phpEx;
$l_login_logout = $lang['Login'];
}
OK, am inceput sa aplic hint-urile de mai sus.
Banuiesc ca, daca merge primul grup, al doilea merge sigur, e doar o conditie
echo "content 1";
else
echo "content 2";
Asa ca am purces la inserarea primelor doua randuri.
A urmat apoi un sir de include-uri:
1. includ forum/includes/sessions.php -> imi da eroare in ca nu poate executa o metoda a unui obiect neinstantiat ($db->sql_query($sql))
2. includ includes/db.php -> imi da eroare de Hacking attempt
3. includ forum/index.php, unde e declarat IN_PHPBB, dar imi da o gramada de erori, asa ca imi definesc IN_PHPBB in pagina mea, site.ro/index.php
4. Am o noua eroare, in forum/includes/db.php, nu stie cine sunt $phpbb_root_path si $phpEx. Le pun in dur, deloc elegant, dar sa vad macar ca merge.
5. Din nou eroare in sessions.php, "Call to undefined function: message_die()".
Probabil ii pot indica si pentru functia asta de unde sa o ia, oricum ceva n-a mers bine de i-a dat eroare.
Intrebari
1. Asta este calea de urmat, includ din aproape in aproape, pana merge, sau am intrat in balarii?
2. Cu ce apelez session_pagestart($user_ip, $forum_id);? Eu am pus session_pagestart($_SERVER['REMOTE_ADDR'], 1);
Multumesc,
Cornel
Banuiesc ca, daca merge primul grup, al doilea merge sigur, e doar o conditie
echo "content 1";
else
echo "content 2";
Asa ca am purces la inserarea primelor doua randuri.
A urmat apoi un sir de include-uri:
1. includ forum/includes/sessions.php -> imi da eroare in ca nu poate executa o metoda a unui obiect neinstantiat ($db->sql_query($sql))
2. includ includes/db.php -> imi da eroare de Hacking attempt
3. includ forum/index.php, unde e declarat IN_PHPBB, dar imi da o gramada de erori, asa ca imi definesc IN_PHPBB in pagina mea, site.ro/index.php
4. Am o noua eroare, in forum/includes/db.php, nu stie cine sunt $phpbb_root_path si $phpEx. Le pun in dur, deloc elegant, dar sa vad macar ca merge.
5. Din nou eroare in sessions.php, "Call to undefined function: message_die()".
Probabil ii pot indica si pentru functia asta de unde sa o ia, oricum ceva n-a mers bine de i-a dat eroare.
Intrebari
1. Asta este calea de urmat, includ din aproape in aproape, pana merge, sau am intrat in balarii?
2. Cu ce apelez session_pagestart($user_ip, $forum_id);? Eu am pus session_pagestart($_SERVER['REMOTE_ADDR'], 1);
Multumesc,
Cornel