Cum am scapat de spammeri

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 3.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
spany
Utilizator înregistrat
Versiune: 310
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Cum am scapat de spammeri

Mesaj de spany »

Scriu aici poate va folosi si altora , in primul rand am folosit un mod antispam , acesta:

http://lithiumstudios.org/forum/viewtop ... f=31&t=941

Destul de bunicel dar...tot mai intrau spammeri , am activat captcha GD3D , am mai scapat de o parte dar nu de toti cu toate banarile date pe email si IP , tot cautand pe net am gasit o solutie pe care am aplicat-o de 5 zile si va spun sincer ca , in sfarsit am spus adio spamm-ului , in ce consta solutia: sa zicem ca X va spameaza de la urmatoarea adresa de email:
test@gmail.com , luam din adresa de email o parte prin copy/paste aceasta: @gmail.com adaugam in fata ei o steluta * si in final adresa noastra va arata asa: *@gmail.com facem copy/paste la rezultatul final si il punem in banare conturi email dand ban permanent ( cum este in imaginea de mai jos ) , astfel nici un utilizator de gmail nu isi va mai face cont pe forumul vostru , am lasat libere la inregistrare hotmail.com si yahoo.com iar restul de adrese de email ce vin cu spam le restrictionez exact cum am specificat mai sus si in sfarsit pot sta linistit fara spammeri pe forum.

Imagine
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Nivel phpBB: Experimentat

Re: Cum am scapat de spammeri

Mesaj de bogdan »

Nu mi se pare o solutie buna. Ce te faci daca vine un alt utilizator cu o adresa de gmail?
spany
Utilizator înregistrat

Mesaj de spany »

Forumul este dedicat utilizatorilor romani , majoritatea folosesc hotmail.com , hotmail.it , hotmail.live si yahoo.com , adrese ce nu sunt supuse ban-ului si sunt valide inregistrarii, iar inregistrarea decurge fara probleme , pentru restul adreselor de email banate , cand vor sa se inregistreze le apare urmatorul mesaj:

The e-mail address you entered is not allowed to be used.

Asadar cine doreste sa se inscrie cu adevarat in forum va incerca o alta adresa care ii va permite inregistrarea in forum , eu unul sunt multumit din toate punctele de vedere , nu mai am spammeri de nici o culoare pe forum si inregistrarile au decurs normal din partea utilizatorilor noi , am avut doar 2 utilizatori in ultima saptamana care au trimis email folosind adresa din footer-ul forumului:

Romanian Dreambox Info Toate DREPTURILE rezervate! Pentru orice problema contactati WEBMASTER-ul forumului - alexbogdan36@hotmail.com

Si carora le-am spus sa utilizeze o alta adresa de email recunoscuta de forum ca , fiind valida, cei 2 foloseau Gmail si sau inregistrat imediat cu Hotmail, per total sunt multumit , pentru mine este poate cea mai buna solutie si sunt linistit, fara picior de spammer .
Kreator
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.10
Ext: Nu

Mesaj de Kreator »

Eu am scapat de spammeri printr-un mods de tip Disallow links before x posts , eu folosesc pe acesta care arata linkul dar nu este clickabil http://www.phpbb.com/community/viewtopic.php?t=1576205, insa sunt mai multe modificari prin care poti seta ca membrii sa aiba un minim de mesaje necesar pentru a posta link extern.

A dat rezultate bune deoarece majoritatea spammerilor erau interesati de posturi+link si cand au vazut ca nu pot posta linkuri au lasat-o moarta...
spany
Utilizator înregistrat

Mesaj de spany »

Interesant, uite de mod-ul asta nu stiam , este chiar util, ar fi bine daca toti adminii de forumuri ar posta aici solutia cea mai buna ce o folosesc pentru antispam in forumul lor , poate asa vom putea oferi o multitudine variata de solutii antispam intrun singur post.
MihaixD
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.11
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de MihaixD »

Eu am scăpat de spamm-eri doar prin întrebare.
Am văzut forum-uri care au 2 întrebări şi un captcha ceea ce mie mi se pare exagerat la fel cum şi banarea tuturor adreselor gmail.
Scrie corect. Nu-mi pierd vremea descifrând hieroglifele scrise de tine.
spany
Utilizator înregistrat

Mesaj de spany »

Eu nu am reusit sa instalez captcha cu intrebari si raspuns pe styl-ul folosit de mine, de accea am recurs la aceasta metoda , sunt diverse styl-uri pe care merg o anumita parte din modurile antispam , pe altele nu merge si trebuie improvizat cu ceva impotriva spammerilor..
Kreator
Utilizator înregistrat
Ext: Nu

Mesaj de Kreator »

Eu nu mai am deloc spammeri de cand am instalat acel mods, poate am avut noroc, insa parerea mea ca unul din modurile astea care interzice postarea linkurilor externe pana nu au x postari este ideal, stim cu totii ca spammeri urmaresc postarea de linkuri, iar daca nu o pot face se lasa pagubasi, ma rog majoritatea...

Cred ca nu este corect sa modifici drepturile unui user de a folosi un numit tip de email sau orice alta modificare care i-ar putea modifica drepturile, asta i-ar afecta si pe ceilalti potentiali membri, eu unul folosesc gmail de cand s-a lansat, asata inseamna ca nu ma pot inscrie unde doresc ? Intelegi ?

Masura este cam extrema si din pacate ii afecteaza pe toti, eu unul in nici un caz nu mi-as crea email Hotmail doar ca sa ma pot inscrie pe anumite site-uri...

Daca forumul este dezvoltat o alta solutie ar fi sa ai cat mai multi moderatori care sa stearga imediat sau in cel mai scurt timp acele mesaje incat sa nu ii deranjeze pe ceilalti.
spany
Utilizator înregistrat

Mesaj de spany »

Cine este interesat sa , se inregistreze pe un forum o va face , si ca o regula generala de securitate: nu folositi adresa de email personala pentru a va inregistra in forumuri sau in alte parti ! puteti avea mari neplaceri , de aceea este bine sa folositi adrese de email alternative.
cucuci
Utilizator înregistrat
Server: Windows

Mesaj de cucuci »

Sper ca esti constient ca sunt prea multi utilizatori cu adrese de mail pe gmail (chiar daca e plin de boti). Cel mai eficient (fara sa renunti la utilizatorii de gmail) e varianta de Q&A (sau daca e in romaneste "intrebari si raspunsuri") care e localizat in PA General -> Configurare forum -> Setari impotriva botilor de spam
Închis

Înapoi la “3.0.x Cum pot să...?”