Cum mut un forum de pe un server pe altu

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
MJR
Fost coleg
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Cum mut un forum de pe un server pe altu

Mesaj de MJR »

am un forum pe 'atlastelecom' si vreau sa-l mut pe alt server. am salvat baza de date in format sql si am incercat sa o import pe forumul de pe noul server, insa nu functioneaza. imi aprare o eroare.
cum se procedeaza?
AdY
Utilizator înregistrat

Mesaj de AdY »

Daca ne'ai spune si ce fel de eroare... :?
In mod normal, cam asta e procesura. Salvarea bazei de date, apoi un FXP (copiere site-site) si restaurarea bazei de date.
Si verifica daca locatia noua (mai exact, locul in care vrei sa "muti" forumul) suporta MySQL. Astept raspuns.
MJR
Fost coleg

Mesaj de MJR »

ideea e ca am salvat baza de date, insa cind dau restaurarea bazei de date, nu se modifica nimic.
cum adica FXP?
AdY
Utilizator înregistrat

Mesaj de AdY »

Copiezi site'u fisier cu fisier. Nu uita insa sa faci modificarile necesare (in cazu' in care ai alta parola la DB, alt hosting) in config.php.
Abea la sfarsit dai restore la DB...
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

1. Instaleaza forumul pe noul server avand grija ca prefixul tabelelor din baza de date sa fie identic cu vechiul prefix - in mod implicit acesta este phpbb_
2. fa backup doar la continutul bazei de date -> "Salvează (copie de siguranţă) doar datele"
3. din panoul adminului din noul forum executa o restaurare a bazei de date cu fisierul ce contine doar datele forumului
3.1. daca fisierul depaseste 2 MB apar probleme la upload
3.2. daca nu depaseste 2MB dar tot nu poti restaura baza de date, intr-un editor de text simplu imparte fisierul in mai multe bucati de cateva sute de kb... si restaureaza BD, fisier cu fisier...

Daca iti apar alte erori scrie-le in mod clar :-)
AdY
Utilizator înregistrat

Mesaj de AdY »

sau asa :)
[ce scrisesem aici nu-si mai are rostul pentru ca a fost cuprins in mesajul anterior al lui daniel, mesaj pe care se vede treaba, nu'l citisem prea bine]
MJR
Fost coleg

Mesaj de MJR »

am incercat asa cum mi-a recomandat danielt si in timpul restaurarii a aparut urmatoarea eroare:

Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1146 Table 'mjr.ro_phpbb_categories' doesn't exist

INSERT INTO ro_phpbb_categories (cat_id, cat_title, cat_order) VALUES('3', 'Michael - Artistul', '10')

Line : 978
File : /hsphere/local/home/mjr2003/michaeljackson.ro/forum/admin/admin_db_utilities.php
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

Din eroarea scrisa de tine pot observa ca primul forum are tabele cu prefix "mjr.ro_phpbb_" iar al doilea forum tabele cu prefix "ro_phpbb_". Nu poti restaura baza de date daca nu corespund denumirile tabelelor...

La instalarea forumului nou, la prefixul tabelelor scrie: "mjr.ro_phpbb_" sau daca vrei un alt prefix pune-l care vrei, dar modifica prefixul tabelelor in fisierul de backup - intr-un editor text.
MJR
Fost coleg

Mesaj de MJR »

nu!
primul forum are tabele cu prefixul "ro_phpbb_", iar baza de date este "mjro"
am numit tabelele din noua baza de date "ro_phpbb_", ca si la prima baza de date, dar tot nu a mers.
mi-a aparut alta eroare:

Error importing backup file

DEBUG MODE

SQL Error : 1062 Duplicate entry 'config_id' for key 1

INSERT INTO ro_phpbb_config (config_name, config_value) VALUES('config_id', '1')

Line : 978
File : /hsphere/local/home/mjr2003/michaeljackson.ro/forum/admin/admin_db_utilities.php
MJR
Fost coleg

Mesaj de MJR »

am reusit pina la urma sa-l mut pe alt server, fara nici o eroare la instalare si nici la mutare. totul a fost OK, pina cind am dat sa ma loghez. merge ..... insa treb sa incerc de doua ori, si abia adoua oara ma logheaza. la delogare a la fel. treb sa dau "Iesire" de doua ori.
ma puteti ajuta in problema asta?
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”