Cum mut un forum de pe un server pe altu
- MJR
- Fost coleg
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Cum mut un forum de pe un server pe altu
am un forum pe 'atlastelecom' si vreau sa-l mut pe alt server. am salvat baza de date in format sql si am incercat sa o import pe forumul de pe noul server, insa nu functioneaza. imi aprare o eroare.
cum se procedeaza?
cum se procedeaza?
- danielt
- Versiune: 3.0.5
- Server: UNIX/Linux
1. Instaleaza forumul pe noul server avand grija ca prefixul tabelelor din baza de date sa fie identic cu vechiul prefix - in mod implicit acesta este phpbb_
2. fa backup doar la continutul bazei de date -> "Salvează (copie de siguranţă) doar datele"
3. din panoul adminului din noul forum executa o restaurare a bazei de date cu fisierul ce contine doar datele forumului
3.1. daca fisierul depaseste 2 MB apar probleme la upload
3.2. daca nu depaseste 2MB dar tot nu poti restaura baza de date, intr-un editor de text simplu imparte fisierul in mai multe bucati de cateva sute de kb... si restaureaza BD, fisier cu fisier...
Daca iti apar alte erori scrie-le in mod clar
2. fa backup doar la continutul bazei de date -> "Salvează (copie de siguranţă) doar datele"
3. din panoul adminului din noul forum executa o restaurare a bazei de date cu fisierul ce contine doar datele forumului
3.1. daca fisierul depaseste 2 MB apar probleme la upload
3.2. daca nu depaseste 2MB dar tot nu poti restaura baza de date, intr-un editor de text simplu imparte fisierul in mai multe bucati de cateva sute de kb... si restaureaza BD, fisier cu fisier...
Daca iti apar alte erori scrie-le in mod clar

- MJR
- Fost coleg
am incercat asa cum mi-a recomandat danielt si in timpul restaurarii a aparut urmatoarea eroare:
Error importing backup file
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'mjr.ro_phpbb_categories' doesn't exist
INSERT INTO ro_phpbb_categories (cat_id, cat_title, cat_order) VALUES('3', 'Michael - Artistul', '10')
Line : 978
File : /hsphere/local/home/mjr2003/michaeljackson.ro/forum/admin/admin_db_utilities.php
DEBUG MODE
SQL Error : 1146 Table 'mjr.ro_phpbb_categories' doesn't exist
INSERT INTO ro_phpbb_categories (cat_id, cat_title, cat_order) VALUES('3', 'Michael - Artistul', '10')
File : /hsphere/local/home/mjr2003/michaeljackson.ro/forum/admin/admin_db_utilities.php
- danielt
- Versiune: 3.0.5
- Server: UNIX/Linux
Din eroarea scrisa de tine pot observa ca primul forum are tabele cu prefix "mjr.ro_phpbb_" iar al doilea forum tabele cu prefix "ro_phpbb_". Nu poti restaura baza de date daca nu corespund denumirile tabelelor...
La instalarea forumului nou, la prefixul tabelelor scrie: "mjr.ro_phpbb_" sau daca vrei un alt prefix pune-l care vrei, dar modifica prefixul tabelelor in fisierul de backup - intr-un editor text.
La instalarea forumului nou, la prefixul tabelelor scrie: "mjr.ro_phpbb_" sau daca vrei un alt prefix pune-l care vrei, dar modifica prefixul tabelelor in fisierul de backup - intr-un editor text.
- MJR
- Fost coleg
nu!
primul forum are tabele cu prefixul "ro_phpbb_", iar baza de date este "mjro"
am numit tabelele din noua baza de date "ro_phpbb_", ca si la prima baza de date, dar tot nu a mers.
mi-a aparut alta eroare:
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry 'config_id' for key 1
INSERT INTO ro_phpbb_config (config_name, config_value) VALUES('config_id', '1')
primul forum are tabele cu prefixul "ro_phpbb_", iar baza de date este "mjro"
am numit tabelele din noua baza de date "ro_phpbb_", ca si la prima baza de date, dar tot nu a mers.
mi-a aparut alta eroare:
DEBUG MODE
SQL Error : 1062 Duplicate entry 'config_id' for key 1
INSERT INTO ro_phpbb_config (config_name, config_value) VALUES('config_id', '1')
- MJR
- Fost coleg
am reusit pina la urma sa-l mut pe alt server, fara nici o eroare la instalare si nici la mutare. totul a fost OK, pina cind am dat sa ma loghez. merge ..... insa treb sa incerc de doua ori, si abia adoua oara ma logheaza. la delogare a la fel. treb sa dau "Iesire" de doua ori.
ma puteti ajuta in problema asta?
ma puteti ajuta in problema asta?