Se blocheaza forumul

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
Clemdark
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu

Se blocheaza forumul

Mesaj de Clemdark »

Salutare am si eu o problema mare !!!
De vreo citeva zile vad pe forumul care-l ingrijesc cate 2 sau chiar 3 postari de la useri inregistrati cind am vrut sa postez si eu (sa le raspund ) am observat ca nu functioneaza pre bine forumul, dupa ce scrii si apesi butonul " Trimite " ar trebui sa apara mesajul precum ca postarea ta a fost adaugata, dar din pacate nu apare nimica abea dupa ce mai apesi o data iti apare mesajul respectiv si hop ca ai scris de doua ori acea chestie stici cumva cu se poate remedia problema

Va multumesc anticipat !
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

ori e o problema cu mysql are pre multe conexiuni si dureaza pana face insert peste tot,
ori este o problema cu incarcarea serverului, mai precis cu banda de internet a acestuia, o incarcare mare face ca multe sesiuni sa expire si de acea tu ai tendinta de a mai apasa odata butonul post
motive de incarcare a serverului pot fi multe acuma tu sau hosterul stie mai bine
un remediu, remediu e mult spus e o aspirina asa, ar fi sa setezi timpul de flood adica intervalul intre doua mesaje mai mare apana se rezolva problema
astfel forumul nu va mai accepta al doilea insert de la acelasi user foarte rapid ci doar dupa o perioada data de time, incerca si tu crescator, intai 20 de sec, apoi 30, apoi 45, pune si un minut pana rezolvi problema
apoi revii la timpi mai mici, 15 sec ar trebui sa fie absolut ok
Clemdark
Utilizator înregistrat

Mesaj de Clemdark »

Am uitat sa precizez Serverul pe care este instalat forumul este in Interiorul retelei si nu de pinde de serverul de Internet sau alte chestii ...
este un server separat cu citeva servicii pe el un server de odc, httpd si mirc numai primele doua folosesc mysql nu cred ca este problema de conexiune
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

stai cu un top pe el in momentul in care se posteaza ceva si vezi ce se agata,
ar trebui sa vezi procesele ce consuma cel mai mult procesor.
daca cumva se ajunge CPU peste 15% - 18% inseamna ca masina e slaba si in acest caz mysql si apachele vor mai da rateuri;
Clemdark
Utilizator înregistrat

Mesaj de Clemdark »

dar problema se pune in felul urmator Daca nu a mai folosit nimeni forumul timp de o zi adoua zi face chestia asta deci numai la primul care utilizeasa forumul in acea zi se intimpla sa faca problema cu postarea de doua ori

Aveti vreo idee de acesta problema ?
Clemdark
Utilizator înregistrat

Mesaj de Clemdark »

ma dar chiar nu este o explicatie ?
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”