Probleme la instalare phpBB cu mssql

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 3.0.x.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Închis
karyna
Nou venit
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Probleme la instalare phpBB cu mssql

Mesaj de karyna »

Mi-am instalat mai demult un EasyPhp ( Apache, Php, MySql) pentru ca am lucrat localhost la un proiect. Acum vreau sa instalez un forum phpBB dar care sa foloseasca mssql - tot localhost vreau sa lucrez la el(momentan). Am instalat microsoft sql server 2008 express si nu reusesc sa instalez phpBB. La pasul 3- setari database- imi da eroare. Eu am scris asa:

database server: MSSQL Server 2000 + via ODBC
hostname: localhost
port:
database name: forum ( asa se cheama baza de date nou creata)
database username: sa
database password: parola
prefix tabel: phpbb_

Iar eroarea imi da: Could not connect to the database, see error message below.
[Microsoft][Gestionnaire de pilotes ODBC] Source de donnees introuvable et nom de pilote non specifie( am windows-ul in franceza )
Daca cineva a facut instalarea phpBB cu mssql va rog sa imi spuneti si mie pasii pe care trebuie sa ii urmez. Sau daca trebuie sa instalez altceva...nu stiu...am incercat toate posibilitatile ce le-am gasit pe net, dar tot nu merge.

Multumesc
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Puţin experimentat

Re: Probleme la instalare phpBB cu mssql

Mesaj de dorin »

Pare a fi o problema cu ODBC, ai instalat driverul pentru ODBC ?
Închis

Înapoi la “3.0.x Instalare, actualizare, conversie”