Olympus si viitorul lui phpBB

Discuţii libere referitoare la forumul phpBB şi comunitatea phpBB Romania.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
RockHall
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Olympus si viitorul lui phpBB

Mesaj de RockHall »

In timp am testat vreo 100 BBS, de la cele populare pana la cele mai exotice, integrate sau nu in CMS, insa phpBB ramane cumva favoritul meu, poate si pentru ca a fost primul BBS care l-am instalat.
Nu insist pe ceea ce a fost sau pe "prezentul simplu" al lui phpBB 2, vreau sa discutam despre viitorul phpBB, Olympus sau cum s-o numi el.
Din pacate, aici nu prea am motive de a lauda stuff-ul phpBB, vers 3 a acestui BBS ar fi trebuit lansata inca de anul trecut. AcidBurn si ai lui (ma rog, nu e vinovat de nimic AB, el abia a fost integrat oficial in echipa, probabil in disperare de cauza) nu au lansat nimic (except beta 2.1 de pe Aria54) , in schimb au dat-o de gard: au redenumit proiectul care nu exista. Asta lipsea unui software care nu fiinteaza, numele! Anyway, s-a spus: "in Aprilie ii rupem pe toti si lansam Olympus". Punem pariu ca va veni 1Mai muncitoresc si tot nu va fi lansat nici macar o beta de Olympus?... :evil:
phpBB pierde din suporteri, din public si din pacate nu prea face nimic pentru a stopa acest curent. Cei doi mari concurenti, vBulletin si Invision au grija sa prezinte phpBB ca pe un software dedicat copiilor, incepatorilor, un fel de Fiat 500 versus Mercedes S-classe... Adevarul este de fapt altul, phpBB necesita mult mai multe cunostinte de web design decat concurentii tocmai pt ca instalat in mod standard este inutil, este minimal. In consecinta, instalarea catorva mod-uri (attachment, subiect in index) mi se pare absolut necesara.
Marea amenintare la viitorul phpBB nu este reprezentata insa de IPB si vB, ci de SMF. SMF este nou (ma rog, cumva inspirat din YABBSE), complet, are o groaza de optiuni, nu are vulnerabilitati tip exploit, upgrade-ul si-l face automat ,printr-un click in panoul adminului (stim ca multi renunta a-si upgrada phpBB tocmai pt ca ar pierde toate mod-urile instalate) si este... free. Nu este OpenSurce, dar asta chiar nu intereseaza decat pe o minoritate care nu poate imprima trend-ul in dezvoltarea BBS. Asadar, daca phpBB nu va veni (mai repede) cu Olympus asta cu care ne tot ameninta pe tricouri si sepci, se va duce dupa multe alte BBS open source... Candva existau doar Phorum (open source) si inca un BB, am uitat acum care era,oricum era shareware , cine intentiona sa instaleze forum pe site sau dadea banul, sau folosea Phorum, nu avea alternativa. Acum cele 2 programe sunt ca si uitate, desi acum 6-7ani erau extrem de populare...
Astept ceva de la phpBB, as vrea sa rupa gura targului, dar, ca si multi altii nu voi astepta la nesfarsit... :(

Nu mi-o luati in nume de rau, doresc succes proiectului Olympus, dar nu putem sa ne montam ochelari de cal, trebuie sa ne gandim ce se intampla si de ce NU se intampla. All The Best!
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

SMF rocks, eu am trecut de la phpBB la SMF si nu se compara.
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Bun, nu spune nimeni ca e cel mai bun, insa mie imi place. Fiecare alternativa la phpbb are probabil avantaje dar si dezavantaje. Acum depinde care sunt obiectivele, pentru ca in functie de acestea avantajele se pot transforma in dezavantaje si invers. Deocamdata imi place, nu stiu in viitor. Despre faptul ca nu se lanseaza o noua versiune, ar trebui sa fim putin mai toleranti sau daca nu sa dam eventual o mana de ajutor.
RockHall
Nou venit

Re

Mesaj de RockHall »

Nu o luati asa, nu facem aici un trial al celor mai bune BBS, eu m-am referit ca este cazul ca echpa lui Acid Burn sa lanseze ceva nou, cat mai repede. In nici un caz nu judecam acum, si mai ales aici (pe forumul phpbb.ro) care dintre sistemele bulletin board este "cel mai", nu ar fi normal si nu ar fi corect.
Am vrut sa scot in evidenta doar o situatie nu tocmai roz pentru phpbb si sustinatorii sai. Si nu, noi nu puteam ajuta phpbb.com cu nimic sa lanzeze mai repede noul BBS, sa mi se spuna si mie cati dintre membrii phpbb.ro fac parte din stuff-ul tehnic ce lucreaza acum la proiectul Olympus... Putem cel mult sa tragem un semnal de alarma ca se pierde teren si concurenta este acum mai dura decat in trecut.
Salutari :wink:
gmzionic
Utilizator înregistrat

Mesaj de gmzionic »

Concurenta a existat dintotdeauna, indiferent cati concurenti existau. Cred ca phpBB si-a atins apogeul de popularitate, dar se intampla ca trebuie sa faca loc si altora. SMF asta e foarte personalizabil, are si aspect placut, si daca ajunge la fel de popular ca phpBB acum, o sa fie iar multe site-uri, ulte template-uri si tot felul de resurse. RockHall are dreptate, trebuie scoasa o noua versiune phpBB care sa rezolve problemele cu upload-ul si cu anumite MODificari, care fac viata un chin pentru un incepator. Momentan, phpBB este un open-source simplu, dar un personaj fara cunostinte HTML nu poate modifica aspectul si calitatea unui phpBB. Si toata categoria asta, care vrea open-source usor de folosit, fara cunostinte html, php, mySQL, se inclina spre concurenta lui phpBB. Si sa stiti ca astia care se afla in categoria asta sunt destul de multi incat sa scada din popularitatea lui phpBB si s-o creasca pe cea a lui vB sau IPB sau mai nou, pe a puternicului SMF.
Paranteza: SMF in el de phpBB ca nu mai apare Olympus :P
:!:
matrix
Utilizator înregistrat

Mesaj de matrix »

eu am printre altele si un smf convertit de curand din phpBB si am si un phpbb varianta noua, actualizata permanent din cvs, ambele cu ceva trafic pe ele, primul mai mult, al doilea mai putin normal.
din pacate, citind ce scriu pe site la phpbb.com despre in ce stadiu sunt, cat mai au de lucru, si la ce se mai lucreaza in Olympus, se poate spune ca sunt cu o generatie in urma.
phpbb care va aparea va fi cu o generatie in spatele lui smf 1.0.3 care e free acuma.
cand vor face free smf1.1 (in cateva luni) va fi cu o generatie jumate
si tot din pacate sunt cu mai mult de o generatie, daca nu doua, in spatele lui vBuletin (insa asta e cu plata, deci sa zicem ca nu se pune)
RockHall
Nou venit

Mesaj de RockHall »

matrix scrie:eu am printre altele si un smf convertit de curand din phpBB si am si un phpbb varianta noua, actualizata permanent din cvs, ambele cu ceva trafic pe ele, primul mai mult, al doilea mai putin normal.
din pacate, citind ce scriu pe site la phpbb.com despre in ce stadiu sunt, cat mai au de lucru, si la ce se mai lucreaza in Olympus, se poate spune ca sunt cu o generatie in urma.
phpbb care va aparea va fi cu o generatie in spatele lui smf 1.0.3 care e free acuma.
cand vor face free smf1.1 (in cateva luni) va fi cu o generatie jumate
si tot din pacate sunt cu mai mult de o generatie, daca nu doua, in spatele lui vBuletin (insa asta e cu plata, deci sa zicem ca nu se pune)
Ai dreptate, eu declar deschis ca sunt fan (inactiv:) phpBB, insa se pare ca pe undeva s-a cerut prea mult echipei lui AcidBurn. In lumea BBS lucrurile au cunoscut o dezvoltare extraordinara, un boom datorat mai ales lui SimpleMachines. SMF mi se pare peste vBulletin (pt a face setarile la vBulletin ai nevoie de o zi intreaga, este exagerat de complicat), la nivel cu Invision PowerBoard. Poate putin dezavantajat de grafica deficitara, insa are un mare atuu- este free. Si este sigur, nu cedeaza la sql injection. Deja cred ca am deviat destul discutand despre SMF, nu dau nici o adresa, asa este corect, suntem pe forumul phpBB si as dori ca Olympus sa-i devanseze pe toti, insa...
Pana atunci am creat SMF Romania, in curand termin si traducerea in limba romana, phpBB are nevoie de un concurent in care sa se inteleaga in dulcele grai mioritic.
Ideal ar fi ca cele doua sisteme BBS sa "conlucreze" impotriva forumurilor contra-cost, precum IPB, vBulletin, Woltlab, bbBoard etc
Pana una-alta aflati parte din istoria phpBB chiar de la fondatorul acestui BBS, James Atkinson:
http://www.sitepoint.com/article/james- ... nder-phpbb
cool2sv
Nou venit

Mesaj de cool2sv »

sunt un novice in phpbb. dar pana acum am reusit sa ma indragostesc in phpbb.
am lucrat incepand cu phpbb 2.00 si terminand cu 2.0.1x
curat fara MOD-uri si terminand cu portalulri lansate pe phpbb de ex mxbb si imod pe phpbb.
parerea mea este k cei de la phpbb in frunte cu AB ar trebui sa atraga atentia la cele ce se intampla in underground-ul relativ fata de phpbb.
fiecare lansare de phpbb based portal sau phpbb moded forum practic este un strigat a celor ce admira si sunt gata oricand sa ajute phpbb.com pentru a-l scoate din criza de noi idei si solutii de existenta.
ma intreb acum oare de ce pagina mea de start la capitolul bbs-uri este homepageul la integramod?
deoarece asa as vrea sa arate phpbb in viitor. gata sa indeplineasca orice dorinta a vizitatorului, iar respectivul sa conlucreze cu echipa bbs-ului pt. un improve a acestui.
ca multumita celor de la imod am incercat traducerea phpbb-ului lor modificat in rom.
si acum am imod-ul in 100% simple user interface tradus romaneste.
dar din pacate nu ma prea bucura faptul k tre sa ajut pe cineva din parte care nu este nici pe aproape developer oficial phpbb. ala poate este mandru pt ce a facut insa de aceasta cu siguranta nu tre sa fie mandri cei de la phpbb.
phpbb.com ar trebui sa fie de mult portalul in care sa fie reunite toate modurile, skinurile si blabla bla si sa nu mai existe de-al de phpbbthemes.com sau cum mai ii acolo sau phpbbhacks.com.
Piata a cerut de mult produsul, iar echipa inca se gandeste in ce cutie sa-l ambaleze dupa ce v-a fi terminat development-ul acestuia.
think about it!
:(
Scrie răspuns

Înapoi la “Despre phpBB”