Mutarea forumului pe un alt server.

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Virtual
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de Virtual »

Ar fi trebuit sa citesti articolul mutare forum dar poate nu e prea tarziu nici acuma!
Locco
Nou venit

Mesaj de Locco »

te inseli.. :)) ala a fost primul loc in care am cautat.. am avut noroc ca nu aveam postari in frum (lam facut pe alt server fiindca nu mi se activase inca hostul platit) si lam reinstalat.. imi faceam griji fiindca facusem si niste moduri si chiar n-aveam nici un chef sa le refac..
PS: scuze ca am postat in alta parte da chiar nu gasisem threadul asta.. :D
noheart
Nou venit

Mesaj de noheart »

ce ma fac daca
nu am de la forumul vechi decat baza de date (fara fisiere)
si am mutat baza de date dar imi da "database could not connect to theme" sau ceva de genu
tema veche nu o am si nici nu pot face rost de ea
ce ma fac sa schimb setarea in tema noului forum ?
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

noheart
Nou venit

Mesaj de noheart »

ok
am incercat amebele scripturi
cu primu imi da asa
Inserting New Theme Record: SUCCESS
Inserting Theme Names For Record: SUCCESS
Updating Override User Style: NOT UPDATED
Changing Default Theme ID: NOT CHANGED

Cu al 2-lea
Updating Override User Style: NOT UPDATED
Changing Default Theme ID: NOT CHANGED

to nu merge. apare asta:
phpBB : Critical Error

Could not query database for theme info

DEBUG MODE

SQL Error : 1064 You have an error in your SQL syntax near '' at line 3
coser
Nou venit

PROBLEMA MUTARE FORUM

Mesaj de coser »

Am avut o perioada destul de scurta un forum pe mydomain.ro. Pentru ca am citit in unele mesaje de pe phpbb.ro despre problemele ce pot aparea atunci cand vrei sa muti forumul de la ei am hotarat sa il mut pana baza de date nu devenea prea mare.
Mi-am luat un hosting platit la alfaweb si de atunci ma tot chinui sa-mi redeschid forumul... am urmat toate instructiunile celor care s-au confruntata cu aceasta problema, am avansat cu pasi mici pentru ca sunt incepator in phpbb, dar acum nu mai stiu ce sa fac.
Ce am facut:
- am instalat forumul pe un subdomeniu
- am instalat lang_romanian
- am schimbat variabilele forum_ cu phpbb_ in bakup
- am schimbat in toate fisierele cu extensia php variabilele forum_ cu phpbb_
- am avut grija ca in phpmyadmin in tabelul phpbb_config va fie corecte valorile .... adica identice cu cele pe care le-am avut...
S-au rezolvat multe din inconveniente.
Acum:
- nu ma pot loga, nu recunoaste adresa de mail pe care am introdus-o la inregistrare;
- topicurile sunt goale, adica lipseste textul de prezentare... pot vizualiza mesajele daca ii dau cautare
...si cine stie cate n-or mai fi, deocamdata de astea nu pot trece

Asa apare
http://img313.imageshack.us/img313/1975/forum0ab.jpg

forumul este la http://astro.coser.ro/phpBB2/index.php

Ma puteti ajuta cu un sfat, cu o recomandare daca aveti timpul si dispozitia necesara?

Multumesc!

Gheorghita Coser

[edit="flowers"]Subiect unit cu altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

- am schimbat variabilele forum_ cu phpbb_ in bakup
Nu stiu de ca a trebui sa schimbi variabilele ??? poate prefixul tabeleleor, dar la instalare ce prefix de tabele ai folosit ?
- am schimbat in toate fisierele cu extensia php variabilele forum_ cu phpbb_
Nu cred ca era necesar asa ceva daca la instalare ai dat corect prefixul tabelelor. De exemplu pentru a usura munca de restaurare a bazei de date, daca ai avut prefixul la tabele forum_ la noua instalare trebuia sa pui tot forum_. Nu era necesara nici o schimbare apoi in fisierele *.php

- am avut grija ca in phpmyadmin in tabelul phpbb_config va fie corecte valorile .... adica identice cu cele pe care le-am avut...
Gresit. Pe noul server sunt altii parametrii, domeniul pentru cookie, calea unde este instalat scriptul phpbb, etc.

Sfat:

Instaleaza din nou forumul, la instalare pune acelasi prefix la tabele ca cel pe care-l ai in salvarile facute.
Apoi faci restaurarea bazei de date din PA sau phpMyAdmin, daca e necesar sterge tabelele create la instalarea noua.
Daca setarile facute in config.php sunt corecte ar trebui sa functioneze fara probleme.
coser
Nou venit

Mesaj de coser »

wow... cred ca ai dreptate... am cam incurcat itzele...
am tinut cont de recomandarea ta si am creat un nou subdomeniu, de proba unde am dat restaurare folosind backup-ul intact, cel fara modificarea variabilelor insa in forum nu s-a intamplat nimic.... dar am observat ca in phpMyAdmin existau 56 de tabele in loc de 28.... le-am verificat si erau dubluri tot continutul bazei de date se afla in tabele.... dar in forum nu apare nimic... am sters tabelele care incepeau cu phpbb pt ca astea erau ale actualului forum si le-am lasat pe cele cu forum_, asa cum mi-ai recomandat...
Ai ideea cum ar trebui sa fac sa-mi apara in forum continutul bazei de date?

Multumesc pt timpul acordat acestei probleme

Gheorghita Coser
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

coser scrie:wow... cred ca ai dreptate... am cam incurcat itzele...
am tinut cont de recomandarea ta si am creat un nou subdomeniu, de proba unde am dat restaurare folosind backup-ul intact, cel fara modificarea variabilelor insa in forum nu s-a intamplat nimic.... dar am observat ca in phpMyAdmin existau 56 de tabele in loc de 28.... le-am verificat si erau dubluri tot continutul bazei de date se afla in tabele.... dar in forum nu apare nimic... am sters tabelele care incepeau cu phpbb pt ca astea erau ale actualului forum si le-am lasat pe cele cu forum_, asa cum mi-ai recomandat...
Ai ideea cum ar trebui sa fac sa-mi apara in forum continutul bazei de date?

Multumesc pt timpul acordat acestei probleme

Gheorghita Coser
Schimba in config.php :

Cod: Selectaţi tot

$table_prefix = 'phpbb_';
cu ce prefix ai la fisierele restaurate din backup. :idea:
coser
Nou venit

Mesaj de coser »

nu-mi vine sa cred... a mers...

dar mai este o probelma... nu ma pot loga si am facut o incercare cu un user nou si dupa ce ma inregistrez da eroare pe pagina si daca scriu adresa de accesare a forumului apar inregistrat... la fel si la logout...
Ai idee de unde ar veni aceasta problema si cum as putea sa o rezolv?

Gheorghita Coser
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”