Private message nu merge

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Închis
gereac
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Private message nu merge

Mesaj de gereac »

Am instalat (din curiozitate) phpbb -- limba romana fara diacritice -- in reteaua locala din care fac parte. Ruleaza pe Windows XP, cu Apache 2.0.44, PHP 4.3.0, baza de date MySQl 4.0.1.
Problema care o am este simpla, dar nu am reusit sa ii dau de cap si poate ma ajutati si pe mine (am cautat la phpBB) :
Nu se pot folosi private message....nici chiar eu nu pot sa o fac ca admin, nu mai spun de ceilalti utilizatori......cand se incearca trimiterea unui private message apare urmatorul mesaj de eroare:
"Failed sending email ::

DEBUG MODE

Line : 225
File : E:\Program Files\Apache Group\Apache2\htdocs\forum\includes\emailer.php
"

In pagina de administrare a forumului sunt activate private message, dar doresc utilizarea forumului pentru mesaje si nu a unui server smtp. M-am uitat in emailer.php si la linia 225 este urmatorul cod : "message_die(GENERAL_ERROR, 'Failed sending email :: ' . $result, '', __LINE__, __FILE__);", in cadrul unui if (!$result). Deci daca inteleg bine, daca nu am result atunci imi genereaza eroarea. Dat fiind ca nu am setat folosirea serverului smtp, $result = @mail($this->address, $this->subject, $this->msg, $this->extra_headers); .... ceea ce pare logic si deci ar trebui sa nu genereze eroarea.

Asa ca orice ajutor este binevenit. Chit ca forumul este in reteaua locala si nu este vizibil in exterior, dar macar sa il configurez si setez corect.
Multumiri anticipate.
Ultima oară modificat 18-Feb-2003, 06:56:16 de către gereac, modificat 1 dată în total.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

XP-ul nu vine cu un server smtp asa ca nu poti sa trimiti nici email-uri si nici mesaje private ...

Solutie:
a) specifici in sectiunea de administrare ->smtp un server smtp pe care sa-l foslosesti
sau
b) instalezi local un server smtp; poti sa iei unul de aici: http://download.com.com/3120-20-0.html? ... rch=+Go%21+ :idea:
gereac
Nou venit

rezolvare + alte probleme + un BUG

Mesaj de gereac »

Multumesc Bogdan. Intr-adevar asa am rezolvat problema.

Dar, au aparut altele (inerent):
1. Pe windows apareau probleme de session. Desi setam in php.ini session.save_path = "255; /E:/Windows/Temp/" , si acordam drepturile de scriere in directorul respectiv (windows-ul era instalat pe partitie ntfs), nu se scria nimic in acel director, iar utilizatorii forumului pierdeau modificarile la profile sau le aparea tot versiuni vechi ale paginilor (desi eu operam modificarile de categorii....sau altele...).

Asa ca s-a trecut pe linux, unde problema aceasta nu mai apare.
Dar pe linux (pe windows nu am apucat sa testam din motivele de mai sus), apare urmatoarea problema (eu cred ca e un BUG dar deocamdata nimeni nu s-a mai plans de ea): daca nu setezi un web site la inregistrare, atunci degeaba modific profilul personal pentru ca aceasta modificare a profilului nu este luata in seama (orice alta modificare este ok).

Daca cumva poti sa ma ajuti si cu aceste mici inconveninete....as aprecia foarte mult.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

daca te referi la profilul unui user din forum e destul de ciudat... forumul asta e pus pe linux si functioneaza corect dupa cum probabil ai observat - eventual reinstaleaza forumul ca poate ti-a scapat ceva .... :idea:
gereac
Nou venit

Mesaj de gereac »

tocmai la profilul unui user ma refer....dar acelasi lucru se intampla si la administrator (adica mie)

daca nu era ciudat...nu spuneam :cry:

am reinstalat si aceasta mica "buba" persista.....altfel nu postam....

o sa ii dau eu de cap.....timp sa fie.....
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”