Last visit MOD !
-
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Seelview, multumesc de indicatii, chiar am gasit editorul PhpMyAdmin in CPanel... dar ma cam uit ca mata in calendar, as mai avea nevoie de niste indicatii, daca se poate...
1. In PhpMyAdmin am incarcat baza de date aferenta forumului, am apasat pe un buton cu SQL, si mi-a aparut o fereastra de editare numita "Run SQL query/queries on database" aici trebuie sa inserez comenzile pe care le-am postat mai sus? Exact asa cum sunt acolo?
Sa presupunem ca totul merge OK!
2. Acum ma pot apuca sa modific fisere php conform instructiunilor?
Sau trebuie sa fac operatiile in alta ordine? In cazul in care ceva nu-mi iese cum pot sa dau "undo" ?
1. In PhpMyAdmin am incarcat baza de date aferenta forumului, am apasat pe un buton cu SQL, si mi-a aparut o fereastra de editare numita "Run SQL query/queries on database" aici trebuie sa inserez comenzile pe care le-am postat mai sus? Exact asa cum sunt acolo?
Sa presupunem ca totul merge OK!
2. Acum ma pot apuca sa modific fisere php conform instructiunilor?
Sau trebuie sa fac operatiile in alta ordine? In cazul in care ceva nu-mi iese cum pot sa dau "undo" ?
-
Inainte de a face orice MODificare, fa-ti backup la fisierele forumului (in special la cele editate) si backup la baza de date (in special la tabelele alterate, in cazul tau phpbb_users, phpbb_config). Poti sa-i dai inainte de a incepe lucrul si un "board disable" din Panoul Administratorului sau sa creezi un folder /install sau /contrib care la fel dezactiveaza forumul (nu uita sa le stergi la sfarsit).
1. Da, rulezi in phpMyAdmin comenzile SQL:
2. Acum poti sa editezi si fisierele php/tpl.
Ordinea este urmatoarea: 1. MODificare baza de date si 2. MODificare fisiere, ca sa nu apara erori din cauza lipsei unor campuri din baza de date ce ar putea fi apelate de fisierele php.
Daca ceva nu iti iese, faci un "undo" din backup.
1. Da, rulezi in phpMyAdmin comenzile SQL:
Cod: Selectaţi tot
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_lastlogon INT (11) DEFAULT '0' not null;
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_totaltime INT (11) DEFAULT '0';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_totallogon INT (11) DEFAULT '0';
ALTER TABLE phpbb_users ADD user_totalpages INT (11) DEFAULT '0';
INSERT INTO phpbb_config (config_name, config_value) VALUES ('hidde_last_logon','0');
UPDATE phpbb_users SET user_lastlogon = user_lastvisit WHERE user_lastlogon = '0';
UPDATE phpbb_users SET user_totallogon = '1' WHERE user_totallogon = '0' AND user_session_time <> '0';
UPDATE phpbb_users SET user_totaltime = (user_session_time - user_lastlogon) WHERE user_totaltime = '0' AND user_lastlogon > '0';
Ordinea este urmatoarea: 1. MODificare baza de date si 2. MODificare fisiere, ca sa nu apara erori din cauza lipsei unor campuri din baza de date ce ar putea fi apelate de fisierele php.
Daca ceva nu iti iese, faci un "undo" din backup.
-
- Utilizator înregistrat
Va multumesc pentru raspunsuri...
Comenzile SQL m-au intimidat si n-am avut curaj sa aplic modificarea direct pe forum, asa ca mi-am instalat un alt forum, unde am facut testul... in principiu functioneaza bine!
Daca vreunul din voi are timp si poate verifica daca apare modificarea corect peste tot, forumul de test il gasiti aici.
Eu am observat modificari in urmatoarele locuri:
-pagina principala
-profilul utilizatorului (diferit in cazul in care se uita un admin sau mod)
-lista membrilor
-Panoul de administrare/General configuration -> optiunea arata/sau nu ultima vizita!
E corect asa? Sau mai trebuie sa verific undeva! Multumesc
Comenzile SQL m-au intimidat si n-am avut curaj sa aplic modificarea direct pe forum, asa ca mi-am instalat un alt forum, unde am facut testul... in principiu functioneaza bine!
Daca vreunul din voi are timp si poate verifica daca apare modificarea corect peste tot, forumul de test il gasiti aici.
Eu am observat modificari in urmatoarele locuri:
-pagina principala
-profilul utilizatorului (diferit in cazul in care se uita un admin sau mod)
-lista membrilor
-Panoul de administrare/General configuration -> optiunea arata/sau nu ultima vizita!
E corect asa? Sau mai trebuie sa verific undeva! Multumesc
-
- Utilizator înregistrat
Multumesc pentru incurajare!
Am instalat mod-ul si pe forumul cu pricina, am facut o mica greseala, dar am reusit s-o corectez, acum merge bine...
Mai am o intrebare, de ce la unii useri imi arata asa:
Total Online Duration: 2 Weeks, 0 Days, 00:54:03
Last Online Duration: 2 Weeks, 0 Days, 00:54:03
doar nu-i userul conectat permanent de 2 saptamani?
Multumesc tuturor celor care m-au indrumat in instalrea modului! Faceti o treba buna aici! Felicitari!
Am instalat mod-ul si pe forumul cu pricina, am facut o mica greseala, dar am reusit s-o corectez, acum merge bine...
Mai am o intrebare, de ce la unii useri imi arata asa:
Total Online Duration: 2 Weeks, 0 Days, 00:54:03
Last Online Duration: 2 Weeks, 0 Days, 00:54:03
doar nu-i userul conectat permanent de 2 saptamani?
Multumesc tuturor celor care m-au indrumat in instalrea modului! Faceti o treba buna aici! Felicitari!