Problema cu caracterele speciale

Folosiţi acest forum pentru a discuta problemele apărute în timpul folosirii forumului phpBB 2.0.x.
Žtrocious
Nou venit

Mesaj de Žtrocious »

M-am gandit sa postez aici si sa nu mai incep un alt subiect. "Problema" mea deocamdata e legata de caracterele pe care le folositi, eu am un nick diferit de cel ce apare afisat (Alt+166 si apoi trocious) si tin mult la nick-ul asta, il folosesc in o multime de locuri pe netul asta. De ce apare "?" in locul caracterului special ? ... de fapt cam am idee de ce, intrebarea ar fi daca se poate face ceva in aceasta privinta ?

(stiu ca asta ar insemna schimbarea caracterelor doar pt un singur utilizator dar la a cea urmatoare reinstalare/schimbare de server/mutare/modificare de forum s-ar putea face un update si la caractere ? )

In plus m-ar interesa si din cauza faptului ca pe viitor as vrea sa fac un forum ca caractere romanesti (doar de asta m-am inscris in forumul vostru) si as considera asta prima mea problema dupa install, nick-ul admin-ului care ar arata ciudat.
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de danielt »

Nu-mi dau seama care a fost problema de nu ai putut scrie tu Žtrocious... am facut mai multe teste si a fost okay, asa ca ti-am modificat numele... sper ca este ceea ce doreai si tu :)
secarica
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.x

Mesaj de secarica »

Žtrocious scrie:[...] eu am un nick diferit de cel ce apare afisat (Alt+166 si apoi trocious) si tin mult la nick-ul asta, il folosesc in o multime de locuri pe netul asta. De ce apare "?" in locul caracterului special ?
Pot fi 2 probleme:

1. Ce browser foloseşti cînd introduci nick-ul ?
De exemplu Opera are unele probleme cu caracterele high-ASCII.

2. Forumul de aici are nişte probleme cu interpretarea unor caractere, în special al celora scrise ca entităţi Unicode. Problema pare a fi de la PHP-ul de pe server, fiind o problemă cunoscută pentru versiuni mai vechi de nu-ştiu-cît (nu ştiu cifrele exacte, există referinţe pe internet). Mai exact, un string scris ca ¦ apare scris ca atare, din cauză că PHP-ul transformă & în & iar stringul în sursa paginii devine în felul ăsta ¦.

Setul de caractere nu are legătură cu ce e pe server. Totul e ca pe calculatorul utilizatorului să existe un font care să conţină setul respectiv de caractere (în ziua de azi nu prea mai apar astfel de probleme).

Cristi
... cea mai bună armă este adevărul – cu condiția să știi să-l folosești
secarica
Utilizator înregistrat

Mesaj de secarica »

secarica scrie:2. Forumul de aici are nişte probleme cu interpretarea unor caractere, în special al celora scrise ca entităţi Unicode. [...] Mai exact, un string scris ca ¦ apare scris ca atare, din cauză că PHP-ul transformă & în & iar stringul în sursa paginii devine în felul ăsta ¦.
Se pare că odată cu trecerea la noul hosting, problema cu entităţile Unicode a dispărut.

(test)

Cristi
bogdan
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

Cristi, multumim pentru sesizare !
Žtrocious
Nou venit

Mesaj de Žtrocious »

Revenind dupa luni de zile ... dar mai ales ore de incercari de-a reintra in forum: ati putea schimba nick-ul in ?trocious !!! mda pb persista tot semnul intrebarii afiseaza. nu era Z-ul acela prima litera, ci Alt+166 introdus din Windows cu NumLock activat.
danielt
Versiune: 3.0.5

Mesaj de danielt »

Din cate vad te poti autentifica iar in partea stanga apare corect scris Žtrocious. Unde este problema?
secarica
Utilizator înregistrat

Mesaj de secarica »

Žtrocious scrie:[...] nu era Z-ul acela prima litera, ci Alt+166 introdus din Windows cu NumLock activat.
Încearcă să introduci următorul string, fără spaţii: & # 381 ;
(adică and,diez,numărul_381,punct_şi_virgulă)

381 este codul zecimal Unicode al literei Ž.

Cristi
Žtrocious
Nou venit

Mesaj de Žtrocious »

Imi cer scuze ca am fost neclar. pb e ca prima litera nu e acel Ž ci caracterul din codul ASCII cu numarul de cod zecimal 166 si hexazecimal A6, un fel de a mai mic si vad ca la voi in forum nu il pot introduce ...
secarica
Utilizator înregistrat

Mesaj de secarica »

Se pare că nu ne înţelegem.

Eu văd asta: http://www.secarica.ro/test.png (.PNG, 54K)
La tine cum se vede forumul ?

Cristi
Închis

Înapoi la “2.0.x Funcţionare”