cum pun o tema ????

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Închis
hasan
Nou venit

cum pun o tema ????

Mesaj de hasan »

are un readme dar nu scrie nimic care sa ma ajute ...

poate ma lamureste cineva .... ca am copiat directorul cu tema in dir /forum/templates da nimic ...

sau poate nu asta trebuia facut ..

multumesc .
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Mediu

Mesaj de bogdan »

da ! mai trebuie facut ceva... in cazul tau tema/sablonul este deja creata/creat (trebuie sa ai drept de admin pe forum...)!

Trebuie sa folosesti Panoul administratorului -> Administrare stiluri -> Adauga si sa le faci disponibile user-ilor (in prealabil se presupune sa ai copiat fisierele in calea specifica sabloanelor ex. in acelasi director cu directorul subSilver)!
Ultima oară modificat 29-Mai-2003, 14:58:13 de către bogdan, modificat 1 dată în total.
danielt
Versiune: 3.0.5
Ext: Nu
Nivel phpBB: Mediu

Mesaj de danielt »

Banuiesc ca dupa instalare ai primit mesajul de instalare corecta, nu? "Tutoriale" de instalare a acestui forum, precum si alte informatii utile gasesti la: http://www.phpbb.com/kb/list_articles.php?category_id=2 .

Oricum,
1. Verifica ca baza de date sa fie corect instalata, adica sa aibe toate tabelele necesare;
2. Dupa schimbarea numelui directorului (care va constitui noua tema) sa schimbi si numele urmatoarelor fisiere:
subSilver.css -> numeNou.css
subSilver.cfg -> numeNou.cfg
(fisierele se gasesc in ./forum/templates/numeNou/)
In aceste fisiere nu trebuie sa faci nici o modificare.
3. In fisierul overall_header.tpl inlocuiesti caile /subSilver/ cu /numeNou/
(fisierul se gaseste in ./forum/templates/numeNou/)
4. Acelasi lucru ca la pct. 3 si in page_header.tpl din ./forum/templates/numeNou/admin/
5. Urmand calea Panoul Administratorului/Administrare stiluri/Adauga ar trebui sa-ti apara noul stil si un link de adaugare. Facand clic pe el, noul stil se va adauga langa cel vechi iar din: Administrare generala/Stilul standard vei putea pune noul stil ca implicit, ceea ce inseamna ca toti noii utilizatori vor avea ca implicit noul stil. Desigur, daca doresti vechiul stil (in mod implicit subSilver) il vei putea sterge.

Succes :-)
mihaitza
Fost coleg
Server: Windows

Lumea

Mesaj de mihaitza »

Am văzut la unii şi eu consider greşit ca să înlocuiască direct în SubSilver sau numai să modifice fişierele. Nu mi se pare corect faţă de phpBB şi cine a realizat SubSiver ca şi cum nu mi se pare corect ca să scoţi

Powered by phpBB 2.0.4 © 2001, 2002 phpBB Group
Varianta în limba română: Romanian phpBB online community
danielt

Mesaj de danielt »

Sursele pentru forumul phpbb, inclusiv temele sunt open si se supun licentei GPL.

Ce inseamna acest lucru?

Oricine poate lua si folosi aceste coduri putand crea alte forumuri sau teme daca respecta conditiile impuse de licenta GPL, printre care se numara si aceea de a specifica autorul initial a proiectului (codului).
Ultima oară modificat 06-Iun-2003, 19:15:27 de către danielt, modificat 1 dată în total.
mihaitza
Fost coleg

Da

Mesaj de mihaitza »

danielt scrie:aceea de a specifica autorul initial a proiectului (codului).
Nu şi dacă creezi tu unul nou!
danielt

Mesaj de danielt »

Desigur, daca creezi o tema noua, cu un cod original, ce nu seamana cu subSilver... se cheama ca nu este subSilver :wink:

Ceea ce am vrut eu sa lamuresc este ca modificarea temei subSilver creind o tema noua nu este nelegal sau interzis, din contra este incurajat si apreciat, cu respectare licentei GPL. Proprietatea asupra noii teme va fi legata de partea de imaginatie, de creativitate cu alte cuvinte: de design... si nu de codul temei.

In felul acesta, comunitatea phpBB ofera o cale simpla si usoara de creere de noi teme, interesante si necunoscatorilor limbajelor de programare.

De altfel, aceasta este si ideea de comunitate Open, fiecare poate veni cu ceva, cu acel ceva in care este priceput, adaugandu-se astfel, mereu si mereu noi teme, noi idei la acest proiect care devine tot mai mare, tot mai interesant si tot mai util :)
Ultima oară modificat 06-Iun-2003, 19:15:50 de către danielt, modificat 1 dată în total.
mihaitza
Fost coleg

Mesaj de mihaitza »

E voie sa schimbi culorile si sa ii zici subYellow(de exemplu) si sa te dai mare creator? Dar la alte template-uri numai chiar culori sau imagini.
danielt

Mesaj de danielt »

mihaitza scrie:E voie sa schimbi culorile si sa ii zici subYellow(de exemplu) si sa te dai mare creator? Dar la alte template-uri numai chiar culori sau imagini.
Sigur, este voie sa faci o tema care sa se numeasca subYellow si care sa fie o derivata din subSilver, dar, daca facand acest lucru te lauzi sau nu este optiunea fiecaruia, ca sa nu zic buna crestere.

Exista foarte multe siteuri, ale unor pasionati sau chiar firme, care ofera teme noi, la care sunt schimbate culorile, aranjarile in pagina sau doar imaginile. Asa cum am precizat acest proiect este Open si nimeni nu te opreste sa-ti creezi propriile teme pe care sa le oferi si celorlalti sub numele tau si desigur al phpbb.com.

Eu cred ca se face o diferenta intre codul scris de cei de la phpbb.com si temele/interfetele pe care suntem liberi sa le modificam cum vrem :-)
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”