NET
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
- dfani511
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
NET
Stau la sat si netu vine prin cablu de TV din alt sat.Iar in sat e de cu o cutie alba.CUm se nemste cutia.Sau unde as putea afla mai multe informati.
- dfani511
- Utilizator înregistrat
Am auzit ca iti trebuie un modem CATV.As vrea sa stiu daca imi cumpar un modem CATV si folosesc o connexiune PPPoE cu user si parola(deoarce printr-o connexiune de genu asta se connecteaza un prieten la internet)se conecteaza la net?Sau trebuie sa imi dea ei accept din baza lor de date la modemul CATV?
- Etherfast
- Fost coleg
Modemul CATV si conexiunea pe PPoE sunt 2 tipuri diferite.
Pentru prima, internetul vine prin cablu CATV cu rezistenta de 75ohm, la tine in casa, unde se instaleaza un splitter. De acolo pleaca 2 cabluri, unul in TV si altul intra in modemul de cablu oferit de ISP. Din modemul de cablu, te conectezi in calculator cu un cablu UTP sau USB.
Conexiunea PPPoE se face de obicei prin fibra optica (FTTx). ISP-ul aduce fibra optica pana unde considera el (ex: cel mai apropiat stalp, casa scarii, etc), si acolo instaleaza si un Media Convertor. Din MC, pleaca un cablu UTP pana intr-un switch multiport localizat chiar langa MC. Tu te legi direct in switch-ul ala cu un cablu UTP, si te conectezi folosind PPPoE.
Informatii detaliate le obtii de la ISP.
Pentru prima, internetul vine prin cablu CATV cu rezistenta de 75ohm, la tine in casa, unde se instaleaza un splitter. De acolo pleaca 2 cabluri, unul in TV si altul intra in modemul de cablu oferit de ISP. Din modemul de cablu, te conectezi in calculator cu un cablu UTP sau USB.
Conexiunea PPPoE se face de obicei prin fibra optica (FTTx). ISP-ul aduce fibra optica pana unde considera el (ex: cel mai apropiat stalp, casa scarii, etc), si acolo instaleaza si un Media Convertor. Din MC, pleaca un cablu UTP pana intr-un switch multiport localizat chiar langa MC. Tu te legi direct in switch-ul ala cu un cablu UTP, si te conectezi folosind PPPoE.
Informatii detaliate le obtii de la ISP.
etherfast.ro - Blog personal