Link pe prima pagina

Pentru întrebări legate de facilităţile forumului phpBB 2.0.x, acest loc este cel mai potrivit.
Închis
Marian(incepator)
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Link pe prima pagina

Mesaj de Marian(incepator) »

Bine v-am gasit si va multumesc tuturor ca existati !
Dupa cum spune si numele, sunt incepator. Am creat, cu chiu cu vai un site personal: www.s-m.ro Va rog sa-l vizitati si apoi sa dati click pe...ati ghicit, pe forum ! Intrebarea strict tehnica pe care vreau sa o pun este: cum afisez un link pe prima pagina astfel incit utilizatorul forumului sa se intoarca in site, in cazul in care nu si-a deschis forumul in alta pagina ?
Va multumesc anticipat, al dvs. nou prieten Marian.
``Sunt timid dar ma tratez! ``
Shara
Fost coleg

Mesaj de Shara »

Salut Marian !
Nu este nici o problema daca esti incepator. Toti am inceput din stagiul tau, insa se va rezovla si asta.

Pentru a face asta va trebuie sa deschizi fisierul overall_header.tpl din template-ul forumului si sa adaugi urmatorul cod langa cele existente :

Cod: Selectaţi tot

<a href="javascript:history.go(-1)">Inapoi la pagina precedenta</a>
Acesta iti va crea un link sub denumirea de "Inapoi la pagina precedenta" care va accesa ultima pagina vizitata.
.tpl-urile sunt fisiere HTML fara tagurile de inceput :

<HTML>
<TITLE>
<HEAD>
<BODY>
Asta inseamna ca-l poti edita foarte simplu cu orice editor text, sau chiar web (ex : Dreamweaver; nu stiu daca merge si cu WYSIWIG).

Deasemenea, codul unui link este structurat asa :

<a href="http://www.domeniu.com" target="_blank">Nume-Link</a>
Adica, la linkurile din site care duc catre forum sa le adaugi atributul target="_blank" dupa cum se vede mai sus. Aceasta va deschide linkurile respective intr-o pagina noua sau intr-un tab nou (depinde de setarile browserului fiecaruia).

Daca nu intelegi ce explic te rog sa spui ca e cam tarziu si mi se cam inchid ochii dupa o zi lunga :P;asta ca sa explic mai bine (in caz de nu explica un alt utilizator al acestei comunitati).
Marian(incepator)
Nou venit

Multumesc pentru sfaturi

Mesaj de Marian(incepator) »

Multumesc mult, Shara, ideea principala este deschiderea forumului in pagina noua, adica faimosul target = blank ! Asa am sa fac !
Reveniti cu totii pe site ca sa vedeti rezultatul...
``Sunt timid dar ma tratez! ``
Închis

Înapoi la “2.0.x Cum pot să...?”