sanctuar.freebb.ro si sanctuar.myforum.ro
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
sanctuar.freebb.ro si sanctuar.myforum.ro
Site-ul (grupul de forumuri) Sanctuar ( http://sanctuar.freebb.ro/ ) a fost recent înfiinţat, mai mult ca o reacţie la faptul că pe diferite forumuri/site-uri "moderarea" se pare că este înţeleasă doar ca o activitate prin care moderatorul urmăreşte ce scriu utilizatorii şi încearcă să găsească diferite motive (inclusiv apelarea la aşa-numitul "liber arbitru") pentru a îi atenţiona, avertiza sau a le restricţiona accesul la respectivul forum/site.
Şi - cel puţin pe forumurile unde am fost utilizator - destul de rar am întâlnit cazuri în care site-administratorul sau moderatorii propuneau subiecte de discuţie (nu mă refer la înfiinţarea de categorii şi forumuri în cadrul respectivelor categorii, ci la lansarea de noi topicuri...).
Pentru a elimina posibilitatea abuzurilor şi pentru a nu crea moderatorilor senzaţia că ar trebui să lanseze topicuri, calitatea de "moderator" nu a fost acordată niciunui utilizator, iar ID-ul de site-administrator este păstrat exclusiv pentru modificarea unor setări, eventuale îmbunătăţiri ale aspectelor tehnice legate de site (dacă este cazul).
Cu forma (design-ul...) site-ului nu ne-am prea complicat, am ales la întâmplare un style, deoarece nu contează prea mult forma, ci mai degrabă punem accent pe discuţii, prezentarea unor aspecte, subiecte, domenii care ne interesează sau despre care considerăm că ar putea fi de interes şi pentru ceilalţi utilizatori (înregistraţi sau nu în Sanctuar).
Şi - cel puţin pe forumurile unde am fost utilizator - destul de rar am întâlnit cazuri în care site-administratorul sau moderatorii propuneau subiecte de discuţie (nu mă refer la înfiinţarea de categorii şi forumuri în cadrul respectivelor categorii, ci la lansarea de noi topicuri...).
Pentru a elimina posibilitatea abuzurilor şi pentru a nu crea moderatorilor senzaţia că ar trebui să lanseze topicuri, calitatea de "moderator" nu a fost acordată niciunui utilizator, iar ID-ul de site-administrator este păstrat exclusiv pentru modificarea unor setări, eventuale îmbunătăţiri ale aspectelor tehnice legate de site (dacă este cazul).
Cu forma (design-ul...) site-ului nu ne-am prea complicat, am ales la întâmplare un style, deoarece nu contează prea mult forma, ci mai degrabă punem accent pe discuţii, prezentarea unor aspecte, subiecte, domenii care ne interesează sau despre care considerăm că ar putea fi de interes şi pentru ceilalţi utilizatori (înregistraţi sau nu în Sanctuar).
Ultima oară modificat 27-Mai-2008, 10:50:13 de către delta, modificat 1 dată în total.
- spiridusu_l1
- Utilizator înregistrat
Re: sanctuar.freebb.ro
Designul conteaza mult la inceput...Un user daca vede un design aiurea,fara banner,asa simplu nemodificat nu cred ca se inregistreaza.delta scrie:Cu forma (design-ul...) site-ului nu ne-am prea complicat, am ales la întâmplare un style, deoarece nu contează prea mult forma, ci mai degrabă punem accent pe discuţii, prezentarea unor aspecte, subiecte, domenii care ne interesează sau despre care considerăm că ar putea fi de interes şi pentru ceilalţi utilizatori ....
Eu ti-as sugera sa:
*Pui un banner(neaparat!)
*La categorii (in descrierea acestora) scrie cu litera mare primul cuvant.Nu prea e estetic "istoric,scop... "(am dat ex de la prima categ)-Mult mai bine ar arata: Istoric,scop....
*Mi se pare ca ai insitat prea mult pe Animale,facand categorii separate pt "Reptile","Amfibieni","Pesti","Mamifere" ... Puteai sa faci simplu "Animale"...avand in vedere ca in acea sectiune mai sunt si alte subiecte pe care nu ai insistat la fel.
*Iconitele de la Mesaje Noi,Vechi chiar sunt praf,dupa parerea mea.Ar trebui sa le schimbi!
*Aici se schimba templ ...Nu mai e cel standard....
Oricum Bafta!
spiridusu e plecat in vacanta !
Bună, spiridusu_l1!
Mai ales că ne-am cam rezumat la utilizatori cunoscuţi... adică în sensul că ne ştiam de pe alte forumuri.
De aceea am ales cel mai "plat" style posibil.
Iniţial am vrut să pun style-ul Guild (cel care este la istoric), doar că pe ăla nu funcţiona comanda de postare.
aşa că dacă vreau să scriu pe topicurile de la acea categorie introductivă, trebuie să în înlocuiesc cu un alt style, şi apoi, dupăce am postat sau modificat ceva mesaj pe acolo, revin la Guild.
Cel puţin aşa funcţiona (mai bine zis nu funcţiona...) în urmă cu vreo 3 săptămâni.
Mă rog, poate l-o fi reparat între timp. Nu am verificat.
Nu ştiu cum se înlocuieşte afişul ăla din "capul" ecranului...
Aldine (litere mari) ştiu că se pot pune, dar credeam că la titlul categoriilor nu pot include litere îngroşate (bold).
Şi decât să tot repet sau să caut să dau copy+paste cu aceleaşi răspunsuri, mai bine am făcut forumuri separate pentru subiectele respective, apoi în cadrul lor fac topicuri pentru aspecte particulare.
Oricum n-am apucat să răspund la majoritatea întrebărilor, mai ales că site-ul există doar de vreo lună...
Doar că mai urmează să depistez la "control panel" unde o fi locul în care se poate schimba setarea respectivă.
Păi, între noi fie vorba, chiar sperăm să nu se înregistreze vreo persoană doar din cauză că îi place forma (design-ul) site-ului.spiridusu_l1 scrie:Designul conteaza mult la inceput...Un user daca vede un design aiurea,fara banner,asa simplu nemodificat nu cred ca se inregistreaza.
Mai ales că ne-am cam rezumat la utilizatori cunoscuţi... adică în sensul că ne ştiam de pe alte forumuri.
De aceea am ales cel mai "plat" style posibil.
Iniţial am vrut să pun style-ul Guild (cel care este la istoric), doar că pe ăla nu funcţiona comanda de postare.
aşa că dacă vreau să scriu pe topicurile de la acea categorie introductivă, trebuie să în înlocuiesc cu un alt style, şi apoi, dupăce am postat sau modificat ceva mesaj pe acolo, revin la Guild.
Cel puţin aşa funcţiona (mai bine zis nu funcţiona...) în urmă cu vreo 3 săptămâni.
Mă rog, poate l-o fi reparat între timp. Nu am verificat.
Uh! Asta mai urmează să o invăţ, eventual.spiridusu_l1 scrie:Eu ti-as sugera sa:
*Pui un banner(neaparat!)
Mda... asta pot să o modific...spiridusu_l1 scrie:*La categorii (in descrierea acestora) scrie cu litera mare primul cuvant.Nu prea e estetic "istoric,scop... "(am dat ex de la prima categ)-Mult mai bine ar arata: Istoric,scop....
Aldine (litere mari) ştiu că se pot pune, dar credeam că la titlul categoriilor nu pot include litere îngroşate (bold).
Păi asta este din cauză că mi se cam pun acelaşi (tipuri de) întrebări pe diferite grupuri de discuţii, dar şi pe e-mail sau pe messenger.spiridusu_l1 scrie:*Mi se pare ca ai insitat prea mult pe Animale,facand categorii separate pt "Reptile","Amfibieni","Pesti","Mamifere" ... Puteai sa faci simplu "Animale"...avand in vedere ca in acea sectiune mai sunt si alte subiecte pe care nu ai insistat la fel.
Şi decât să tot repet sau să caut să dau copy+paste cu aceleaşi răspunsuri, mai bine am făcut forumuri separate pentru subiectele respective, apoi în cadrul lor fac topicuri pentru aspecte particulare.
Oricum n-am apucat să răspund la majoritatea întrebărilor, mai ales că site-ul există doar de vreo lună...
Da, ar trebui să schimb culoarea care indica postările noi.spiridusu_l1 scrie:*Iconitele de la Mesaje Noi,Vechi chiar sunt praf,dupa parerea mea.Ar trebui sa le schimbi!
Doar că mai urmează să depistez la "control panel" unde o fi locul în care se poate schimba setarea respectivă.
Mersi!spiridusu_l1 scrie:Oricum Bafta!

- Malkin
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Cat de curand bagam si posibilitatea introducerii de coduri in header.delta scrie:Uh! Asta mai urmează să o invăţ, eventual.
Intre timp nu ai cum sa-l schimbi, dar poti folosi coduri in footer (daca ai un cod bun, poti schimba si in header acum, dar trebuie codul

Coduri?Malkin scrie:Cat de curand bagam si posibilitatea introducerii de coduri in header.

Mă rog... o să-mi fac timp să verific ce înseamnă şi despre ce pricedură este vorba.
Presupun că va fi ceva pe modelul "copy + paste".
Adică, nu numai presupun, dar chiar şi sper să fie aşa simplu.

footer?Malkin scrie:Intre timp nu ai cum sa-l schimbi, dar poti folosi coduri in footer (daca ai un cod bun, poti schimba si in header acum, dar trebuie codul)

În urmă cu vreo săptămână mi-a trimis cineva un... script (?)

L-am şi copiat în gemuleţul corespunzător de la ACP şi... nimic.
Am verificat, am recompletat, dat OK şi ... tot nimic.
Cred că nu se salva acea comandă.

Voi mai încerca la un moment dat, poate era doar o problemă tehnică temporară.

Ultima oară modificat 28-Feb-2008, 14:04:16 de către delta, modificat 1 dată în total.
- spiridusu_l1
- Utilizator înregistrat
Se pot pune si litere ingrosate,dar eu nu la asta ma refeream.Ziceam pur si simplu litere mari.Am boldat mai sus,ca sa vezi exact ce iti sugeram...delta scrie:...Mda... asta pot să o modific...spiridusu_l1 scrie:*La categorii (in descrierea acestora) scrie cu litera mare primul cuvant.Nu prea e estetic "istoric,scop... "(am dat ex de la prima categ)-Mult mai bine ar arata: Istoric,scop....
A, da, am inteles... sa fie litera mare la inceputul acelei informari din bară.spiridusu_l1 scrie:Se pot pune si litere ingrosate,dar eu nu la asta ma refeream.Ziceam pur si simplu litere mari.Am boldat mai sus,ca sa vezi exact ce iti sugeram...
OK, modific.
Dar, contor de accesari tot nu reusesc sa pun.
Sau poate este gresit ceva prin scriptul primit.
Nu este pe undeva pe acest forum vreun topic unde sa existe modele de contoare (mă rog, scriptul pe care să-i copiez in ACP la sectiunea aceea cu footer...)?
Nu vreau vreau un model sofisticat sau spectaculos.
Chiar m-aş multumi si cu unul modest, numai sa functioneze...

- spiridusu_l1
- Utilizator înregistrat
Uite : Topic cu discutii despre un contor de monotorizare
!!!
Cum pot adăuga un contor de monitorizare în partea inferioră a forumului?
!!!
Mersi!spiridusu_l1 scrie:Uite : Topic cu discutii despre un contor de monotorizare
!!!
Voi accesa acele adrese sa vad cum sa "monteaza" un contor, dar deocamdata vad ca am probleme cu accesarea adresei site-ului...
O fi facute reparatii de primavara pe server

- spiridusu_l1
- Utilizator înregistrat