Bridge cu Joomla!
- VapDesigns
- Utilizator înregistrat
Bridge cu Joomla!
Salut!
As dori sa va intreb, daca stiti cat de safe este sa faci un bridge intre phpBB si Joomla!.
Am gasit ceva pentru acest lucru, dar nu as dori sa apara vreo problema ireversibila.
Cer cateva sfaturi / pareri / idei (etc.) inainte de a incerca.
Multumesc!
As dori sa va intreb, daca stiti cat de safe este sa faci un bridge intre phpBB si Joomla!.
Am gasit ceva pentru acest lucru, dar nu as dori sa apara vreo problema ireversibila.
Cer cateva sfaturi / pareri / idei (etc.) inainte de a incerca.
Multumesc!
- VapDesigns
- Utilizator înregistrat
Hello,
Acesta este articolul la care ma refer..
http://www.mehdiplugins.com/misc/phpbbjoom.htm
Am studiat pasii, si fara SQL Injection nu stiu cat este de posibil acest lucru...
Plus ca intrebarea mea, a venit (probabil) ca o consecinta a faptului ca site-ul acesta nu imi inspira mai deloc incredere...
Acesta este articolul la care ma refer..
http://www.mehdiplugins.com/misc/phpbbjoom.htm
Am studiat pasii, si fara SQL Injection nu stiu cat este de posibil acest lucru...
Plus ca intrebarea mea, a venit (probabil) ca o consecinta a faptului ca site-ul acesta nu imi inspira mai deloc incredere...
- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Puţin experimentat
Eu cred ca ar fi bine sa nu te incurci cu chestii de astea. In primul rand phpbb 2.0.23 este pe duca. Sa presupunem ca faci acest bridge si dupa aia te hotarasti sa treci la phpbb 3. Mai mult ca sigur ca vei avea probleme la upgrade. Asa ca de ce sa nu mentii separat forumul de Joomla ? Care ar fi avantajele si care dezavantajele ? Daca avantajele compenseaza eventualele probleme viitoare, fa-o !
- VapDesigns
- Utilizator înregistrat
Well...
Doresc sa fac acest bridge, deoarece detin un e-zine si, in cadrul aceluias proiect, un forum. Dupa cum stii exista componente, module pentru Joomla, care se pot folosi doar daca ai activate inregistrarile.
As putea sa activez inregistrarile in Joomla, dar atunci voi avea doua baze de date cu useri. Una de la phpBB si una de la Joomla!
M-am angajat sa dau un newsletter zilnic, asa ca varianta cu 2 serii de useri.. cade .. si in plus.. cel care va fi inregistrat pe Joomla! nu vor putea folosi forumul.
Merci Dorin, chiar m-ai facut sa vad si dezavantajele, dar am o intrebare, ce provine din faptul ca nu sunt la curent cu phpBB3:
Daca fac up-grade la phpBB3 .. se poate folosi tema pe care o am la phpBB2?
Doresc sa fac acest bridge, deoarece detin un e-zine si, in cadrul aceluias proiect, un forum. Dupa cum stii exista componente, module pentru Joomla, care se pot folosi doar daca ai activate inregistrarile.
As putea sa activez inregistrarile in Joomla, dar atunci voi avea doua baze de date cu useri. Una de la phpBB si una de la Joomla!
M-am angajat sa dau un newsletter zilnic, asa ca varianta cu 2 serii de useri.. cade .. si in plus.. cel care va fi inregistrat pe Joomla! nu vor putea folosi forumul.
Merci Dorin, chiar m-ai facut sa vad si dezavantajele, dar am o intrebare, ce provine din faptul ca nu sunt la curent cu phpBB3:
Daca fac up-grade la phpBB3 .. se poate folosi tema pe care o am la phpBB2?

- dorin
- Fost coleg
- Versiune: 3.1.10
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Puţin experimentat
Nu vei putea folosi aceeasi tema, insa ai putea sa gasesti una potrivita sau ai putea sa iti adaptezi una la tematica forumului.VapDesigns scrie: Daca fac up-grade la phpBB3 .. se poate folosi tema pe care o am la phpBB2?
In loc de bridge, ai putea sa folosesti un panou de autentificare in Joomla care sa foloseasca tabela de utilizatori din phpbb sau ai putea sa extragi printr-un script datele din tabela utilizatori a phpbb pe care sa le duci in tabela corespunzatoare din joomla.
Ideea este sa mentii separat phpbb de joomla pentru a putea face update atat la joomla cat si la phpbb, pentru ca amandoua au frecvente update-uri.
Eu am avut integrat tabela de utilizatori phpbb 2.0.x cu alte scripturi (paFileDB, 4images) si la update-uri aveam frecvente probleme.
- VapDesigns
- Utilizator înregistrat
Well, ai dreptate.
Nu voi mai face acest bridge, pentru ca, multumita tie vad mai bine dezavantajele.
De exemplu : la JScomment, trebuie sa las postarea de catre useri anonimi, si asta duce la spam.
Chiar daca dau drumul la captcha tot se face spam.. nu stiu cum naiba reusesc sa faca oamenii astia update-uri la boti.
Dar, se merita sa NU fac bridge in acest moment cel putin.
Merci mult Dorin.

De exemplu : la JScomment, trebuie sa las postarea de catre useri anonimi, si asta duce la spam.
Chiar daca dau drumul la captcha tot se face spam.. nu stiu cum naiba reusesc sa faca oamenii astia update-uri la boti.
Dar, se merita sa NU fac bridge in acest moment cel putin.
Merci mult Dorin.