Aceleasi probleme la instalare

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
Închis
|SantaK|
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Aceleasi probleme la instalare

Mesaj de |SantaK| »

Am instalat forumul phpBB ver. 2.0.5 in folderu` forum pe un domeniu platit: www.pescari.ro insa m-am lovit de aceeasi problema ca si Hazard. Pe server exista PHP version 4.3.1 si MySQL version 4.0.13. La numele bazei dvs de date am trecut: forum si toate celelalte...Cred ca problema este la numele serverului gazda pt. baza de date, fiind diferit de numele domeniului. Acolo cred ca am gresit.
Din CPanel am reusit sa-l instalez...insa cand am uploadat limba romana s-a comis o eroare.
Revenind prin http://www.pescari.ro/forum/install/install.php am ajuns de unde am plecat....nu vrea sub nici o forma sa gaseasca BD.
Nu stiu ce sa-i mai fac....... :(
danielt
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.5
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

Daca ISP-ul la care faci gazduirea site-ului nu specifica clar un nume de server pentru baza de date, atunci numele serverului este localhost (poti presupune ca baza de date se afla pe acelasi server cu site-ul). Incearca asa :-)
mihaitza
Fost coleg
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de mihaitza »

În cazul în care nici acest lucru nu functioneazã (localhost) poti incerca sa vorbesti cu firma la care este gazduit site-ul
nameserver: ns1.naposoft.ro 66.246.50.21
nameserver: ns2.naposoft.ro 66.246.50.25
cred ca naposoft.
|SantaK|
Utilizator înregistrat

Eroare in mysql4.php

Mesaj de |SantaK| »

Am sters tot ce aveam instalat in folderu` forum....iar dupa ce am citit amanuntit topicurile referitoare la problemele de instalare am uploadat din nou forumul phpBB. De aceasta data insa, imi da un mesaj de eroare, de genul:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user: 'SantaK@localhost' (Using password: YES) in /home/pescari/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48

Warning: mysql_error(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/pescari/public_html/forum/db/mysql4.php on line 330

Warning: mysql_errno(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/pescari/public_html/forum/db/mysql4.php on line 331
phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

Parola si userul sunt aceleasi ca si la inregistrare.
Am verificat fisierul mysql4.php din forum/db insa nu am gasit nimik in neregula...sau nu mi-am dat seama. Nu stiu ce sa fac in continuare.
Astept un sfat.
Multumesc anticipat!
danielt
AdministratorAdministrator
Server: UNIX/Linux

Mesaj de danielt »

Mda... este destul de clar că numele bazei de date nu este bun... Poţi vedea baza de date? Cu un utilitar... de exemplu cu PhpMyAdmin... sau cu un utilitar pus la dispoziţie de ISP, de obicei aceştia oferă un tools de administrare a bazei de date.

Daca nu reuşeşti să afli datele despre baza ta de date, scrie la serviciul tehnic al ISP-ului şi cere din nou toate datele... sau dă-le telefon - din câte am văzut domeniul este înregistrat prin Officeinn - din cunoştinţele mele o firmă din Baia Mare nu din Cluj... oricum este dreptul tău să le ceri informaţii suplimentare şi este obligaţia lor să răspundă :-)
|SantaK|
Utilizator înregistrat

Mesaj de |SantaK| »

Baza de date o pot accesa din cPanel6 pus la dispozitie de firma de hosting. Intr-adevar, inregistrarea domeniului s-a facut prin OfficeInn, insa domeniul este gazduit pe serverele NapoSoft....dupa cum bine se poate observa la RNC who is.
Nu este nici o problema cu hostingul, inca de la primul upload am avut aces la utilitarul cPanel6, de altfel cu o interfata foarte intuitiva si prietenoasa.
In Cpanel6 exista si PhPMyAdmin, insa creez BD direct in MySQL databases. Problema pe care am observat-o este urmatoarea:
Ori de cate ori adaug o baza de date, sau ii dau un nume, aceasta este denumita implicit cu un prefix, exemplu de fata "pescari_forum". In utilitarul cu care uploadez de pe pc, Total Commander, imi apare doar "forum".
Ehh, acum, in install phpBB cum trec numele BD? Cu "forum" simplu sau cu "pescari_forum"? Chiar si cu acest prefix atunci cand incerc sa verific forumul din CPanel6/Tools/Setup Forums/Bulletin Board imi apar doua baze de date instalate, avand ambele denumirea de "forum". Problemele amintite mai sus nu le-am avut cand am avut de instalat un alt forum: "Invision Board".
Am crezut ca va fi floare la ureche instalarea phpBB insa vad ca nu este chiar asa.
Un alt lucru pe care doresc sa-l prezint este faptul ca din Cpanel6, la deschiderea forumului, imi da ceea ce am scris in mesajul anterior. Cand incerc sa introduc adresa:"http://www.pescari.ro/forum/install/install.php" imi deschide fara nici o problema pagina de instalare.
In "Default board language"gasesc instalate atat engleza cat si romana si romana cu diacritice. Daca incerc sa schimb din engleza in romana, oricare din cele doua, imi reincarca tot in engleza.....ufff am obosit deja.
Oricum nu ma dau batut pana nu il pun sus! :shock:

P.S. Multumesc pentru promptitudinea ajutorului si a raspunsurilor date.
BuGsY
Fost coleg

Mesaj de BuGsY »

Am citit shi eu ce.. shi cred ca problema este cu ISP tau.. shi cu forumul pe care tu l`ai uplodat .. Cred ca cel mai bine iei legatura cu ei prin telefon.
Si am mai observat ceva minor.. atunci cand am incercat sa schimb limba engleza in limba romana.. s`a incarcat tot engleza :wink:
Oricum este de admirat pasiunea ta pentru pescuit.. OFF-Topic.. peste 2sapt. plec shi eu in Delta :lol:
|SantaK|
Utilizator înregistrat

Fir intins BuGsY

Mesaj de |SantaK| »

Incerc sa vad daca e o problema la ISP.....insa nu cred ca asta sa fie cauza....totusi in config.php nu mi se pare ca e in regula chiar tot codu....si in alte cateva fisiere....mai verific....
By the way....daca zici ca mergi in Delta eu ce sa-ti mai zic decat: FIR INTINS !!!
Astept poze cu capturi! :P
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”