Religia

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Mallzebuth
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.2
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

Religia

Mesaj de Mallzebuth »

Hm... religia. Un fel de a merge, si mai putin a vorbi. Totusi, putem sa discutam despre asta. Pe mine ma pasioneaza domeniul acesta, chiar as fi curios sa aflu parerile voastre.

Este mult de discutat pe tema aceasta. Indienii, care gandesc cosmic, spun ca nu poti sta cinstit in fata lui Dumnezeu decat daca esti in stare sa dai mana cu diavolul. Putem vorbi de Unul ce se manifesta Dual?

Un un prieten de-al meu (a decedat in urma cu aproape trei luni din pacate) spunea:

"Rai, iad, tampenii! 2 spirite absolut libere si care nu se ingradesc decat reciproc nu pot avea teritorii delimitate spatial. Chiar si stiintific Dumnezeu nu se poate manifesta fara Satan. Spatiul poate fi curbat de orice forma de energie deci si cea mentala. Insistand... linia devine cerc. Inceputul se confunda cu finalul. Nu trebuie sa confundam filosofia religiilor cu ritualul care nu este decat o forma de manifestare specific umana."

Subiectul acesta nu are sfarsit. Astept reactia voastra, apoi o sa continui... :wink: Puteti sa-l stergeti daca nu-si are rostul pe acest forum.

Edit later: Ah.. acum am observat descrierea, "centrat pe subiecte IT". :( Puteti sa-l stergeti... Era bun un forum pentru discutii generale...
Descoperă - Plăcerea de a cunoaşte http://www.descopera.org
spiridusu_l1
Utilizator înregistrat

Mesaj de spiridusu_l1 »

Ar fii chiar interesant sa vedem ce parere au forumistii de aici ... :(
spiridusu e plecat in vacanta !
calin mocanu
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel php: Mediu

Mesaj de calin mocanu »

Subiectul nu este nelimitat, el are un inceput si un sfarsit.
Lumea a catalogat credinta intr-o entitate supranaturala, coordonatoare a universului ca fiind un fel de "reflexie imaginara a realitatii naturale si sociale" punand numele generic de Religie. Totusi sa ajuns ca sa se considere religii si altfel de credinte care nu au de a face cu o entitate supranaturala. Daca ne limitam la rai si iad lucru despre care vorbea prietenul tau, atunci lucrurile se restring foarte mult, si chiar daca mai multe religii cred in existenta acestor doua "destinatii", totusi de departe crestinismul este cel care abordeaza cel mai direct acest subiect, facandu-l un element principal.
Acuma cei drept eu as putea intra pe multe piste, dar sincer nu cunosc substratul temei alese de dumneata. Daca e strict, religia, atunci este un subiect nelimitat, însa daca prin cuvantul religie te refereai la existenta lui Dumnezeu, ca si creator al lumii, al Fiului Isus ca si Mântuitor si al Duhului Sfânt ca si calauzitor al fiecaruia pe acest pamant, atunci asa cum am mai scris chiar la inceput, subiectul este cat se poate de limitat ,el fiind cel mai bine descris pe paginile Bibliei.
În rest, multa binecuvântare din partea Celui ce "atat de mult a iubit lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu pentru ca oricine crede in El sa nu piara ci sa aiba viata vesnica"; Dumnezeu!
XDYNX
Utilizator înregistrat
Versiune: 2.0

Mesaj de XDYNX »

Amin !

Isus este calea adevarului si viata ... nu o religie, nu o traditie ...

Daca il cauti pe Dumnezeu cu toate inimia il vei gasi .

Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine.
spiridusu_l1
Utilizator înregistrat

Mesaj de spiridusu_l1 »

XDYNX scrie:Amin !

Isus este calea adevarului si viata ... nu o religie, nu o traditie ...

Daca il cauti pe Dumnezeu cu toate inimia il vei gasi .

Iată, stau la uşă şi bat; de va auzi cineva glasul Meu şi va deschide uşa, voi intra la el şi voi cina cu el şi el cu Mine.
:lol: :lol: :lol: Hai fugiti sa va spovediti/pocaiti blabla ca e sfarsitul lumii :lol: :lol: :lol:
XDYNX
Utilizator înregistrat

Mesaj de XDYNX »

Nu este nici un sfarsti ... nu stiu nimeni cand este sfarsitul Lumi, nici ingeri din cer nici fiul Omului nu stie , Ci numai Dumnezeu. Vezi mai mult in Matei 24

Voi credeti toate gogosile din massmedia ? :D Asa fac rost de $$$ multi, creste audienta .....

E la fel cum a zice ca maine site-ul Phpbb se va inchide din cauze multor useri care pun prea multe intrebari experimentale ..... :wink:
spiridusu_l1
Utilizator înregistrat

Mesaj de spiridusu_l1 »

XDYNX scrie:Nu este nici un sfarsti ... nu stiu nimeni cand este sfarsitul Lumi, nici ingeri din cer nici fiul Omului nu stie , Ci numai Dumnezeu. Vezi mai mult in Matei 24
:lol: :lol: XDYNX,cam crestin frate...Studiezi teologia ? :lol: :lol:
XDYNX
Utilizator înregistrat

Mesaj de XDYNX »

nu, nici nu as vrea sa studiez teleogie care ofere aceste lume,

Despre adever scrie in biblie, care il am pus la incercare si este adevarat.
Isus este calea Adevarului si Viata.
spiridusu_l1
Utilizator înregistrat

Mesaj de spiridusu_l1 »

XDYNX scrie:Despre adever scrie in biblie, care il am pus la incercare si este adevarat.
Isus este calea Adevarului si Viata.
Blabla...:lol:

Nu era Iisus cumva? :lol: :lol:
pK - eXplosive
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da
Server: Windows

Mesaj de pK - eXplosive »

La pocaiti e Isus.