Problema este că baza de date foloseşte UTF-8 cu extensia mysqli, iar funcţia care converteşte textul în format UTF consumă prea multă memorie.
Am discutat cu adminul de xhost despre această problemă fără nici o rezolvare:
adrian86 scrie:Va recomandam sa efectuati un upgrade la ultima versiune a scriptului PhpBB.
De asemenea va trebui sa interziceti accesul in forum al userilor neinregistrati.
pubory.uv.ro scrie:Bună,
Am făcut cum m-aţi sfătuit şi am upgradat la ultima versiune de phpBB, acum când încerc să postez un mesaj primesc următoarea eroare:
Cod: Selectaţi tot
Fatal error: Allowed memory size of 8388608 bytes exhausted (tried to allocate 1245184 bytes) in /home/www/free/uv.ro/pubory.uv.ro/forum/includes/utf/data/utf_compatibility_decomp.php on line 2
adrian86 scrie:n86"]Problema dvs. este generata de consumul mare de memorie al scriptului instalat. Limita de memorie este de 5 Mb.
Limita de memorie nu poate fi marita.
Puteti curata usor designul, tema site-ului, pentru a optimiza consumul de memorie.
Ideea e că nu ai ce comenta în posting_layout.html şi chiar dacă sunt comentate <!-- INCLUDE overall_header.html --> şi <!-- INCLUDE overall_footer.html --> şi tot designul este astfel scos eroarea tot aşa rămâne:
Deci nici poveste să fie de la desing, era doar o aiureală deşi eXteme styles template class consumă cam multă memorie dar totuşi celelate pagini se încarcă.
Soluţia ar fi să comentăm în dbal (db\mysqli.php) în funcţia sql_connect() supportul pentru UTF-8 şi să facem unset($GLOBALS['utf_compatibility_decomp']); not sure unde.
Aceasta ar implica să fie exportată baza de date şi convertită în format asci, iar not sure how şi în plus nu e sigur că la xhost se poate seta în phpMyAdmin atfel de encoding.