SQL Server

Aveţi probleme cu serverul Apache, cu interpretorul de PHP sau cu baza de date MySQL? Aici găsiţi informaţii despre servere free unde se poate instala forumul phpBB.
dorel
Nou venit
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

S-a rezolvat multumesc tuturor

Mesaj de dorel »

Am rezolvat problema cu bine. Multumesc tuturor care v-ati preocupat de aceasta problema.

Situatia se rezolva asa cum a spus Bogdan. Exista un caz asemanator prezentat in engleza pe care-l puteti vedea la adresa:
http://www.phpbb.com/phpBB/viewtopic.ph ... highlight=
bogdanucom
Utilizator înregistrat

Instalare sub SQL Server

Mesaj de bogdanucom »

Se instaleaza greu sub SQL Server? A incercat cineva.Eu da si mi-a dat eroare...

Astept un voluntar care a incercat.

[edit="flowers"]Subiect unit cu altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

nu te solicita f. mult instalarea pe un srv SQL Server. trebuie sa fii atent cum creezi baza de date.

arunca un ochi si pe subiectul: viewtopic.php?t=1157
The Dog
Utilizator înregistrat

Eroare la reinstalare

Mesaj de The Dog »

Salut!

Am tot avut probleme cu mail-urile de notificare, asa ca am hotarat sa reinstalez forumul

Am sters baza de date din MS SQL Server 2000, am sters directorul cu fisierele forumului de pe server, apoi am incercat sa instalez din nou. Dupa ce am completat datele din ecranul de instalare mi-a aparut eroarea:

An error has occurred during installation
An error occurred trying to update the database
There is already an index on table 'NumeBazaDeDate_sessions_keys' named 'IX_NumeBazaDeDate_sessions_keys'.

Aceasta eroare tin minte ca mi-a aparut si prima data cand am instalat, dar nu mai stiu cum am reusit intr-un final sa instalez... Ma puteti ajuta? Va rog mult! Trebuie sa reinstalez forumul pana luni dimineata... :shock:

[edit="flowers"]Subiect unit cu altul care dezbate aceeaşi problemă.[/edit]
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Nu prea stiu eu cu tipul asta de baze de date, dar cred ca eroare este din cauza ca tabelele exista deja in baza de date. Daca este asa incearca sa instalezi forumul folosind o alta baza de date.
Sper sa te ajute.
The Dog
Utilizator înregistrat

Mesaj de The Dog »

In ghidul de instalare scrie ca baza de datwe trebuie sa existe in momentul instalarii...
Daca instalez fara sa am baza de date creata da eroarea asta:

phpBB : Critical Error

Could not connect to the database

DEBUG MODE

SQL Error : Login failed for user 'User_bazadedate'.

Any other ideeas please?
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

E vorba numai de tabelele din baza de date :idea: Daca le gaseste in baza de date, nu le va suprascrie.
The Dog
Utilizator înregistrat

Mesaj de The Dog »

Tabelele forumului NU erau in baza de date, erau doar tabelele standard, cu care se creeaza orice baza de date in MS SQL Server 2000 cand ii dai "New Database" in Enterprise Manager...

Sa trecem peste, oricum, pentru ca... pe exact aceeasi baza de date (si cu aceleasi date completate in form-ul de instalare) am instalat versiunea phpBB-2.0.17 si a mers instalarea din prima, fara nici un fel de probleme.

So... inca nu shtiu de unde era problema.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Nivel phpBB: Experimentat

Re: Eroare la reinstalare

Mesaj de bogdan »

The Dog scrie:Am sters baza de date din MS SQL Server 2000, am sters directorul cu fisierele forumului de pe server, apoi am incercat sa instalez din nou. Dupa ce am completat datele din ecranul de instalare mi-a aparut eroarea:

An error has occurred during installation
An error occurred trying to update the database
There is already an index on table 'NumeBazaDeDate_sessions_keys' named 'IX_NumeBazaDeDate_sessions_keys'.
Se pare a fost din cauza unui bug in versiunea 2.0.18 ce afecteaza instalarile noi pe MS SQL.

Ca sa rezolvi problema cu versiunea pe care o ai, modifica in fisierul install/schemas/mssql_schema.sql IX_phpbb_sessions_keys din a doua linie cu IX_phpbb_sessions_keys_1. Salvezi fisierul si incerci din nou.
Scrie răspuns

Înapoi la “Server”