Restaurare baza de date
- bogdan
- Versiune: 3.0.11
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Experimentat
- Nivel php: Mediu
http://phpbb.ro/kb.php?mode=article&k=55cornelia scrie:Am vazut ce-ai mai scris prin alte topicuri: iti trebuie un soft care sa-ti fragmenteze baza si sa poti sa faci backup succesiv. Au spus baietii aici cum se cheama. N-am retinut. Si eu sunt la inceput de drum.
sau
http://www.ozerov.de/bigdump.php
-
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
imi pare rau ca readuc la viata un topic asa vechi, dar e mai bine decat sa incep altul nou cu despre aceeasi problema. Si eu am primit o eroare in genulflowers scrie:Ai schimbat datele in config.php ?
Consulta si articolul Mutarea forumului de pe un server pe altul.
asta :
Cod: Selectaţi tot
#1044 - Access denied for user 'toto'@'localhost' to database 'insaneracers_lx_ro'
Ce anume trebuie schimbat in config.php? Din articolul respectiv n-am inteles, decat catrebuie sa fiu atent cu fisierul

multumesc anticipat !
- Etherfast
- Fost coleg
Verifica intai datele de conectare la baza de date, daca e o instalare noua, sau verifica-le in config.php daca forumul e deja instalat.
etherfast.ro - Blog personal
-
- Utilizator înregistrat
mai detaliez putin , poate nu m-am facut inteles, sau poate nu inteleg eu nimic
Vreau sa mut forumul de pe un server pe altu' . Am creat o noua baza de date pe noul server si am reinstalat forumul. Am vreau vrea sa restaurez veche baza de date si cand vreau sa fac asta primesc eroarea :
(phon_forum fiind veche baza de date. Acum am creat alta baza de date, cu alta denumire si alt user (costel e noul user) ! ) Nu stiu cum sa rezolv problema, am citit o gramada de articole, dar n-am gasit rezolvarea... va rog dati-mi o mana de ajutor

Vreau sa mut forumul de pe un server pe altu' . Am creat o noua baza de date pe noul server si am reinstalat forumul. Am vreau vrea sa restaurez veche baza de date si cand vreau sa fac asta primesc eroarea :
SQL Error : 1044 Access denied for user 'costel'@'%' to database 'phon_forum
(phon_forum fiind veche baza de date. Acum am creat alta baza de date, cu alta denumire si alt user (costel e noul user) ! ) Nu stiu cum sa rezolv problema, am citit o gramada de articole, dar n-am gasit rezolvarea... va rog dati-mi o mana de ajutor

- Etherfast
- Fost coleg
Cum incerci sa restaurezi baza de date?
Daca pur si simplu ai vrut sa-ti muti forumul, de ce nu ai copiat baza de date si fisierele de pe FTP? De ce a fost necesara o reinstalare a forumului?
Daca pur si simplu ai vrut sa-ti muti forumul, de ce nu ai copiat baza de date si fisierele de pe FTP? De ce a fost necesara o reinstalare a forumului?
-
- Utilizator înregistrat
Apai , am ametit si eu de tot !
Am incercat sa fac cum zici ! Am creat baza de date pe noul server cu caracteristicile bazei de date vechi . Am copiat prin FTP , tot forumul de pe serverul vechi..pe cel nou ! Pasul urmator a fost sa restaurez baza de date din phpmy admin . Problema care a aparut dupa parerea mea este legata de faptul ca nu am aceleasi besiusi de mysql . La mxhost.ro aveam 4.1.21 si noul noul host am mysql5 . De aceea cred ca eu ca am primit eroarea din imaginea urmatoare:

Trebuie sa cer acces la serverul mysql4 sau se poare rezolva si altfel?
De asemenea am observat ca la nou host nu mai am Gazda: local host, ci am alt server mysql5.hostbase.net . Am facut schimbare asta in config.php , dar nu stiu daca e de ajuns!
Ce parere aveti..care e solutia pt. problema mea?
Am incercat sa fac cum zici ! Am creat baza de date pe noul server cu caracteristicile bazei de date vechi . Am copiat prin FTP , tot forumul de pe serverul vechi..pe cel nou ! Pasul urmator a fost sa restaurez baza de date din phpmy admin . Problema care a aparut dupa parerea mea este legata de faptul ca nu am aceleasi besiusi de mysql . La mxhost.ro aveam 4.1.21 si noul noul host am mysql5 . De aceea cred ca eu ca am primit eroarea din imaginea urmatoare:

Trebuie sa cer acces la serverul mysql4 sau se poare rezolva si altfel?
De asemenea am observat ca la nou host nu mai am Gazda: local host, ci am alt server mysql5.hostbase.net . Am facut schimbare asta in config.php , dar nu stiu daca e de ajuns!
Ce parere aveti..care e solutia pt. problema mea?
- Etherfast
- Fost coleg
Da, setarile de conectare se schimba din config.php
Ar trebui sa mearga, dar se pare ca tu importi deja o baza de date peste una care exista. Sterge baza de date existenta si importa pe "blank" cum ar veni si vezi ce se intampla.
Ar trebui sa mearga, dar se pare ca tu importi deja o baza de date peste una care exista. Sterge baza de date existenta si importa pe "blank" cum ar veni si vezi ce se intampla.
-
- Utilizator înregistrat
stai ca nu mai inteleg, cum adica pe blank ?
Sa zicem ca elimin daza aia d edata, dar trebuie sa creez o baza de data la care sa ma conectez nu? Apoi sa incerc sa restaurez prin phpmyadmin !
Sa zicem ca creez o noua baza de date...ce trebuie sa scriu in config.php ca sa fac legatura cu baza de date care vreau s-o restaurez?
am creat bazat de data cu un nou user si imi da
Deja ma streseaza
Sa zicem ca elimin daza aia d edata, dar trebuie sa creez o baza de data la care sa ma conectez nu? Apoi sa incerc sa restaurez prin phpmyadmin !
Sa zicem ca creez o noua baza de date...ce trebuie sa scriu in config.php ca sa fac legatura cu baza de date care vreau s-o restaurez?
am creat bazat de data cu un nou user si imi da
SQL Error : 1044 Access denied for user 'costel'@'%' to database 'phon_forum

- Etherfast
- Fost coleg
Tu ai deja un fisier SQL care reprezinta baza de date.
Tu incerci in imaginea de mai sus sa introduci fisierul ala intr-o baza de date deja existenta. Evident ca nu o sa mearga sa bagi o baza de date intr-o alta baza de date.
Therefore, sterge baza de date pe care ai facut-o in phpMyAdmin, si foloseste butonul Import din phpMyAdmin pentru a-ti aduce aici cu totul baza de date veche.
Apoi, schimbi in config.php localhostul, username-ul si parola.
Ar trebui sa mearga.
Tu incerci in imaginea de mai sus sa introduci fisierul ala intr-o baza de date deja existenta. Evident ca nu o sa mearga sa bagi o baza de date intr-o alta baza de date.
Therefore, sterge baza de date pe care ai facut-o in phpMyAdmin, si foloseste butonul Import din phpMyAdmin pentru a-ti aduce aici cu totul baza de date veche.
Apoi, schimbi in config.php localhostul, username-ul si parola.
Ar trebui sa mearga.