Restaurare baza de date

Rezolvări la problemele apărute la instalarea, actualizarea sau conversia forumului phpBB 2.0.x.
cornelia
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de cornelia »

Am vazut ce-ai mai scris prin alte topicuri: iti trebuie un soft care sa-ti fragmenteze baza si sa poti sa faci backup succesiv. Au spus baietii aici cum se cheama. N-am retinut. Si eu sunt la inceput de drum.
bogdan
AdministratorAdministrator
Versiune: 3.0.11
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de bogdan »

cornelia scrie:Am vazut ce-ai mai scris prin alte topicuri: iti trebuie un soft care sa-ti fragmenteze baza si sa poti sa faci backup succesiv. Au spus baietii aici cum se cheama. N-am retinut. Si eu sunt la inceput de drum.
http://phpbb.ro/kb.php?mode=article&k=55

sau

http://www.ozerov.de/bigdump.php
allergic
Utilizator înregistrat

Mesaj de allergic »

flowers scrie:Ai schimbat datele in config.php ?
Consulta si articolul Mutarea forumului de pe un server pe altul.
imi pare rau ca readuc la viata un topic asa vechi, dar e mai bine decat sa incep altul nou cu despre aceeasi problema. Si eu am primit o eroare in genul
asta :

Cod: Selectaţi tot

#1044 - Access denied for user 'toto'@'localhost' to database 'insaneracers_lx_ro'
.
Ce anume trebuie schimbat in config.php? Din articolul respectiv n-am inteles, decat catrebuie sa fiu atent cu fisierul :oops:
multumesc anticipat !
Am un site de anunturi si unul cu citate celebre
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Verifica intai datele de conectare la baza de date, daca e o instalare noua, sau verifica-le in config.php daca forumul e deja instalat.
etherfast.ro - Blog personal
allergic
Utilizator înregistrat

Mesaj de allergic »

mai detaliez putin , poate nu m-am facut inteles, sau poate nu inteleg eu nimic :cry:
Vreau sa mut forumul de pe un server pe altu' . Am creat o noua baza de date pe noul server si am reinstalat forumul. Am vreau vrea sa restaurez veche baza de date si cand vreau sa fac asta primesc eroarea :

SQL Error : 1044 Access denied for user 'costel'@'%' to database 'phon_forum

(phon_forum fiind veche baza de date. Acum am creat alta baza de date, cu alta denumire si alt user (costel e noul user) ! ) Nu stiu cum sa rezolv problema, am citit o gramada de articole, dar n-am gasit rezolvarea... va rog dati-mi o mana de ajutor :cry:
Am un site de anunturi si unul cu citate celebre
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Cum incerci sa restaurezi baza de date?

Daca pur si simplu ai vrut sa-ti muti forumul, de ce nu ai copiat baza de date si fisierele de pe FTP? De ce a fost necesara o reinstalare a forumului?
allergic
Utilizator înregistrat

Mesaj de allergic »

Apai , am ametit si eu de tot !
Am incercat sa fac cum zici ! Am creat baza de date pe noul server cu caracteristicile bazei de date vechi . Am copiat prin FTP , tot forumul de pe serverul vechi..pe cel nou ! Pasul urmator a fost sa restaurez baza de date din phpmy admin . Problema care a aparut dupa parerea mea este legata de faptul ca nu am aceleasi besiusi de mysql . La mxhost.ro aveam 4.1.21 si noul noul host am mysql5 . De aceea cred ca eu ca am primit eroarea din imaginea urmatoare:
Imagine

Trebuie sa cer acces la serverul mysql4 sau se poare rezolva si altfel?

De asemenea am observat ca la nou host nu mai am Gazda: local host, ci am alt server mysql5.hostbase.net . Am facut schimbare asta in config.php , dar nu stiu daca e de ajuns!
Ce parere aveti..care e solutia pt. problema mea?
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Da, setarile de conectare se schimba din config.php
Ar trebui sa mearga, dar se pare ca tu importi deja o baza de date peste una care exista. Sterge baza de date existenta si importa pe "blank" cum ar veni si vezi ce se intampla.
allergic
Utilizator înregistrat

Mesaj de allergic »

stai ca nu mai inteleg, cum adica pe blank ?
Sa zicem ca elimin daza aia d edata, dar trebuie sa creez o baza de data la care sa ma conectez nu? Apoi sa incerc sa restaurez prin phpmyadmin !
Sa zicem ca creez o noua baza de date...ce trebuie sa scriu in config.php ca sa fac legatura cu baza de date care vreau s-o restaurez?
am creat bazat de data cu un nou user si imi da

SQL Error : 1044 Access denied for user 'costel'@'%' to database 'phon_forum
Deja ma streseaza :cry:
Etherfast
Fost coleg

Mesaj de Etherfast »

Tu ai deja un fisier SQL care reprezinta baza de date.
Tu incerci in imaginea de mai sus sa introduci fisierul ala intr-o baza de date deja existenta. Evident ca nu o sa mearga sa bagi o baza de date intr-o alta baza de date.

Therefore, sterge baza de date pe care ai facut-o in phpMyAdmin, si foloseste butonul Import din phpMyAdmin pentru a-ti aduce aici cu totul baza de date veche.

Apoi, schimbi in config.php localhostul, username-ul si parola.
Ar trebui sa mearga.
Închis

Înapoi la “2.0.x Instalare, actualizare, conversie”