XAMPP poate crea si subdomenii?
- Rosca
- Utilizator înregistrat
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
XAMPP poate crea si subdomenii?
Salut, baieti am si eu o intrebare daca stie cineva. Daca imi instalez XAMPP pe server ca sa imi tin forumul pot sa creez si subdomenii? Adica vreau sa zic ca am domeniul exemplu.ro, si vreau sa fac eu.exemplu.ro.
Dar cred ca mai inainte daca poate sa imi spuna cineva daca pot sa imi pun domeniul web pe server daca folosesc XAMPP si dupa daca este posibil sa folosesc si functia de subdomenii ca in rest vad ca are cam tot prin el, m-am uitat cam ce contine acest pachet.
Va multumesc anticipat.
Dar cred ca mai inainte daca poate sa imi spuna cineva daca pot sa imi pun domeniul web pe server daca folosesc XAMPP si dupa daca este posibil sa folosesc si functia de subdomenii ca in rest vad ca are cam tot prin el, m-am uitat cam ce contine acest pachet.
Va multumesc anticipat.
-
- Utilizator înregistrat
- Versiune: 3.0.12
- Ext: Da
- Server: UNIX/Linux
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
pai subdomeniile le creezi din cpanel . Cand ai platit hostul http://www.numesite.ro cand te logai pe siteul de unde ai luat hostul iti apreau mai multe optiuni si treb sa ai acolo sa creezi si subdomenii
-
- Utilizator înregistrat
Daca e .ro, si l-ai setat direct pe pc-ul tau, atunci trebuie sa faci un nameserver pentru a putea crea subdomeniile.
Dupa ce ai nameserver-ul, configurezi VirtualHost din apache2.conf sau httpd.conf.
Dupa ce ai nameserver-ul, configurezi VirtualHost din apache2.conf sau httpd.conf.
What I'm s'pose to write here ?
Hehe, treaba ta, dar daca nu cumva vrei sa iti faci firma de web hosting, *NU* se merita sa cumperi cpanel. Este foarte scump, peste $1000 e licenta pe viata.Rosca scrie:Este .com domeniul, cred ca pana la urma cea mai simpla solutie este sa imi cumpar licenta pe viata la Cpanel si nu mai am probleme cu asta..
Si oricum, nu cred ca rezolvi asa problema, pentru ca daca e .com atunci inseamna ca e la firma cu care l-ai inregistrat, ca publicdomainregistry.com nu ofera inregistrarea directa a domeniilor ca si rotld.ro.
Metoda cea mai simpla, domeniul fiind la o firma de hosting, e sa creezi subdomeniul, dupa care il setezi pe ip-ul tau. Iar dupa aia, doar configurezi acel VirtualHost din apache, ca sa stie ca atunci cand e solicitat acel subdomeniu, sa mearga spre un anumit folder unde il pui tu. Iti dau mai jos si un exemplu ca sa iti fie mai usor.
(Va trebui sa setezi virtualhost si pentru domeniul deja gazduit pe pc.
Cod: Selectaţi tot
NameVirtualHost *:80
<VirtualHost *:80>
ServerName www.domeniu.com
DocumentRoot C:\xampp\www\domeniu
ServerAdmin office@domeniu.com
</VirtualHost>
<VirtualHost *:80>
ServerName subdomeniu.domeniu.com
DocumentRoot C:\xampp\www\subdomeniu
ServerAdmin office@domeniu.com
</VirtualHost>
Email-ul de la ServerAdmin e pentru erorile ce vor aparea gen 500 Internal Server Error, (daca gresesti ceva intr-un .htaccess de exemplu) va arata acea adresa de email in loc de root@localhost, care e cea standard.
Bafta.