XAMPP poate crea si subdomenii?

Aveţi probleme cu serverul Apache, cu interpretorul de PHP sau cu baza de date MySQL? Aici găsiţi informaţii despre servere free unde se poate instala forumul phpBB.
Rosca
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

XAMPP poate crea si subdomenii?

Mesaj de Rosca »

Salut, baieti am si eu o intrebare daca stie cineva. Daca imi instalez XAMPP pe server ca sa imi tin forumul pot sa creez si subdomenii? Adica vreau sa zic ca am domeniul exemplu.ro, si vreau sa fac eu.exemplu.ro.
Dar cred ca mai inainte daca poate sa imi spuna cineva daca pot sa imi pun domeniul web pe server daca folosesc XAMPP si dupa daca este posibil sa folosesc si functia de subdomenii ca in rest vad ca are cam tot prin el, m-am uitat cam ce contine acest pachet.

Va multumesc anticipat.
Spartakus
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.12
Ext: Da
Server: UNIX/Linux

Mesaj de Spartakus »

pai subdomeniile le creezi din cpanel . Cand ai platit hostul http://www.numesite.ro cand te logai pe siteul de unde ai luat hostul iti apreau mai multe optiuni si treb sa ai acolo sa creezi si subdomenii
Rosca
Utilizator înregistrat

Mesaj de Rosca »

Asta stiam, dar eu ma refeream pe propriul server de acasa
Spartakus
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.12
Ext: Da
Server: UNIX/Linux

Mesaj de Spartakus »

adica localhost!! atunci nu stiu sigur
XxL * HoudYnY
Utilizator înregistrat

Mesaj de XxL * HoudYnY »

subdomenile le creezi de unde ai luat domeniul , trebuie sa iti dea un cpanel ca sa zic asa si de acolo setezi
bilo182
Utilizator înregistrat

Mesaj de bilo182 »

subdomeniile ti le faci de unde ai parcat domeniul.. xampp reprezinta doar HOST-ul , catre care redirectezi domeniul pe care il ai..
(un exemplu e sa parchezi domeniul la freedns parca)
axn
Utilizator înregistrat

Mesaj de axn »

Daca e .ro, si l-ai setat direct pe pc-ul tau, atunci trebuie sa faci un nameserver pentru a putea crea subdomeniile.
Dupa ce ai nameserver-ul, configurezi VirtualHost din apache2.conf sau httpd.conf.
What I'm s'pose to write here ?
Rosca
Utilizator înregistrat

Mesaj de Rosca »

Este .com domeniul, cred ca pana la urma cea mai simpla solutie este sa imi cumpar licenta pe viata la Cpanel si nu mai am probleme cu asta..
axn
Utilizator înregistrat

Mesaj de axn »

Rosca scrie:Este .com domeniul, cred ca pana la urma cea mai simpla solutie este sa imi cumpar licenta pe viata la Cpanel si nu mai am probleme cu asta..
Hehe, treaba ta, dar daca nu cumva vrei sa iti faci firma de web hosting, *NU* se merita sa cumperi cpanel. Este foarte scump, peste $1000 e licenta pe viata.
Si oricum, nu cred ca rezolvi asa problema, pentru ca daca e .com atunci inseamna ca e la firma cu care l-ai inregistrat, ca publicdomainregistry.com nu ofera inregistrarea directa a domeniilor ca si rotld.ro.
Metoda cea mai simpla, domeniul fiind la o firma de hosting, e sa creezi subdomeniul, dupa care il setezi pe ip-ul tau. Iar dupa aia, doar configurezi acel VirtualHost din apache, ca sa stie ca atunci cand e solicitat acel subdomeniu, sa mearga spre un anumit folder unde il pui tu. Iti dau mai jos si un exemplu ca sa iti fie mai usor.
(Va trebui sa setezi virtualhost si pentru domeniul deja gazduit pe pc.

Cod: Selectaţi tot

NameVirtualHost *:80

<VirtualHost *:80>
 ServerName www.domeniu.com
 DocumentRoot C:\xampp\www\domeniu
 ServerAdmin office@domeniu.com
</VirtualHost>
<VirtualHost *:80>
 ServerName subdomeniu.domeniu.com
 DocumentRoot C:\xampp\www\subdomeniu
 ServerAdmin office@domeniu.com
</VirtualHost>
Se mai poate pune si ErrorLog si AccessLog, dar astea numai daca vrei. AccessLog nu cred ca e necesar, iti va umple fisierul care il vei seta ca log. (Asta va loga ip-urile celor care acceseaza site-ul, si absolut tot ce apare in pagina.. imagini..etc)
Email-ul de la ServerAdmin e pentru erorile ce vor aparea gen 500 Internal Server Error, (daca gresesti ceva intr-un .htaccess de exemplu) va arata acea adresa de email in loc de root@localhost, care e cea standard.

Bafta.
NeKbv
Utilizator înregistrat

Mesaj de NeKbv »

Deci am domeniu soeasy.ro doresc cs.soeasy.ro spuneti`mi de la 0 ce trebuie sa fac ca acel subdomeniu sa functioneze ...
Scrie răspuns

Înapoi la “Server”