voi ati mai patit asa? :))

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
megeo
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

voi ati mai patit asa? :))

Mesaj de megeo »

unii dintre voi stiu ca eu administrez forumul newlady.ro
altii nu :lol:
eh si ce?
astazi am aflat de newlady.freeforums.org , copia mea fidela si infidela facuta de toti userii banati :roll: (stupid people).

voi ce ati face?

eu m-am gandit sa vb (am vorbit de fapt, ast raspuns) cu administatorii freeforums.org sa le dezactiveze contul, pentru ca folosesc logo-ul facut de mine + cateva icoane care sunt creatie propie, drepturile de copyright. regulamentele sunt copy paste de la mine, etc.
a doua situatie ar fi sa bag fake adminul in instanta, pentru ca nu respecta nimic ceea ce tine de (c), plus ca se face misto de al meu site. as putea sa-i fac viata un pic mai grea, eventual daune morale.

revin la intrebare... voi ce ati face?

descarcati-va, fiti creativi :lol:
geo
Muzet
Fost coleg
Versiune: 0.0
Ext: Nu
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Muzet »

Nu eşti singurul în situaţia asta, sunt mulţi copii care nu au ce face şi dă un Paste la ei şi gata,am făcut forum.
Eu spun că nu are rost să la ceri daune morale sau mai ştiu eu, mai întâi trebuia să vorbeşti cu el, şi să îi explici, oricum te asigur că el nu va avea succes cu ce a făcut acolo,sau cu ce nu a făcut acolo fiindcă nu a fost deloc original.
Freeforums nu cred că vor face ceva în privinţa asta, oricum cred că poate să observe că titlurile sunt la fel, chiar dacă nu cunoaşte româneşte.
Mai bine ai purta cu el o discuţie, eventual trimiţi un mail la eFraudă după ce îi explici ce înseamnă copyright şi unde se poate ajunge dacă mai continuă aşa.

1. Dreptul de autor asupra unei opere literare, artistice sau ştiinţifice, precum şi asupra oricăror asemenea opere de creaţie intelectuală, este recunoscut şi garantat în condiţiile prezentei legi. Acest drept este legat de persoana autorului şi comportă atribute de ordin moral şi patrimonial.

2. Opera de creaţie intelectuală este recunoscută şi protejată, independent de aducerea la cunoştinţă publică, prin simplul fapt al realizării ei, chiar neterminată.

3. - Recunoaşterea drepturilor prevăzute în prezenta lege nu prejudiciază şi nu exclude protecţia acordată prin alte dispoziţii legale.
Godaddy
Utilizator înregistrat
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de Godaddy »

Deci nu ai niciun drept de autor pe ele ... sau daca nu imi scapa mie ceva ... ne poti arata si noua licenta ta pe ele ? Scaneaza si tu actele si aratani-le si noua ...
megeo
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da

Mesaj de megeo »

dreptul de autor ii dobandesc cand public o opera. Eu sunt primu care o scot pe internet, e a mea. Eu asa stiu ca este. o sa caut sa ma documentez. poate s-a schimbat, poate am inteles gresit.

faza cu actele nu este cumva pentru vanzarea produselor/servicilor la care ai drepturi de autor?
geo
Muzet
Fost coleg
Versiune: 0.0
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Muzet »

Am înţeles că s-au schimbat puţin legile, eu am găsit ceva pe cDep, o să mai scriu câteva aici.

Constituie obiect al dreptului de autor operele originale de creaţie intelectuală în domeniul literar, artistic sau ştiinţific, oricare ar fi modalitatea de creaţie, modul sau forma concretă de exprimare şi independent de valoarea şi destinaţia lor, cum sunt:
  • a. scrierile literare şi publicistice, conferinţele, predicile, pledoariile, prelegerile şi orice alte opere scrise sau orale, precum şi programele pentru calculator;
    b. operele ştiinţifice, scrise sau orale, cum ar fi: comunicările, studiile, cursurile universitare, manualele şcolare, proiectele şi documentaţiile ştiinţifice;
    c. compoziţiile muzicale cu sau fără text;
    d. operele dramatice, dramatico-muzicale, operele coregrafice şi pantomimele;
    e. operele cinematografice, precum şi orice alte opere audiovizuale;
    f. operele fotografice, precum şi orice alte opere exprimate printr-un procedeu analog fotografiei;
    g. operele de artă plastică, cum ar fi: operele de sculptură, pictură, grafică, gravură, litografie, artă monumentală, scenografie, tapiserie, ceramică, plastica sticlei şi a metalului, precum şi operele de artă aplicată produselor destinate unei utilizări practice;
    h. operele de arhitectură, inclusiv planşele, machetele şi lucrările grafice ce formează proiectele de arhitectură;
    i. lucrările plastice, hărţile şi desenele din domeniul topografiei, geografiei şi ştii
Fără a prejudicia drepturile autorilor operei originale, constituie, de asemenea, obiect al dreptului de autor operele derivate care au fost create plecând de la una sau mai multe opere preexistente, şi anume:
  1. a. traducerile, adaptările, adnotările, lucrările documentare, aranjamentele muzicale şi orice alte transformări ale unei opere literare, artistice sau ştiinţifice care reprezintă o muncă intelectuală de creaţie;
    b. culegerile de opere literare, artistice sau ştiinţifice, cum ar fi: enciclopediile şi antologiile, colecţiile sau compilaţiile de materiale sau date, protejate ori nu, inclusiv bazele de date, care, prin alegerea sau dispunerea materialului, constituie creaţii intelectuale.
Nu pot beneficia de protecţia legală a dreptului de autor următoarele:
  1. a. ideile, teoriile, conceptele, descoperirile şi invenţiile, conţinute într-o operă, oricare ar fi modul de preluare, de scriere, de explicare sau de exprimare;
    b. textele oficiale de natură politică, legislativă, administrativă, judiciară şi traducerile oficiale ale acestora;
    c. simbolurile oficiale ale statului, ale autorităţilor publice şi ale organizaţiilor, cum ar fi: stema, sigiliul, drapelul, emblema, blazonul, insigna, ecusonul şi medalia;
    d. mijloacele de plată;
    e. ştirile şi informaţiile de presă;
    f. simplele fapte şi date.
Godaddy
Utilizator înregistrat

Mesaj de Godaddy »

Eu stiu ca e drept de autor atunci cand inregistrezi ca trademark logo-ul respectiv sau lucrarea respectiva!
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Eu administrez SE-Tuning (http://www.se-tuning.net). La un moment dat a fost cazut 3 zile timp in care a aparut o clona a forumului cu "administratia" formata din toti userii banati si rebanati pe SE-Tuning, zicand ca este noul SE-Tuning. Ei bine...le-am cerut sa-l inchida, neavand drepturi pe tot ce era postat acolo :). M-au injurat, facut ca pe o albie de porci, etc. M-am "razbunat" nitel pe ei si le-am facut "terci" forumul. Acum sunt acuzat tot eu de furt, hacking si alte d-astea.

PS: In prealabil am facut plangere...de 3 ori...la compania de hosting si nu au rezolvat nimic. Asa ca mi-am facut singur dreptate.
PS2: Acum a aparut alta clona a site-ului care cica e mare si tare :)).
Godaddy
Utilizator înregistrat

Mesaj de Godaddy »

Hacking-ul este ilegal ... au dreptate sa te acuze.

Cu hostingul respectiv nu o sa rezolvi niciodata nimica, trust me...
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Si ce era sa fac? Sa dau in judecata niste copii de 13-15 ani? Let's be serious...
Godaddy
Utilizator înregistrat

Mesaj de Godaddy »

Nici sa dai in judecata ca si asa nu rezolvi nimica, nu stiu sa zic acuma ... oricum se gaseau solutii... una era cu hostingul .. acuma depinde si de unde au ei hosting, ca multi nu fac nimica
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”