Cadru penal, etc.

Discuţii libere referitoare la forumul phpBB şi comunitatea phpBB Romania.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Shadow_One
Fost coleg

Cadru penal, etc.

Mesaj de Shadow_One »

Totul sta cam in felul urmator:

Eu am un forum, SE-Tuning. La un moment dat a fost down o vreme si a aparut o copie a lui, administratorul lui spunand ca este noul SE-Tuning. I-am zis frumos sa-l inchida sau sa stearga urmele de SE-Tuning ca SE-Tuning revine. Am fost injurat, etc. etc. etc. si cam asta s-a ales de forumul ala: http://tunese.lumak.net

Un cretin cica s-a enervat si si-a facut forum pe aceeasi tema. Din invidie ca nu ajunge unde trebuie cu forumul, ma tot ameninta ca vai ca ma da pe mana politiei and stuff pentru hacking & co. Aaa da...si cica pentru ca cer donatii. Totul este absolut free, deci nu am cerut nici un ban obligatoriu. Nu il iau eu in serios and stuff, dar se poate sa fiu acuzat de ceva? Pe forum nu exista warez & stuff. Jocurile si aplicatiile sunt supplied.

Avand in vedere ca am arhiva cu conversatiile cand ma jignea si ma ameninta cu bataia and stuff (d'oh...retard) se poate sa il acuz eu pe el intai? Sa-i cer daune morale and stuff?

Cat timp a fost forumul in Brasov, a fost totul ok. O data cu userii multi, cresc si cerintele serverului, asa ca a trebuit sa-l mut. Cretinoizii de la firma de hosting de unde am cumparat domeniul nu imi schimba NS-urile si am tot stat dupa ei. De asta a fost forumul down. El are impresia ca a fost jos pentru ca a trimis el isj :)). Am vorbit cu tipul de unde aveam hosting si mi-a zis ca nu l-a controlat nimeni. In schimb, "marele" knet sustine ca a fost puricat la sange...aiurea :)

PS: toata lumea stie de fapt cine sunt si ce fac eu pentru phpbb. Ma cunosc cei de pe phpbb.com, startrekguide.com si phpbb.ro. D'eh...mare ti-e gradina Doamne.
PS2: el se lauda ca are forum vB si ca eu am phpBB. Din asta reiese (dupa mintea lui) ca eu sunt vai de capul meu ca nu am bani de vB si ca nu am stiut sa imi instalez vB :)). Uhh...again: mare ti-e gradina Doamne, dar multi sar gardu'

PS3: pot parea putin ciudate ps-urile, dar sunt luate de pe un forum unde deja am postat. Nu am stat sa rescriu tot.
Myky
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de Myky »

Deci. In primul rand. Nu iti poate face teoretic nimic. Depinde de modul in care ai spart forumul. Daca la-i spart cu metode de flodare a intregului server te poate da in judecata compania de host a lor. Daca nu, respectiv daca ai aflat doar parola NIMENI repet Nimeni nu iti poate face nimic. Din cate vad eu forumul acela al lui era pe host free. Deci... Cate forumuri pe host-uri free sunt sparte zilnic... Hosturile free nu au nici o responsabilitate in fata clientilor. Deci ii doare in cot de cei cu forumurile sparte. Concluzia este ca stai linistit nimeni nu iti face nimic. Multumesc daca ai avut rabdarea sa citesti tot. Multa bafta.
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Multumesc eu ca ai avut rabdarea sa citesti tot...

Oricum forumul ala avea 50 de posturi si 20 de useri din care doar 3 erau activi. In fine...

Da, am aflat parola unui admin si aia a fost. Nu am floodat, ddos-at nimic. Oricum am recurs la metoda asta dupa ce am facut reclamatie la cei unde au forumul si nu au facut absolut nimic...nici macar nu m-au bagat in seama.
Muzet
Fost coleg
Versiune: 0.0
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat
Nivel php: Experimentat

Mesaj de Muzet »

Myky scrie:Deci. In primul rand. Nu iti poate face teoretic nimic. Depinde de modul in care ai spart forumul. Daca la-i spart cu metode de flodare a intregului server te poate da in judecata compania de host a lor. Daca nu, respectiv daca ai aflat doar parola NIMENI repet Nimeni nu iti poate face nimic. Din cate vad eu forumul acela al lui era pe host free. Deci... Cate forumuri pe host-uri free sunt sparte zilnic... Hosturile free nu au nici o responsabilitate in fata clientilor. Deci ii doare in cot de cei cu forumurile sparte. Concluzia este ca stai linistit nimeni nu iti face nimic. Multumesc daca ai avut rabdarea sa citesti tot. Multa bafta.
Greşeşti, din câte îmi aduc aminte îl poate da în judecată fiindcă s-a logat pe contul lui fără acordul acestuia.
Citeşte pe legi-internet.ro mai multe despre Viaţa privată privind internetul.
Dacă trimite un email la firma de hosting, sau cei care îi hostează forumul, aceştia va trebui să ia legătura cu providerul de internet al lui Shadow One şi sincer în România nu se face nimic.
Cel mai bine e să stai liniştit, oricum se poate ajunge la un proces, mai greu dar se poate.
Pentru asta trebui să ştie foarte bine de ce te acuză, iar dacă tu vrei să faci asta e la fel, citeşte puţin legile pe care le ai în link-ul pus mai sus.
Myky
Utilizator înregistrat

Mesaj de Myky »

Corect ce ai spus Muzet, foarte corect. Dar precum bine ai spus in romania nu se face nimic. Deci Shadow One stai linistit. Pentru a te da in judecata are nevoie de un avocat bun care stie ce spune. Linistestete momentan. Nu te supara... Stii cumva ce varsta are persoana cu forumul fantoma?
dorin
Fost coleg
Versiune: 3.1.10
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel php: Puţin experimentat

Mesaj de dorin »

Atat timp cat nu exista implicatii financiare care pot fi dovedite, totul e apa de ploaie.
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Adminul forumului "spart" are 14 ani, iar asta care ma acuza are 28.
spiridusu_l1
Utilizator înregistrat

Mesaj de spiridusu_l1 »

Shadow_One scrie:Adminul forumului "spart" are 14 ani, iar asta care ma acuza are 28.
Am citit tot.Sfatul meu pentru tine:Stai linistit...Si eu am facut de-astea si am primit o multime de amenintari ca ma dau in judecata,ca bla-bla...Nu mi s-a intamplat si nici nu o sa mi se intample nimic...
Cine este acest tip de 28 ani ai?Ceva neam cu 'adminu',amic,ruda,ce e?
spiridusu e plecat in vacanta !
Shadow_One
Fost coleg

Mesaj de Shadow_One »

Nici o legatura...acu s-au imprietenit din toata faza asta :)
Myky
Utilizator înregistrat

Mesaj de Myky »

Shadow One. Iti spun sincer din proprie experienta. Am spart un forum mare de tot... Domeniu .ro 30000 mesje 4000 useri... Nu am folosit proxy nu nimic. M-au detectat si au inceput pe messenger sa ma ameninte cu citatii cu tampenii si nu am cedat. Stai linistit ca nu patesti nimic.
Scrie răspuns

Înapoi la “Despre phpBB”