Configurarea windowsului pe un calculator dedicat

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
eXtaZiusS
Utilizator înregistrat

Configurarea windowsului pe un calculator dedicat

Mesaj de eXtaZiusS »

Salutare. As dori sa tin un server de counter-strike si un server xampp (pt. psychostats) pe un calculator dedicat. Acesta are procesor de 2.8 ghz dual core, si 2 gb ram. Intrebarea mea este...Ce sistem de operare ar fi cel mai indicat? Nu prea as dori linuxul, fiind necunoscator de cauza :D . Bagasem windows 98 dar dupa instalare am descoperit ca programe gen teamviewer (acces direct la calculator) nu sunt suportate pe el. Cea mai buna solutie ar fi windows server 2003? Doresc o varianta de windows care nu consuma resurse si pot fi dezactivate functiile precum firewall, instalare automata de updateuri, stabilirea datei dupa serverele microsoft si altele care pot incetini calculatorul si ocupa banda. Cum ma sfatuiti sa procedez?
Myky
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel phpBB: Mediu
Nivel php: Mediu

Mesaj de Myky »

Ia-ti un Windows XP SP 1, si dezactivezi tu firewall, si alte updateuri. Si il configurezi pe el. Depinde si de ce banda de net ai. Depinde mult. :)
DaddyFiZz
Utilizator înregistrat

Mesaj de DaddyFiZz »

Trebuie sa ai un calculator cat de cat bunicel, de preferat 512 mb ram, placa video de 256, un procesor macar la 2400+ si un hard de minim 40 GB. O conexiune la net in jur de 2048/1024 ti-ar fi de ajuns. In rest.. ce sa iti mai spun.. SUCCES!!!
AJUTOR ONLINE GRATUIT 12/24 - http://www.fizz-stuff.info
FiZz-Stuff BLOG - Un blog istetz.. pentru un cititor istet --> http://blog.fizz-stuff.info
eXtaZiusS
Utilizator înregistrat

Mesaj de eXtaZiusS »

Am precizat ca calculator are 2.8 ghz dual core si 2 gb rami. Net am de la ilink cu banda de 30 mb. Din cate am inteles xp-ul consume cam multe resurse. Care ar fi windowsul perfect cu raportul optim intre stabilitate si rapiditate?
pasaniucionut
Utilizator înregistrat

Mesaj de pasaniucionut »

linux sau microsoft windows server 2000,sau 2003
Rikonen
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de Rikonen »

Cel mai bun e linuxul. Cauta pe net tutorial de cum sa iti faci server de cs pe linux si te descurci. Oricum e util sa sti linux asa ca ai putea incerca. Succes!
You have brain! Use it!
eXtaZiusS
Utilizator înregistrat

Mesaj de eXtaZiusS »

Nu este problema de instalare, ca am prieteni cu cunostinte in linux. Pe linux pot controla pcul acela de la al meu, programele acele de control la distante sunt valabile si pe linux?
Rikonen
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.5
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Experimentat

Mesaj de Rikonen »

dap, poti controla un server care este pe linux de la tine de pe calculato,orice sistem de operare ai. Trebuie doar programul potrivit!
You have brain! Use it!
DaddyFiZz
Utilizator înregistrat

Mesaj de DaddyFiZz »

cel mai simplu este linux. In primul rand este freeware si este foarte flexibil (de ce sa nu recunoastem). Singura problema pe care o intampina toti utilizatorii de linux, este lucrul din consola. Un server Cs si un apache+php+mysql este ideal pentru ce iti trebuie tie. Partea interesanta este ca un Windows nu rezista prea bine online pe perioade indelungate. In termeni informatici, are un uptime foarte slab, din motive clare... incarca o interfata grafica, si multe altele. Iti recomand Redhat. daca ai nevoie de suport pentru server te pot ajuta cu cea mai mare placere. oricum exista o groaza de tutoriale pe toate forumurile de counter strike. la o simpla cautare pe google.. o sa te minunezi de vastul val de informatie :). have a nice night!
AJUTOR ONLINE GRATUIT 12/24 - http://www.fizz-stuff.info
FiZz-Stuff BLOG - Un blog istetz.. pentru un cititor istet --> http://blog.fizz-stuff.info
eXtaZiusS
Utilizator înregistrat

Mesaj de eXtaZiusS »

Va multumesc tuturor pentru raspunsuri. Din cate am observat, linuxul este cea mai buna varianta. O sa incerc impreuna cu prietenul care tine serverul si voi reveni. Thanks again! :D
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”