Cum pot administra un subdomeniu pe ip?
Cum pot administra un subdomeniu pe ip?
Cat de curand am cumpart domeniu + pachet gazduire. Interfata este in Cpanel, si nu prea ma descurc. Cum pot pune un subdomeniu de genu xx.extaziuss.net direct pe ip-ul meu folosind aceasta interfata? Va multumesc.
- Etherfast
- Fost coleg
- Ext: Nu
- Server: Windows
- Nivel phpBB: Mediu
- Nivel php: Mediu
Faci un alias de tip A pentru subdomeniu, care pointeaza in IP-ul tau. Ca sa apara si in browser adresa, in loc de IP, masina cu IP-ul ala pe care ruleaza serverul web, trebuie sa aiba setat ca hostname ce ai pus tu la inregistrarea DNS.
etherfast.ro - Blog personal
- Etherfast
- Fost coleg
Eu cand vreau sa ma duc la subdomeniu.etherfast.ro, il intreb pe etherfast.ro unde sa ma duc pentru "subdomeniu". Asta se tine in inregistrarile DNS. Daca te uiti putin prin cPanel, o sa ai undeva un DNS Manager. Ce trebuie sa faci e sa faci o noua inregistrare (sunt mai multe tipuri: A, MX, CNAME, NS) de tip A, catre IP-ul care il vrei la subdomeniu.etherfast.ro.
Daca pui acolo IP-ul tau de-acasa si daca tastezi in browser subdomeniu.etherfast.ro, te va duce catre site-ul tinut pe IP-ul ala.
Daca pui acolo IP-ul tau de-acasa si daca tastezi in browser subdomeniu.etherfast.ro, te va duce catre site-ul tinut pe IP-ul ala.
- EarthMuziq
- Utilizator înregistrat
- Etherfast
- Fost coleg
Nu te ajuta subdomains daca vrei sa faci ce ai zis tu. Cauta ceva cu DNS

- EarthMuziq