Alexa Rank

Discuţii diverse, dar centrate pe subiecte IT.
Reguli forum
Aveti o problema si vreti sa primiti ajutor? Click aici ! Nu uitati si de regulamentul forumului !
Mallzebuth
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.2
Ext: Da
Server: UNIX/Linux
Nivel phpBB: Mediu

Alexa Rank

Mesaj de Mallzebuth »

Dupa cum am spus intr-un alt topic, m-am apucat sa testez treaba asta cu Alexa. Unii spun ca trebuie sa ai instalat Alexa Toolbar sau SearchStatus (pentru utilizatorii Firefox). Problema e ca iti instalezi tu, dar nu si vizitatorii care vin pe site-ul tau. Apoi am aflat de acele widgets-uri si drept urmare mi-am pus si eu unul in pagina ca sa vad daca influenteaza cu ceva clasamentul Alexa. Daca e adevarat, metoda cu widget-ul e mai buna decat cu toolbar-ul, astfel contorizand toti vizitatorii, indiferent daca au sau nu acel toolbar.

Pe data de 10 (acum 2 zile) cand am pus acel widget in pagina aveam un Rank de 16.870.858.
Astazi, dupa doar 2 zile am 9.239.832. Asadar, am urcat cu 7.631.026 pozitii in doar 2 zile.
Acest lucru sa fie datorat faptului ca site-ul e nou si e normal sa urci atat de mult in prima luna de viata a domeniului (site-urile de pe la sfarsitul clasamentului sunt cam abandonate) sau chiar are vreun efect acel widget?

O sa mai testez treaba asta cu Alexa Rank. Astept si parerea voastra sau daca stiti mai multe despre modalitatea functionarii acelui clasament.

P.S. eu tot mai cred ca Alexa e o prostie si nu inteleg de ce valoarea site-ului se bazeaza pe acel clasament. :roll:
Descoperă - Plăcerea de a cunoaşte http://www.descopera.org
SOR!N
Utilizator înregistrat
Ext: Nu
Server: Windows
Nivel php: Mediu

Mesaj de SOR!N »

Nu prea te poti baza pe Alexa. Am un caz concret:

Am doua site-uri, unul nu mult mai multi vizitatori decat celalalt. Culmea, cel mai putin vizitat are rankul Alexa mai mare. Si nu e subdomeniu sau mai stiu eu ce.

Asta se intampla pentru ca mai multi vizitatori cu Alexa Toolbar instalat au accesat site-ul cu mai putine vizite. Aici se poate discuta mult..

Asadar, la vanzarea unui site traficul conteaza cel mai mult, pozitia in Alexa sau PR-ul trecand in plan secund.
Bancuri
Scoruri Live
Director Web - Linkul reciproc nu e obligatoriu.
Mallzebuth
Utilizator înregistrat
Versiune: 3.0.2
Ext: Da
Server: UNIX/Linux

Mesaj de Mallzebuth »

Deasta spun si eu ca e o prostie. Conteaza acel toolbar, sau poate va functiona cu acel cod introdus in pagina. Dar eu tot vreau sa vad care e metoda mai eficienta pentru a urca in acel clasament. Si cred ca merge cu acel cod in pagina (widget). :)
Cel putin in alte tari se tine cont de Alexa Rank la vanzarea / cumpararea unui domeniu. Eu asa am observat.
Descoperă - Plăcerea de a cunoaşte http://www.descopera.org
ROPSRosca
Utilizator înregistrat

Mesaj de ROPSRosca »

Cu toate astea, Alexa joaca rol extrem de important in retelele de publisheri din America in special, unde se cere un rank minim in alexa si un PR minim. Asta in special la cele la care se cumpara spatiu pentru link-uri sau bannere.
SOR!N
Utilizator înregistrat

Mesaj de SOR!N »

In America probabil mai toata lumea are Alexa Toolbar sau alte softuri asemanatoare.

Eu de ex am SearchStatus pentru Firefox. Imi arata discret, in dreapta jos, PR-ul si Alexa-rankul site-ului. In plus, afiseaza toate linkurile cu rel="nofollow" si alte chestii folositoare. Si pe deasupra, trimit si informatii la Alexa despre paginile pe care le vizitez.
Bancuri
Scoruri Live
Director Web - Linkul reciproc nu e obligatoriu.
Scrie răspuns

Înapoi la “Diverse”